Studiu: Peste 30% dintre români preferă să economisească ținând banii în casă, nu la bănci

Radu Ursan17/11/2020

Sursa foto: Destepti.ro

FacebookWhatsAppTelegramMessengerSkypeRedditLinkedIn

Peste 30 dintre români preferă să economisească banii prin metoda „clasică”, de a ține banii în casă, relevă un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

De asemenea, jumătate din români susțin că dacă ar reuși să economisească trimestrial câte 350 lei i-ar depune într-un cont, bancar, 8% i-ar investi într-o asigurare de viață și doar 4% ar investi la bursă prin intermediul unui broker.ADVERTISING

„Tinerii profesioniști sunt printre cei cei mai dispuși să apeleze la o bancă atunci când se gândesc la metodele de economisire a banilor, 57% dintre aceștia menționând că i-ar depune într-un cont bancar. Peste 70% dintre seniorii pensionari ar face același lucru. Conform datelor Reveal Marketing Research, observăm că în mediul urban și mediul rural, preferința pentru păstrarea banilor la bancă este prima opțiune a românilor atunci când vine vorba de economisire – 49% dintre cei din urban și 51% dintre cei din rural au optat pentru această variantă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Pentru mai mult de o treime dintre respondenți, banii ținuți în propria locuință reprezintă o soluție pentru economisire. 40% dintre familiile tradiționale, întrebate cum ar proceda dacă ar reuși să strângă trimestrial o sumă de 350 lei, au afirmat faptul că ar pastra banii într-un plic în șifonier. O treime dintre maturii fară partener sunt în asentimentul familiilor tradiționale și recunosc că ar păstra acasă banii economisiți. Pentru aceștia, a avea contact direct cu banii și a avea certitudinea că îi pot vedea oricând, le poate oferi sentimentul de control asupra resurselor financiare”, relevă studiul.

Doar 8% din români manifestă interes în acest sens.

Procentele sunt scăzute în ceea ce privește tendința românilor de a investi la bursă cu ajutorul unui broker. Din totalul eșantionului, doar 4% dintre români ar alege acest tip de gestionare a economiilor. Comparativ cu restul segmentelor, maturii fără partener se arata mai interesați de acțiunile la bursă – 8% dintre ei au selectat această opțiune. Totuși, procentele sunt foarte mici, iar românii nu se arată deschiși la a investi banii economisiți la bursă.

Doar 6% dintre respondenți au menționat că ar opta pentru alte metode de gestionare a banilor puși deoparte, față de cele listate în sondaj.

Metoda folosită a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview) și au fost derulate 1017 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural în perioada 4-10 septembrie 2020. Eroare de eșantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%.

https://r3media.ro/studiu-

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Flashmob în fața Ministerului Educației, organizat de Asociația Neamunit: Deschideți școlile, „școala online” nu…

ȘTIRIRadu Ursan – 19/11/2020

Dan Puric: Nu există nicio legătură între politica statului român de astăzi și adevărul…

ACTUALITATERadu Ursan – 18/11/2020

Danemarca propune o lege a vaccinării obligatorii cu prevederi draconice: de la detenția celor…

ACTUALITATERadu Ursan – 18/11/2020

Fotbal: Echipa României U21 s-a calificat la Euro 2021

ACTUALITATERadu Ursan – 17/11/2020

Studiu: Peste 30% dintre români preferă să economisească ținând banii în casă, nu la…

ACTUALITATERadu Ursan – 17/11/2020

Asociația Neamunit, petiție și memoriu către Ministerul Educației pentru redeschiderea școlilor: Școala online nu…

ȘTIRIRadu Ursan –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.