De ce au început suedezii să își implanteze microcipuri sub piele?

download - Copie

Conform Agence France-Presse, aproximativ 3000 de suedezi și-au introdus microcipuri sub piele. Motivul? Pentru a nu mai fi nevoiți să poarte după ei cardurile de identitate, abonamentele la sălile de fitness sau cartelele de acces la locul de muncă.

Implanturile de microcipuri au contribuit deja la înlocuirea unor elemente necsare în viața lor de zi cu zi. Anul trecut, Căile Ferate suedeze au demarat programul de scanare a mâinilor pasagerilor cu cipuri biometrice pentru a verifica biletele cumpărate.

Ulrika Celsing are 28 de ani și și-a implantat deja microcipul în mână. Astfel, ea nu mai are nevoie de card pentru a avea acees la sala de gimnastică și cardul de serviciu. Când ajunge la locul de muncă, femeia își întinde mâna lângă o cutie mică și scrie rapid un cod înainte ca ușile să se deschidă, comentează AFP.

Microcipurile au mărimea unui bob de orez și sunt introduse în dosul palmei cu ajutorul unei seringi.

Procedura implantării cipurilor este similară cu cea a unui piercing și implică o seringă care introduce cipul în mâna persoanei. Tânăra Ulrika Celsing, care recurs la această metodă, a declarat pentru AFP că a simțit doar o „înțepătură ușoară”.

Dar implantarea cipurilor ar putea provoca infecții sau reacții în sistemul imunitar al organismului, a declarat Ben Libbertton, microbiolog la laboratorul MAX IV din sudul Suediei, pentru AFP.

Firește, există și reversul medaliei. „Problema principală este manipularea datelor, felul în care ele vor fi stocate. Dacă datele acestea nu sunt securizate și cineva le va fura, atunci nu ai cum să le mai recuperezi”, a avertizat Libberton.

Totuși, de unde această popularitate legată de microcipuri în societatea suedeză? Microbiologul este de părere că la mijloc se află încrederea foarte mare a cetățenilor de care se bucură autoritățile din Suedia.

Așa numitul „Biohacking” –  folosirea unor instrumente și soluții rapide (shortcut-uri) bazate pe știință, pentru a-ți „hackui” propria biologie este însă în creștere, deoarece tot mai mulți oameni încep să utilizeze tehnologie la purtător, cum ar fi ceasurile Apple și Fitits.

Anul trecut, o companie din Belgia a stârnit o adevărată dezbatere în Europa după ce le-a implantat microcipuri unora dintre angajaţii săi. Dispozitivele permit accesul în clădirea de birouri, activarea programului de lucru şi chiar stocarea unor informaţii de mici dimensiuni, precum cărţile de vizită. Liga Drepturilor Omului din Belgia consideră că nu este decât o metodă mult prea avansată de supraveghere a angajaţilor.

Măsura a ridicat numeroase probleme legate de etică, securitate și intimitatea angajaților, însă compania s-a apărat spunând că cipul respectiv conține doar date precum numele și prenumele angajatului, precum și numărul său de telefon.

Unii pastori și teologi cred că microciparea va juca un rol important în vremurile din urmă. Pastorul John Hagee a spus în 2012 că problema va începe „atunci când oamenii vor fi forțați să-și implanteze sub piele un microcip pe care aceștia nu vor vrea să-l poarte și să accepte niște legi cu care credincioșii nu vor fi de acord.”

Pastorul Dave Doyle de la biserica Hope Christian Fellowship din Iowa a spus că „există o posibilitate ca aceste microcipuri să devină obligatorii pentru toată lumea, iar persoanele care nu vor vrea să le accepte se vor confrunta cu presiuni din partea autorităților.”

Versetul adus în discuție de fiecare dată când se vorbește despre microcipuri este din Apocalipsa 13 „și a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte”.

Sursă: Christian Headlines

Ultimele articole – Viața spirituală

Devotional - Mangaiere pentru inimile noastre
Devotional – Mangaiere pentru inimile noastre
Devotional - Ce anume iti conduce viata?
Devotional – Ce anume iti conduce viata?
Devotional - Un obicei periculos
Devotional – Un obicei periculos
Devotional - O conspiratie a intreruperilor
Devotional – O conspiratie a intreruperilor
Devotional - Daca nu ii ajut eu, cine ii va ajuta?
Devotional – Daca nu ii ajut eu, cine ii va ajuta?

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/8975-de-ce-au-inceput-suedezii-sa-isi-implanteze-microcipuri-sub-piele

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.