Samy Tuțac: Există viață și după Trump, un mesaj pentru prietenii mei creștini din America…

În ultimele luni lumea a stat cu ochii pe America, să vadă ce va decide la alegerile din toamna trecută. Pe 3 Noiembrie 2020 America a ales. Bine sau rău? Nu știu sigur. Unii zic că bine, chiar și dintre creștini. La prima vedere eu zic că rău, dar nu am toate datele, nici expertiza necesară să mă pronunț acum pe toate aspectele. Sunt alții care au făcut-o deja și se pripesc. Zilele următoare vor arăta cine a avut dreptate.

Dar știu sigur că America are nevoie de Cristos. Că toate națiunile au nevoie de Cristos. Că America și Europa trebuie să-și regăsească rădăcinile creștine și să-L recunoască ca Domn și Stăpân pe Isus Cristos. Că americanii, dar mai ales creștinii practicanți, trebuie să-și regăsească rostul în familii, biserici și comunități puternice, altfel se vor îndrepta spre un posibil dezastru.

Este prea puțin important dacă legile sunt promovate de Republicani sau de Democrați. Câtă vreme cei care fac legile îl ignoră pe Dumnezeu și valorile creștinismului, nu este nici o diferență. Alegerile din anul trecut și tot ce a urmat după, pot fi un semnal de alarmă pentru americani, dar și pentru europeni. Încă ne putem întoarce la adevăratele valori, pierdute sau abandonate, valorile creștine care au stat la baza formării națiunilor noastre.

Există viață și după Trump, rămâne să vedem dacă americanii sunt dispuși să învețe ceva din toată frământarea ultimelor săptămâni. Privind la mișcările și tumultul zilelor trecute există riscul ca mulți să cadă în deznădejde crezând că totul este pierdut. În astfel de situații apropierea de Dumnezeu și de Cuvântul Său pot fi o adevărată încurajare pentru creștini.

„De ce se întărâtă neamurile și de ce cugetă popoarele lucruri deșarte? Regii pământului iau poziție și conducătorii se strâng laolaltă…Cel Ce tronează în ceruri râde; Stăpânul își bate joc de ei…De aceea, regilor, purtați-vă cu înțelepciune! Judecători ai pământului, luați învățătură! Slujiți Domnului cu frică și bucurați-vă tremurând!” (Psalmi‬ ‭2:1-2, 4, 10-11‬)

Nu știu tot ce se va schimba după Trump, nici ce va rămâne la fel în America, dar știu că dincolo de deciziile umane, bune sau rele, există Cineva care nu se schimbă și care nu-și negociază planul cu privire la umanitate. Din moment ce Dumnezeu este suveran și neschimbabil, cei care trebuie să se schimbe sunt oamenii. Dacă nu-i vor recunoaște autoritatea de bună voie, mai devreme sau mai târziu o vor face, siliți de împrejurări…

Samy Tuțac
Pastorul Bisericii „Providența” Timișoara

https://www.stiricrestine.ro/2021/01/23/samy-tutac-exista-viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.