DevoționalImportantMeditaţiiRugăciune 1 martie 2021
Niciun comentariuGabriela Augustinov

CBMC INTERNATIONAL
1 martie 2021
Cum ați putea defini „măreția”? Sau, altfel spus, de ce anume avem nevoie pentru a obține adevărata măreție în lumea afacerilor și în cea profesională?
Unii consideră că măreția are legătură cu obținerea unor cantități impresionante de bogății materiale. Alții ar putea spune că, pentru a fi măreț, ar trebui să ajungă la un statut înalt sau să devină faimoși în domeniul de activitate pe care l-au ales. Pentru unii, măreția înseamnă a deveni subiectul principal al articolelor din revistelele prestigioase sau a fi o celebritate care este intervievată în emisiuni TV sau este folosită în reclame pentru a prezenta produsele companiei.
Fiecare dintre aceste lucruri este semnificativ și reprezintă moduri diferite de a măsura nivelurile ridicate de realizări. Dar sunt ele cu adevărat echivalente cu măreția? Mulți oameni au atins niveluri profesionale înalte, doar pentru a se trezi apoi întrebându-se cu regret: „Asta este tot ce există?” Permiteți-mi să vă povestesc despre cineva cunoscut, care are o perspectivă foarte diferită asupra măreției.
Doug, un patron pensionar, mi-a spus recent că tocmai s-a întors dintr-o excursie de o săptămână, în care a fost la pescuit în Montana cu 10 bărbați mai tineri. Doug are 70 de ani, iar majoritatea grupului era format din bărbați de 40 de ani. Având în vedere diferența de vârstă, de ce ar dedica cineva ca Doug atât de mult timp acestor bărbați? El mi-a explicat: „Mie nu-mi place să pescuiesc. Am prins doar cinci pești toată săptămâna, dar de-a lungul anilor, i-am mentorat pe mulți dintre acești bărbați. Pentru mine merită osteneala, pentru că îi văd bucurându-se de aer liber în timp ce studiem și Biblia”.
În calitate de mentor, Doug nu numai că împărtășește experiența personală și ideile cu acești bărbați, ci îi îndreaptă și către singura sursă neschimbătoare, atemporală de adevăr și înțelepciune – Cuvântul lui Dumnezeu – și îi ajută să înțeleagă cum el are legătură cu fiecare zonă a vieții lor.
În mod cert, Doug nu trebuie să facă acest lucru. În calitate de om de afaceri pensionar, el ar putea „să se odihnească pe lauri” sau să petreacă timpul liber dedicându-se hobby-urilor sau altor interese pentru care nu a avut atât de mult timp când lucra cu normă întreagă. În realitate, el are în vedere un interes special: dorința de a ajuta bărbații mai tineri să crească în credința lor și să învețe cum să devină slujitori ai Domnului eficienți și roditori, acolo unde lucrează și trăiesc. Așa cum descrie 2 Corinteni 5:20, a deveni „ambasadori ai lui Hristos”.
Într-un fel, Doug își sacrifică timpul. Dar el chiar nu vede așa lucrurile. El consideră că este un privilegiu deosebit să-i ajute pe alții să învețe și să practice căile lui Dumnezeu. Și în acest proces, chiar dacă nu pretinde acest lucru pentru sine, el împlinește ceea ce Isus Hristos a spus în Matei 5:19:
„Oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor”.
El aplică, de asemenea, un alt principiu pe care Isus l-a spus în „Predica de pe munte”, așa cum este consemnat în Matei 6:19:21:
„Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură”.
Sacrificiul pe care Doug îl face, îi poate duce acestuia măreție în împărăția lui Dumnezeu. Mai bine chiar, el ar putea să târască împreună cu el și alți câțiva bărbați mai tineri. În loc să urmărească recompense pământești, el are în vedere mai de grabă ceea ce Isus a numit, „roadă care va rămâne” (Ioan 15:16).
Autor: Rick Boxx