Amenințare din partea Turciei | Știre Alfa Omega TV

 26.11.2020  |    Mapamond Crestin  |   43  |     2 min

https://alfaomega.tv/embed/vod/?vid=12592

Turcia invadează țările vecine, efectuează o epurare etnică în rândul minorităților religioase și colaborează cu grupuri teroriste. De ani de zile, observatori ai Orientului Mijlociu au avertizat împotriva politicii expansioniste a președintelui Recep Erdoğan. Așa cum ne va spune Chris Mitchell de la CBN, acum el a pus ochii pe Ierusalim.

Seth Frantzman: Turcia este o amenințare tot mai puternică pentru Orientul Mijlociu.

Chris Mitchell: Potrivit analiștilor ca Seth Frantzman, suntem martorii Turciei beligerante în acțiune.

Seth Frantzman: A invadat și a epurat etnic orașul Afrin de kurzi, de yazidiți și de creștini. Anul trecut a atacat Siria de Est și a epurat-o de creștini. Acum a atacat Armenia. Nu a făcut-o în mod direct, ci i-a trimis pe azeri în război. S-a implicat și în Libia și a trimis mercenari sirieni. De asemenea, Turcia a amenințat Grecia în mai multe rânduri în ultimele șase luni. A mai amenințat Ciprul, Israelul, Egiptul, Emiratele Arabe Unite. Nu se oprește niciodată.

Chris Mitchell: Mai mult decât atât, a încheiat o înțelegere cu Libia pentru drepturile la apele teritoriale ale Mării Mediterane.

Seth Frantzman: Scopul înțelegerii a fost acela de a se folosi de guvernul divizat al Libiei pentru a obține drepturi la aceste ape teritoriale. În prezent, Turcia domină apele revendicate de Grecia, apele unde Israelul vrea să construiască o conductă.

Chris Mitchell: Erdoğan și-a anunțat lumii intenția mascată prin transformarea Catedralei Sfânta Sofia, cândva una dintre cele mai mari biserici ale creștinismului, într-o moschee.

Mike Kerem: La înființarea statului modern în 1923, biserica era un muzeu care putea fi vizitat de oricine. Decizia de a o transforma într-o moschee este un mesaj indirect transmis lumii cu privire la intenția sa de a restaura trecutul otoman.

Chris Mitchell: După acea transformare, Erdoğan vrea să elibereze Moscheea Al-Aqsa aici, în Ierusalim. Luna trecută, el a spus: ”Din acest oraș a trebuit să plecăm cu lacrimi în ochi în timpul Primului Război Mondial. Încă se pot găsi urme ale rezistenței otomane. Astfel, Ierusalimul este orașul nostru.” Potrivit lui Frantzman, Iranul și Turcia au aceleași planuri în zonă.

Seth Frantzman: Trebuie să recunoaștem că retorica din Ankara în prezent este la fel cu cea a regimului iranian. Este exact ceea ce Emiratele Arabe Unite și alți prieteni ai Statelor Unite și ai Israelului spun, și anume faptul că Iranul și Turcia fac parte din aceeași tabără. Nu e vorba de Imperiul Persan sau Roman, de suniți și șiiți. Ambii sunt extremiști religioși, spre deosebire de celelalte țări din regiune.

Chris Mitchell: Agresiunea lui Erdoğan reprezintă o altă problemă. Turcia este o țară membră a NATO, dar nu pare să colaboreze. Recent a cumpărat sistemul antiaerian rusesc S-400 și colaborează cu Frăția Musulmană și cu Hamas.

Seth Frantzman: Turcia este profund legată de infrastructura de securitate NATO din Europa. Cred că asta este o mare provocare. Nu știu cum se vor descurca aceste țări.

Chris Mitchell: Este un regim ostil față de creștini. Cu doi ani în urmă, oficialități din Turcia l-au condamnat și apoi l-au eliberat pe pastorul american Andrew Brunson, acuzându-l de sprijinirea terorismului. Acum, analistul Orientului Mijlociu, Mike Kerem a spus echipei de știri CBN că Turcia își închide porțile.

Mike Kerem: Scopul său este acela de a epura Turcia de toți creștinii străini. Neoprotestanții străini care trăiesc și lucrează în țară, și sunt implicați în lucrarea bisericilor din Turcia, au fost declarați ”persona non grata” și o amenințare pentru ordinea și siguranța națională.

Chris Mitchell: Având în vedere visul instaurării unui nou Imperiu Otoman și naționalismul turcesc, potrivit unora, Turcia poate deveni o amenințare la fel de serioasă pentru Occident ca Iranul.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 854, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Ultimele articole – înțelegerea vremurilor

Ultimele articole – crestinul si societatea

Ultimele articole – Viața spirituală

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/13903-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.