Ziua a 3-a: Muzica clasică indiană – #Pray15Days

Gabriela Augustinov  10-11-2020 08:50:46

Muzica clasică indiană este profund legată de textele și practicile sacre ale Hinduismului. Se intenționează ca această muzică să fie foarte emoționantă, ca și cum ar fi o reflectare a vocii zeilor, inspirându-i pe credincioși la o creștere spirituală mai profundă.

Asha este o astfel de cântăreață de muzică clasică, care s-a mutat la oraș cu soțul ei, Anand, în speranța că va găsi un loc de muncă interpretând sau predând muzica. Mariajul ei a fost dificil, cu bătăi și despărțiri dese. Ea a găsit sprijin în niște prieteni creștini care au încurajat-o, au sprijinit-o și s-au rugat împreună cu ea atunci când lucrurile erau foarte dificile. Prin prietenia lor, Asha a ajuns să înțeleagă dragostea lui Hristos, a găsit mângâiere și pace, crezând în El.

Asha continuă să se roage pentru soțul ei, dar muzica ei s-a schimbat. Dacă înainte ea obișnuia să cânte cântece despre vechii zei hinduși, acum cântă cântece care îl laudă pe Isus și spun povestea Lui, adaptând cântecele creștine la stilul clasic indian.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. În tradiția hindusă, primii muzicieni erau divini și, prin urmare, să folosești instrumentele pentru a-i venera este o practică profund spirituală. Rugați-vă pentru ca muzicienii, în timp ce cântă, să-L întâlnească pe Hristos și să cânte un cântec nou. Lasă-te inspirat de Psalmul 96:1-3.
  2. Rugați-vă ca creștinii din India să folosească muzica pentru a face cunoscută vocea lui Hristos, pentru a-i încuraja și pe alți credincioși să se maturizeze în credință și pentru a atrage hindușii care caută să cânte un cântec nou. (Psalmul 33)
  3. Apocalipsa 5:9 spune că în fața tronului lui Dumnezeu oameni din fiecare trib, fiecare limbă și fiecare națiune vor cânta un cântec nou. Rugați-vă ca cei din triburile hinduse să se alăture și ei acestui viitor cor.

https://www.stiricrestine.ro/2020/11/10/ziua-a-3-a-muzica-clasica-indiana-pray

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.