„Blestemați-l pe Dumnezeu și muriți”

27 IANUARIE 2021

Răspunsul favorit al lui Satan la suferință

Articol de Greg Morse

Scriitor, desiringGod.org

Dragul meu Globdrop,

Din păcate, am primit ultima dvs. scrisoare.

Secole care slujesc smerenia sa – viețile condamnând sufletele și antrenând tinerii diavoli – și totuși încă mai găsiți modalități de a mă surprinde. Sunteți sau nu sunteți decât un singur suflet departe de serviciul activ, de a purta cele mai întunecate culori ale legiunii noastre pe primele linii?

Dacă da, cu ce să mă aștept să te găsesc consumat? Capcana? Răsfățat? Sabotează? Sau, ar trebui – cu atât de mult în joc – să mă aștept să te găsesc jucându-te cu mâncarea ta ca un copil uman, chicotind cu fată? Nu ai gustat nicio carne străpunsă cu propria ta suliță, totuși te bagi în urmă cu urmărirea.

La ce te referi? Îți aud mintea simplă întrebând.

Omul tău, raportezi tu, a participat la o operație de rutină a umărului unde, inexplicabil , i-au străpuns plămânul. Numai asta îți provoacă o mare bucurie, nu-i așa? Vă mândriți că „furculița a străpuns prada”. Îl lași nesupravegheat să-mi spună totul despre victorie.

Da, lama medicului a făcut un ocol neașteptat (și delicios), dar spune-mi, lama i-a pătruns încă sufletul? A provocat rana o infecție a spiritului ? Ești atât de leneș încât să speri că medicul ți-a făcut treaba pentru tine?

Nu ați reușit să vă dați seama că nu calculele greșite ale chirurgului, ci răspunsul pacientului dvs. este cel vital, ceea ce este etern. Spirite străpunse, conștiințe arse, inimi cicatriciale, credințe arse – spre acestea ne îndreptăm munca noastră întunecată. Încercările tentante și suferințele savuroase servesc ca o oportunitate pentru aceasta, adevărata lucrare.

Plămânii prăbușiți – sau mai frecvent: copiii bolnavi, soții bolnavi, prietenii șovăielnice, romanțele distruse, carierele blestemate, chiar și animalele de companie moarte ocazionale – sunt simple jucării în comparație cu ceea ce pot produce: o credință prăbușită. Aceasta este pentru a lovi jugularul, pentru a tăia artera principală. Ne plac scârțâiturile și agoniile parazitelor, dar niciodată în detrimentul burților noștri plini.

Flacăra imprevizibilă

În detrimentul? te intrebi.

Suferința, ar trebui să știți până acum, este foarte imprevizibilă. Cu siguranță poate împietri inima – împingând chiar posibilitatea unui Dumnezeu bun, puternic, atotștiutor. Sau (așa cum sperați mai bine că nu este cazul dvs.) poate fi chiar lucrul folosit de Dușman pentru a ne jefui cuțitele și furculițele.

Nu v-ați uitat peste umărul apostolului în ultima vreme? Nu toate suferințele ajung să ne avanseze cauza.

Ne bucurăm de suferințele noastre, știind că suferința produce rezistență, iar rezistența produce caracter, iar caracterul produce speranță, iar speranța nu ne face rușine, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat . ( Romani 5: 3-5 )

Cine înseamnă pentru suferință să încurajeze un lucru atât de îngrozitor ca rezistența, nepotule? Vrem  spunem că suferința produce în ele – și mă lupt chiar să scriu cuvântul – speranță ? Plămânii găuriți, gemetele și durerile, la fiecare pas, amenință să se întoarcă teribil.

Inamicul știe asta destul de bine și, pentru toate vorbele sale, el este la fel de subestimat ca orice diavol. Adesea, credem că am pus capcana perfectă, până când descoperim (prea târziu) că el a alterat suferințele și tentațiile noastre de a se potrivi cu proiectele sale . A-i face să scârțâie este plăcut, a-i privi cum se zvârcolesc sub chinuri ne face să urlăm și să pufnim, dar echivalează cu o simplă joacă dacă scapă de Dușman și îi adoptă în continuare scopurile îngrozitoare. Acest lucru, trebuie să vă asigurați, nu se întâmplă cu bărbatul vostru.

Adăugarea nelegiuirii la vătămare

Ați făcut, dintr-o dată, scârțâiturile dvs. prepubescente și gâlceava prematură. Jocul este în plină desfășurare, iar Inamicul înseamnă să-l avem la fel de sigur ca și noi.

În primul rând, faceți suferința sa personală.

Întrebarea „Cum ar putea un Dumnezeu bun să permită să se întâmple lucruri rele?” nu este o întrebare la fel de utilă ca „Cum ar putea Dumnezeu să permită să mi se întâmple acest lucru rău ?” Aceasta este, desigur, întrebarea precisă de pus. Dușmanul se defilează ca „Dumnezeu personal” la fiecare pas; atunci, lasă-l să-și dea apărarea personală acuzațiilor.

