CONSACRAT LUI DUMNEZEU – PASTOR SORIN IGNAT

CONSACRAT LUI DUMNEZEU

Devotamentul sau consacrarea trebuie sa fie legat nu doar de un lucru, sau de o sarcina (sunt devotat invatatului, sunt devotat misiunii), ci mai intai trebuie sa fie legat de Persoana lui Dumnezeu. Sunt devotat lui Dumnezeu in invatatura, fapte bune, misiune…?

De ce?

  • Nu facem lucrari de dragul lucrarilor! Ci de dragul lui Dumnezeu! Altfel, acele lucrari ne pot devenii inlocuitori ai lui Dumnezeu – idoli ai inimii.
  • Piedicile sunt mai usor de trecut.
  • Nu suntem stapani pe rezultate- si nu urmarim doar rezultatele ci relatia si credinciosia noastra fata de Dumnezeu.

Consacrarea in Biblie

Consacrarea ca rezultat al lucrarii Domnului Cristos nu al meritelor noastre

Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata;
10. pe voi, care odinioara nu erati un popor, dar acum sunteti poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu capataserati indurare, dar acum ati capatat indurare. (1 Petru 2:9-10)

Consacrarea – ca separare de pacat

Iosua a zis poporului: „Sfintiti-va, caci maine Domnul va face lucruri minunate in mijlocul vostru.”
Daniel si cei trei tovarasi – bucatele imparatului, inchinarea la Idol, Groapa leilor.
Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii. (Rom.6:13)

Consacrarea ca predare totala lui Dumnezeu

Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca. (Rom.12:1)
Cea mai inalta forma de inchinare – sa te dai pe tine insuti lui Dumnezeu. Nu doar o cantare, nu doar o suma de bani, nu doar cateva ore din zi, nu doar o zi din saptamana ci sa te dai pe tine cu tot ceea ce esti si ceea ce ai lui Dumnezeu.

Consacrarea ca punere deoparte pentru o anumita slujba

Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat sa fie apostol, pus deoparte ca sa vesteasca Evanghelia lui Dumnezeu, (Rom.1:1)
Dar, cand Dumnezeu – care m-a pus deoparte din pantecele maicii mele si m-a chemat prin harul Sau – a gasit cu cale (Gal.1:15)

Consacrarea ca alegerea de a pune planul lui Dumnezeu inaintea planurilor tale

Maria si Iosif – “Ia ta roaba Domnului faca mi-se dupa cuvantul Tau!”

Consacrarea ca alegerea de a excela acolo unde te foloseste Dumnezeu

Cu darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu – Betaleel
Betaleel, Oholiab si toti barbatii iscusiti in care pusese Domnul intelepciune si pricepere, ca sa stie sa faca lucrarile randuite pentru slujba Sfantului Locas, au facut totul dupa cum poruncise Domnul. (Exod.36:1)
Cu dorinta si cu munca pentru a deveni mai bun.
Iosif: In casa lui Potifar, in temnita, in fruntea Imperiul Egiptean.
Timotei – Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin prorocie, cu punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor. (1Tim.4:14)
De aceea iti aduc aminte sa inflacarezi darul lui Dumnezeu care estein tine prin punerea mainilor mele. (2Tim.1:6)

Consacrarea ca alegerea de a nu da inapoi in ciuda greutatilor si a piedicilor

David Livingstone, a fost pionier al lucrarii misionare to Africa, despre care se stie ca a mers pe jos mai bine de 29,000 mile, pe parcursul misiunii sale. Sotia lui a murit pe la inceputurile misiunii sale iar fratii scotieni I s-au opus vehement. El a slujit avand o vedere foarte slaba, pe jumatate orb. Dar erseverenta lui ne impresioneaza. Undeva pe paginile invechite ale jurnalului sau gasim scrise urmatoarele cuvinte scrise parca ca o rugaciune catre Cel Preainalt:trimite-ma oriundevei vrea, insa vino Tu cu mine! Pune pe umerii mei orice povara vei vrea, insa sustine-ma Tu! Taie-mi orice legaturi vei vrea in afara de legatura care matine langa Tine si Inima Ta!

Ce sa fac ca sa ma cansacrul lui Dumnezeu?

Dupa cum am vazut: lasa-te curatit de Cristos, Separa-te de pacat, Daruieste-te lui Dumnezeu, Cauta voi lui Dumnezeu si fa cu credinciosia slujba pe care ti-o va incredinta Dumnezeu, disciplineaza-te sa excelezi in lucrul pe care il faci, si da piedicile la o parte nu te lasa oprit de ele.

Urmarile sau beneficiile unei vieti consecrate lui Dumnezeu:

*** Nu o viata lipsita de incercari, dar o viata plina de Prezenta divina.
2 Timotei 4 16-18 La intaiul meu raspuns de aparare, nimeni n-a fost cu mine, ci toti m-au parasit. Sa nu li se tina in socoteala lucrul acesta!
17. Insa Domnul a stat langa mine si m-a intarit, pentru ca propovaduirea sa fie vestita pe deplin prin mine si s-o auda toate Neamurile. Si am fost izbavit din gura leului.
18. Domnul ma va izbavi de orice lucru rau si ma va mantui, ca sa intru in Imparatia Lui cereasca. A Lui sa fie slava in vecii vecilor!

*** Nu e o viata perfecta, desavarsita, dar e o viata traita cu scop si semnificatie.
Caci pentru mine a trai este Hristos, si a muri este un castig. (Filip.1:21)

*** Nu e o viata incununata de bogatiile acestei lumi, dar urmata de rasplata vesnica.
7. M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta.
8. De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da in „ziua aceea” Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

Pastor Sorin Ignat

https://www.facebook.com/pg/ComunitateaBaptistaArad/posts

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.