16 caracteristici ale fariseilor de azi- Fariseii se simt ofensați

download - Copie

ON MAY 22, 2020 BY GEORGEIN UNCATEGORIZED

1). Un fariseu este o persoană care se laudă cu legăturile sale cu oamenii duhovnicelti  – Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: “Avem ca tata pe Avraam!” Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam. (Matei 3:9)

2). Un fariseu este o persoană care se laudă cu neprihănirea exterioară  – Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor. (Matei 5:20-30)

3). Fariseii nu au legătură cu oamenii păcătoși  –  Fariseii au vazut lucrul acesta si au zis ucenicilor Lui: “Pentru ce mananca Invatatorul vostru cu vamesii si cu pacatosii?” (Matei 9:11)

4). Fariseii sunt ascetici – arată în exterior controlul de sine (gândurile, ochii, trebuie să-ți controlezi limba pt a fi sfânt) – Atunci ucenicii lui Ioan au venit la Isus si I-au zis: “De ce noi si fariseii postim des, iar ucenicii Tai nu postesc deloc?” (Matei 9:14)

5). Fariseii sunt oameni care îi critică pe alții în lucruri mărunte – așa e biserica, cum e prezbiterul (legalist, fără dragoste, căldicel, – ascultați de el, dar nu le urmați viața – Fariseii, cand au vazut lucrul acesta, I-au zis: “Uite ca ucenicii Tai fac ce nu este ingaduit sa faca in ziua Sabatului.“ (Matei 12:2; Matei 15:1)

6). Fariseii trăiesc pe bază de reguli  – Si iata ca in sinagoga era un om care avea o mana uscata. Ei, ca sa poata invinui pe Isus, L-au intrebat: “Este ingaduit a vindeca in zilele de Sabat?” (Matei 12:9-13)

7). Fariseii sunt motivați de gelozie, ură, care duc la gânduri rele, până la crimă  – Cain – religia lui Cain/religia lui Abel – Fariseii au iesit afara si s-au sfatuit cum să-L omoare pe Isus. (Matei 12:14)

8). Fariseii sunt suspicioși și presupun ce-i mai rău cu privire la alți oameni – Cand au auzit fariseii lucrul acesta, au zis: “Omul acesta nu scoate dracii decat cu Beelzebul, domnul dracilor!” (Matei 12:24)

9). Fariseii nu sunt atenți în vorbire – Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor.  (Matei 12:24 și 32)

10). Fariseii își neglijează responsabilitățile familiale în numele religiei – “Dar voi de ce calcati porunca lui Dumnezeu in folosul datinii voastre? […] Degeaba Ma cinstesc ei, invatand ca invataturi niste porunci omenesti.” (Matei 15:1-9)

11). Fariseii se ofensează ușor –  Atunci ucenicii Lui s-au apropiat si I-au zis: “Stii ca fariseii au gasit pricina de poticnire in cuvintele pe care le-au auzit?” (Matei 15:12-14)

11). Fariseii sunt orbi din punct de vedere spiritual – Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa.” (Matei 15:14)

13). Fariseii sunt ipocriți (fățarnici, actori) – Isus le-a zis: “Luati seama si paziti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor.” […] Atunci au inteles ei ca nu le zisese sa se pazeasca de aluatul painii, ci de invatatura fariseilor si a saducheilor. (Matei 16: 6-12)

14). Fariseii caută să prindă pe alții în cuvintele lor –  Fariseii au venit la El si, ca sa-L ispiteasca, I-au zis: “Oare este ingaduit unui barbat sa-si lase nevasta pentru orice pricina?”  (Matei 19: 3; 22:15; Luca 11:53-54 / VS. Isaia 11:3)

15). Fariseii sunt cu inimă tare – “Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.” (Matei 15:8) – Un om cu inima tare dură) judecă pe alții, fac legi pentru alții (dar foarte îngăduitori cu familiile lor și cu ei înșiși)  VS. Un om cu inima moale se judecă pe sine însuși.

16). Fariseii nu pot aprecia adevărata laudă și închinare – Dar preotii cei mai de seama si carturarii, cand au vazut minunile pe care le facea, si pe copii strigand in Templu si zicand: “Osana, Fiul lui David!”, s-au umplut de manie. (Matei 21: 15)

Zac Poonen – 16 Caracteristici ale fariseilor de Azi

16 caracteristici ale fariseilor de azi- Fariseii se simt ofensați

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.