Tony Evans, primul afro-american care publică Biblia de Studiu și Comentarii Biblice

După ce a servit 50 de ani în ministerul public, pastorul Tony Evans, din Dallas, a devenit primul afro-american care a publicat o Biblie de Studiu și Comentarii Biblice.

„Ce vreau să arat afro-americanilor este că dacă înțeleg ceea ce este scris cu adevărat în Biblie, se pot regăsi în ea”, a spus el într-un interviu acordat  serviciului de știri Religion. „Nu trebuie să te pierzi citind Scriptura, nu trebuie să complici lucrurile pentru a crede în Isus.”

Evans, pastor la „Oak Cliff Fellowship” și fondatorul „The Urban Alternative”, a lansat Biblia de Studiu și Comentariile Biblice în parteneriat cu LifeWay.

„Acordarea atenției la  context  este extrem de importantă dacă dorim să înțelegem cu exactitate ce spune Biblia”, a scris el pe prima pagină a Bibliei de studiu. „Dacă nu acordăm suficientă atenție contextului, riscăm să facem în așa fel încât Biblia să spună ceva ce nu spune de fapt.”

Printre invitații evenimentului s-au numărat cântăreții Kirk Franklin și LeCrae, care i-au adus câteva cuvinte de apreciere lui Evans, și l-au comparat pe acesta cu figura unui tată pe care nu l-au avut niciodată. Prin intermediul unor videoclipuri, i-au fost transmise cuvinte de apreciere și de la fostul președinte George W. Bush și fostul jucător de fotbal Herschel Walker.

Era important pentru Evans să evidențieze prezența de culoare în Scriptură. În interviul său, el a menționat în mod specific descendența lui Ham care datează de la oameni africani; Soția lui Moise, Sefora, fiind fiica unui preot african; și o prezență africană în biserica din Antiohia.

„De fapt, în capitolul 12, din Numeri, Dumnezeu i-a judecat pe Aaron și pe Miriam pentru reacția lor față de soția africană a lui Moise. La început, Dumnezeu a avut de-a face cu rasismul și căsătoria interrasială”, a spus el.

Evans nu este străin de urmarea de noi trasee. El a fost, de asemenea, primul afro-american care a obținut un doctorat în teologie la Seminarul Teologic Dallas.

Biblia de Studiu și Comentariile Biblice sunt disponibile pentru achiziționare pe  Amazon.

Sursa|ChristianHeadlines

https://www.stiricrestine.ro/2019/11/18/tony-evans-primul-afro-american-care-publica-biblia-de-studiu-si-comentarii-biblice/?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.