Virusolog belgian: Cel mai rău lucru pe care-l putem face este obligativitatea vaccinului anti-Covid

Redacția16/11/2020

Sursa foto: https://sceptr.net/

Cel mai rău lucru pe care-l putem face ar fi obligativitatea vaccinului”, a declarat virusologul Marc Van Ranst pentru VRT News, referindu-se la vaccinul anti-covid19, informează Euractiv.

„Asta ar da apă la moară mișcării anti-vaccin, pentru că despre asta avertizează de ani de zile. Ar trimite un semnal foarte prost”, a adăugat el.ADVERTISING

Conform cifrelor strânse de Institutul Belgian de Sănătate Publică Sciensano, 50% dintre cetățeni s-ar vaccina cu siguranță, 17% nu ar face-o, în timp ce 33% sunt în dubiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Cei 17% care nu vor să se vaccineze nu sunt o problemă, dar trebuie să-i convingem pe ceilalți 33%. Și din experiența trecută am învățat că acești oameni trebuie convinși. Asta va funcționa”, a spus specialistul.

Dezbaterea despre obligativitatea vaccinării împotriva covid 19 a intrat în centrul atenției opiniei publice belgiene. Un sondaj recent realizat la nivelul întregii lumi a arătat că cetățenii UE au perspective diferite asupra vaccinului anti-covid: în Polonia și Ungaria doar 56% spun că s-ar vacina, în timp ce în Spania procentul este 72%. În Marea Britanie, cifra este 85%.

China conduce topul cu 97%. Un studiu realizat recent arată că doar 21,8% dintre români s-ar vaccina cu siguranță, în timp ce 38,6% au răspuns negativ.

Marc Van Ranst este profesor universitare și a face parte din mai multe grupuri de specialiști instituite de statul belgian care sfătuiesc autoritățile despre cum să combată pandemia de coronavirus.

https://r3media.ro/virusolog-belgian-cel-mai-rau-lucru-pe-care-l-putem-face-este-obligativitatea-vaccinului-anti-covid/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.