Unde a fost acest Dumnezeu personal în timpul operației sale? Nu acorda nici o acoperire Inamicului cu privire la acest punct. Apasă pe omul tău, așa cum am presat de secole: dintre toți oamenii să facă față acestei pierderi, acestei dureri, acestui coșmar – de ce eu ? Indică-i în voie bărbatului tău că „Dumnezeul său iubitor”, „refugiul” său, joacă favoriți teribili. Niciunul dintre creștinii pe care îi cunoaște nu se confruntă cu astfel de „complicații pe tot parcursul vieții” dintr-o eroare atât de improbabilă.

Pieri orice considerație pe care Dușmanul încearcă, în orice caz, să ne răsucească patul de spini într-o coroană eternă de glorie. Ascunde minciunile vrăjmașului că astfel de suferințe sunt măsurate cu precizie pentru binele lor etern sau în vreun fel intenționat .

În al doilea rând, participă la fiecare înjunghiere.

Nu treceți cu vederea puterea micilor neplăceri și înțepături de disconfort. Trebuie să fii mereu în așteptare pentru pacientul tău – gata să alăptezi orice pâlpâire de durere către autocompătimire, furie sau disperare delicioasă. Când merge să răspundă la e-mailul cu o singură mână, sau trebuie să-i ceară soției sale ajutor pentru a-și pune șosetele, sau simte iritațiile reziduale și suferințele care îl vor însoți la mormânt – fii gata să semeni amărăciune și să toarnă sare rana. Niciun crack, nu uitați niciodată, este prea mic pentru a fi exploatat.

Pe măsură ce îi asistați la fiecare gemere, înțelegeți că nu veți fi singuri. Vrăjmașul stă lângă ei, mereu la poftă, ca un terrier care bâjbește, gata să le amintească minciunile sale și să-i calmeze cu prezența lui. În angajamentul său jenant față de ficțiunile sale, Duhul său stă să le șoptească. Nu putem să-l ascultăm mai mult, dar, fără îndoială, are legătură cu Scriptura, care le spune ceva de genul că „le face cu dragoste” durerile, durerile, bolile și deformările lor în această lume și să-i convingă că el este adevăratul lor confort, și că aceasta nu este adevărata lor casă. Luptați cu șoaptă cu șoaptă pentru a împiedica câinii să se întoarcă la voma lor.

În al treilea rând, ascunde-i mâine de el.

În cele din urmă, ascundeți orice ficțiuni despre o Mâine care va face ca toate suferințele să fie „neadevărate”. Într-o astfel de Ziua în care apostolul bătut, învinețit și însângerat a făcut apeluri consistente (și iritante), numind adunarea suferințelor sale multiple (și apăsătoare) ca nimic – nimic! – nici nu merită să ne comparăm cu ziua aceea a unei „greutăți veșnice de slavă” care se află în fața noastră ( 2 Corinteni 4:17 ) – o „slavă” Tatăl nostru de Jos a cântărit și a găsit-o foarte lipsită.

Blestemă pe Dumnezeu și moare

Afecțiunea, nepotule, este o flacără nesigură, cu siguranță nu una cu care să nu te bagi în minte. Iov și cea mai utilă soție a sa dovedesc o ilustrație excelentă. Zdrobit de loviturile fatale asupra proprietății și gospodăriei, acest om „drept” a încercat să-l facă pe Tatăl nostru nebun, rușinându-ne pe toți, răspunzând la crimă, devastare și distrugere într-un mod atât de servil și îngrozitor: „Iov s-a ridicat și și-a rupt haina. și-a ras capul și a căzut pe pământ și s-a închinat”( Iov 1:20 ).

Dar nu toți au răspuns în natură. Soția lui Iov, pe care Maestrul nostru a păstrat-o cel mai milostiv și cu înțelepciune, a răspuns cel mai excelent: „Vă păstrați încă integritatea? Blestemați-l pe Dumnezeu și muriți ”( Iov 2: 9 ).Blestemați-l pe Dumnezeu și muriți – nu aș fi putut spune mai bine.

Aici se află câmpul de luptă, nepoate. Nu provocarea suferinței, ci infectarea sufletului. Vrem ca fiecare bărbat, femeie și copil să renunțe la un astfel de poză, să scuipe pe vechile lor loialități și să-l blesteme înaintea ochilor cerului. Aici, nepot, aici trebuie să-ți fie condus bărbatul:

La mult mai mult decât la un plămân perforat
Dar la o credință epuizată și limba denunțatoare.
La dinți strâns strânși și pumnii susținuți
În flăcări pentru a-l blestema pe zeul său și a muri.

Condamnare, Globdrop, condamnare. Nimic mai putin.

Cel mai așteptat unchiul tău,

Pelin

În The Globdrop Letters , un demon senior (pelin) corespunde cu un demon junior (Globdrop) pentru a-l sfătui în arta rea ​​a înșelăciunii subtile. Seria urmează urmele mari ale lui CS Lewis în lucrarea sa clasică, Screwtape Letters .Greg Morse este scriitor pentru desiringGod.org și absolvent al Bethlehem College & Seminary . El și soția sa, Abigail, locuiesc în Sfântul Pavel împreună cu fiica lor.

https://www.desiringgod.org/articles/curse-god-and-die?ut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.