Ziua a 14-a: Caritatea în Hinduism – #Pray15Days

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este outlook-photography-and-studio-5UldS8C6cVk-unsplash-1-400x267.jpg

Gabriela Augustinov  21-11-2020 08:45:46

În arșița verii și slăbiți din cauza malnutriției, mii de oameni suferă și se află față în față cu moartea în Bihar, un stat în mare parte rural din nord-estul Indiei. Trăind într-o țară cu unul din cele mai slabe sisteme de sănătate, săracii din statul Bihar sunt cei mai predispuși riscului de îmbolnăvire cu virusul unei epidemii recurente de encefalită acută. Populația din Bihar este alcătuită din peste 80% hinduși și numai 0,12% creștini.

Cu toate acestea, când credincioșii dintr-o localitate din Bihar au adunat voluntari pentru a distribui provizii și medicamente în spitale pentru familiile nevoiașe, Nivedita a fost prima care s-a oferit să meargă.

Nivedita face parte din 1% din populația Indiei, care beneficiază de următoarele condiții: Ea și soțul ei sunt proprietarii unei afaceri de succes în orașul Bihari și are mai multe angajamente sociale în agenda ei decât îi permite timpul. Ea provine dintr-o castă înaltă, o castă de brahmini iar familia ei înstărită a educat-o în așa fel încât să-și arate bunăvoința față de alții, dar în același timp să își mențină imaginea în societate. Nivedita a fost șocată să afle ce haos și disperare există la spitalul din localitate, unde mulțimi mari de oameni se înghesuie ca să primească provizii. Ea este obișnuită să ofere din ceea ce are, însă nevoile care există, sunt copleșitoare.

Caritatea este considerată o virtute importantă în hinduism. Ospitalitatea și ajutorarea săracilor sunt văzute ca fiind niște obligații religioase (dharma). Învățătura hindusă promovează ideea că, dacă fiecare individ din societate și-ar îndeplini obligațiile religioase, atunci toate nevoile ar fi satisfăcute. Cu toate acestea, diviziunea dintre bogații și săracii din India este foarte mare.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru săracii din Bihar și pentru organizațiile care se implică în îmbunătățirea asistenței medicale în acest stat nevoiaș.
  2. Rugați-vă pentru familiile înstărite, de castă înaltă din societatea hindusă, ca să își folosească resursele și influența pentru a-i ajuta pe cei săraci. (Proverbe 14:31)
  3. Rugați-vă pentru creștini, ca să urmeze învățătura lui Hristos despre ajutorarea celor săraci. (Matei 6:1-4, Matei 6:19-21, Luca 18:22)

https://www.stiricrestine.ro/2020/11/21/ziua-a-14-a-caritatea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.