Biserica prigonită – putem lua exemplu de la Ungaria

Primul ministru ungar, Viktor Orban a participat la prima conferință organizată de această țară, pentru apărarea creștinilor persecutați din lumea întreagă, unde și-a exprimat sprijinul față de comunitatea creștină din Orientul Mijlociu pentru ca aceasta „să poată se întoarcă în locurile natale”, după ce în ultimii ani creștinii au trebuit să fugă de la casele lor, datorită acțiunilor terorismului și ale islamismului radical.

Conferința, ce a avut loc între 11 și 13 Octombrie în Budapesta, a reunit lideri ai organizațiilor ce apără creștinii persecutați, precum și a unor reprezentanți ai comunităților creștine din regiunile cu persecuție severă.

În discursul său, Viktor Orban a exprimat faptul că țara lor cunoaște bine ce înseamnă opresiunea, pentru că au suferit-o în timpul perioadei Uniunii Sovietice. De aceea, guvernul său „a fost primul, și din păcate până în prezent, unicul, ce a promovat și sprijinit o conferință despre creștinii persecutați”.

„Vom face ceea ce liderii comunităților locale gândesc că ar trebui să facem, adică să-i ajutăm pe cei refugiați să se întoarcă la casele lor de o viață”, a spus Viktor Orban, referindu-se la miile de creștini ce au trebuit să se refugieze în ultimii ani, datorită persecuției din Irak și Siria.

„Este o realitate faptul că religia cea mai persecutată din lumea de azi, este creștinismul. Această realitate ne vorbește că 215 milioane de creștini din 108 țări suferă în actualitate diverse forme de persecuție, patru din cinci persoane, ce sunt persecutate din cauza credinței, sunt creștine, și în Irak, în anul 2015, un creștin era asasinat la fiecare cinci minute, din cauza credinței”, a explicat demnitarul ungar.

Statisticile adaugă că numărul de creștini din Irak a scăzut în 15 ani, de la o comunitate de 1, 5 milioane în 2003, la aproximativ 250 000 în actualitate. În Siria cifrele sunt mai dificil de calculat, dar se estimează că 50 % din populația creștină a fugit din țară.

https://benidradici.com/biserica-prigonita-putem-lua-exemplu-de-la-ungaria/

Biserica prigonită – putem lua exemplu de la Ungaria

 

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/biserica-prigonita-putem-lua-exemplu-de-la-ungaria/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.