Neiubită

Buturugă Anghel01/12/2020

Sursa foto: DC News

Există un film rusesc destul de recent, „Neiubit”, despre o familie disfuncțională. Mama și tatăl separați, preocupați fiecare de sine. Copilul lor, neiubit. Până la urmă, dispare de acasă. Filmul se transformă într-o căutare disperată a acestui copil devenit invizibil fizic după ce fusese prea mult invizibil afectiv pentru proprii săi părinți. Copilul nu e de găsit. În cele din urmă, un cadavru al unui minor care s-ar potrivi descrierii este descoperit de poliție. Mama și tatăl vin să facă recunoașterea, dar nici aceasta nu este posibilă, cadavrul este prea desfigurat, mutilat. Bietul copil, oricare o fi fost, pe mâinile cine știe cărui sau căror prădător încăpuse. Abia atunci cei doi cedează, izbucnesc în plâns, se frâng asupra acestui necunoscut copil, ce poate fi sau nu al lor.

Ce este țara? Țara este și mamă, și copil. Este trecutul nostru și viitorul nostru. Când bătrânii și copiii devin invizibili pentru noi, țara devine invizibilă. Când ne uităm și ne disprețuim bătrânii, considerându-i expirați, o povară, nedemni de atenția, bugetele și proiectele societății noastre multilateral nedezvoltate, atunci ne uităm și disprețuim țara în care ne închipuim că putem trăi bine. Acesta este idealul „vrem o țară ca afară”. Vrem să scăpăm de bătrânii ăștia care ne agasează. Iar un bătrân neiubit este ca o casă părăsită. Se degradează iute și moare în durere, singur, părăsit, plin de dor neostoit.ADVERTISING

Țara există însă și în măsura în care îți pasă de copiii tăi. Îți pasă de ce le lași pe mână, de ce moștenire lași în urma ta. Nu vrei totul pentru tine, acum. Copilul neiubit este copilul orfan. Este un copil abuzat. Mai mult decât orice altceva, copilul are nevoie de iubire, de mamă, de tată, de prieteni. Acestea sunt nevoi fundamentale ale ființei umane. Când ești deprivat de acestea, ți se neagă dreptul la existență. Or, ca niciodată altcândva, în România sunt sute de mii de copii părăsiți pentru că „muncă în străinătate”. Copii neiubiți, părăsiți. Fie efectiv, fie în fața ecranelor digitale, a anturajelor întâmplătoare, a oricui altcuiva, căci formele de părăsire sunt mult mai variate decât simpla absență fizică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ne abandonăm bătrânii și copiii – și nici măcar nu e sfârșitul poveștii. Căci abandonul nostru înseamnă că ei încap pe mâinile unor prădători cumpliți. Unor ciocli care se hrănesc din moarte, nenorocire, unor negustori de sclavi, de suflete. Care desfigurează ființa umană, făcând-o de nerecunoscut.

De aceea, în prezent, țara noastră a dispărut. Neiubită, părăsită, o povară, o făptură de care te împiedici cu nervi, a dispărut. Și nu știu dacă vom avea măcar sinceritatea și bărbăția de a plânge curat, adânc, până la capăt, atunci când o vom găsi mutilată, desfigurată, de nerecunoscut, la morgă.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donațieoricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

Articole relaționate

Crăciun în Italia. Autoritățile limitează slujele religioase din Ajun până la…

03/12/2020

Instanța a anulat o amendă primită de un român, după ce…

03/12/2020

VIDEO Tucker Carlson despre cum dr. Anthony Fauci a continuat să…

03/12/2020

Medicul Virgil Musta: La apariţia oricărui semn de răceală, izolaţi-vă la…

03/12/2020

Lucian Mîndruță susține că în România ar fi în ascensiune o…

03/12/2020

Cele mai citite

Cadru medical român din Germania: Avem puse la dispoziție vaccinurile anticovid,…

26/11/2020

ÎPS Teodosie joacă tare: Arhiepiscopul Tomisului a cerut tuturor preoților și…

26/11/2020

Avocatul Dan Chitic, sfaturi juridice pentru biserici: Poliția poate intra în…

03/11/2020

Viktor Orban despre Soroș: Cel mai corupt om din lume, un…

26/11/2020

Patriarhia Română cere autorităţilor să permită credincioşilor din ţară să vină…

https://r3media.ro/neiubit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.