Revista presei pentru o agendă națională: 26 februarie

Redacția26/02/2021

FacebookWhatsAppTelegramMessengerSkypeRedditLinkedIn

NAȚIONAL

Români minoritari în România

Deputatul AUR Dan Tănasă susține că „în Transilvania se desfășoară o operațiune geopolitică veche de 800 de ani” fapt care are ca rezultat transformarea cetățenilor români de în cetățeni de rangul doi în localitățile dominate de ONG-ul UDMR. Mai multe detalii la sursă.

La Carei, în timp ce elevii nu toți au posibilități de a susține cursurile online, consilierii din primărie își acordă tablete cu titlu gratuit. Mai multe detalii la sursă.

Consiliul Județean Covasna, controlat de UDMR, vrea să dețină și să administreze cea mai mare tabăra de agrement din județ, cea de la Pădureni, din localitatea Moacșa, în prezent aflată în subordinea DJST Covasna. Acțiunea face parte dintr-un întreg proces de descentralizare. Mai multe detalii la sursă.

Economic

Premierul Cîțu anunță că salariile și sporurile bugetarilor rămân la nivelul lunii decembrie 2020. Mai multe detalii la sursă.

Privatizarea în România mereu urmărește companiile de stat profitabile. Fondul Proprietatea a dezvăluit că Hidroelectrica, producătorul de energie hidro a realizat un profit net de 1,453 miliarde de lei, în creștere cu 4,8% față de anul precedent, cifră care a săltat compania pe primul loc al topului celor mai profitabile societăți din România, luând fața OMV Petrom. Mai multe detalii la sursă.

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a dat în judecată Guvernul României din cauza promisiunilor neonorate de sprijin a unei industrii foarte puternic afectată de pandemia de corona virus. Mai multe detalii la sursă.

Concernul suedez Electrolux a investit în ultimii doi ani în jur de 10 milioane de euro în extinderea capacității de producție și modernizarea fabricii din Satu Mare. Prin această investiție, Electrolux a creat aproximativ 200 de locuri de muncă, numărul angajaților de la fabrica din Satu Mare depășind 900 de salariați. Mai multe detalii la sursă.

Sănătate

Ministerul Apărării Naționale are în vedere realizarea unui proiect privind realizarea unui spital militar în zona Ghencea. Mai multe detalii la sursă.

Începând de azi se schimbă modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare prin includerea focarelor de COVID- 19 din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, precum a căminelor, internatelor și spitalelor. Mai multe detalii la sursă.

Agricultură

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE, a avut o serie de întâlniri cu liderii asociațiilor crescătorilor de oi din județul Sibiu, în vederea dezvoltării unui parteneriat între Academia de Științe Agricole și Silvice și asociațiile de fermieri, cu susținerea autorităților locale și județene. Mai multe detalii la sursă.

Lista rușinii cu cei 21 de parlamentari care au votat împotriva despăgubirilor de secetă pentru fermieri. Mai multe detalii la sursă.

Culte

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât că ritualul botezului rămâne neschimbat. Înainte de botez, preotul trebuie să aibă întâlniri cu părinții și nașii copilului, care să-l informeze despre starea copilului, după consultarea cu pediatrul. Mai multe detalii la sursă.

Demografie

Criza demografică este cea mai mare provocare a viitorului deceniu în statele din centrul și estul Europei scrie în documentul emis de către Erste Bank, denumind fenomenul scăderii demografice a României, drept „Depopulare dramatică”. Mai multe detalii la sursă.

11% din copiii născuți în Sibiu, la nivelul anului 2019, au mame adolescente. În medie, la două clase există o elevă care a născut. Mai multe detalii la sursă.

Diaspora românească

Sclavie modernă O rețea de criminalitate organizată, coordonată de un român care locuia în Franța, implicată în trafic de migranți, trafic de persoane și exploatarea forței de muncă, fraude și spălare de bani. Românul exploata de ani buni pe șantierele din Franța aproximativ 40 de moldoveni. Mai multe detalii la sursă.

Pe 1 martie 2021, începând cu orele 16:00, un grup de profesoare de Limbă, Cultură
și Civilizație Românească ne invită la Expoziția Internațională Virtuală „Mărțișor – legenda primăverii”, eveniment organizat cu patronajul Ambasadei României în Italia, Accademia di Romania in Roma și al Institutului Limbii Române din București. Mai multe detalii la sursă.

Roberto, un cetățean spaniol, fost mecanic de elicoptere, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a torturat, violat și ucis o fetiță româncă de 4 ani. Judecătorii au stabilit că a recurs la aceste oribile fapte din cauza „urii pentru etnia română”, fetița având tată român. Mai multe detalii la sursă.

Spania, țara unde abuzurile sexuale asupra minorilor înregistrează un ritm de creștere accelerat. Potrivit Fundației ANAR (Ajutor pentru copiii și adolescenții expuși riscului) internetul joacă un rol important în creșterea numărului de violențe sexuale. Mai multe detalii la sursă.

INTERNAȚIONAL

Statele Unite au atacat, în cursul nopții de joi spre vineri, poziții militare din Siria ale unor grupuri islamiste pro iraniene, ca reacție la atacurile cu rachete care au vizat obiective americane din Irak. Mai multe detalii la sursă.

La presiunile SUA,nu mai puţin de 18 companii au încetat să mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2. Mai multe detalii la sursă.

Ultima statuie a dictatorului Francisco Franco care încă era expusă public în Spania a fost înlăturată în enclava Melila, pe coasta nordică a Marocului, la 45 de ani după moartea generalului care a condus ţara cu mână de fier între 1939 şi 1975. Mai multe detalii la sursă.

4. Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că se vor introduce certificate digitale de vaccinare valabile la nivelul Uniunii europene. Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria susțin de asemenea ideea existenței unui pașaport de vaccinare anti-covid. Mai multe detalii la sursă.

Atunci când este făcută confuzie între conceptul de siguranță și cel de securitate, se ajunge la cazuri precum cel din Israel. Parlamentul israelian a adoptat o lege prin care ministerul Sănătății poate comunica autorităților locale datele personale ale persoanelor nevaccinate, cu scopul de a permite acestor organisme să încurajeze imunizarea populației. Mai multe detalii la sursă.

De-a lungul președinției Trump, dar cu o frecvență crescută în zilele și săptămânile care au urmat revoltei de la Capitoliu din 6 ianuarie, termenul „naționalism creștin“ a împânzit fluxurile de știri, iar cel de „naționalist creștin“ a devenit o insultă omniprezentă la adresa persoanelor de dreapta. Mai multe detalii la sursă.

https://r3media.ro/revista-presei-pentru-o-agenda-nationala-

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.