Dumnezeu îi vrea pe cei răniți | Joyce Meyer

Viața lipsită de răni nu seamănă deloc cu viața Învățătorului (Brennan Manning)
Adevărata noastră problemă nu o reprezintă faptul că suntem răniți, ci faptul dacă suntem dispuși sau nu să fim vindecați. Dumnezeu se folosește de rănile noastre pentru a ne da înțelepciune și pentru a ne pregăti să putem aduce lumină în întunericul altor suflete rănite. Brennan Manning a spus: „Într-o încercare inutilă de a ne șterge trecutul, lipsim comunitatea de darul nostru vindecător. Dacă ne ascundem rănile de teamă și de rușine, atunci întunericul din noi nici nu va putea fi iluminat, nici nu va putea fi transformat într-o lumină pentru ceilalți.”¹³

Dumnezeu vrea să aibă în armata Lui soldați care să Îi fii permis să le vindece rănile. Indiferent cine te-a respins în trecut, te asigur că Isus nu te va respinge. Dacă ai simțit vreodată că Dumnezeu nu te-ar putea folosi din cauza trecutului tău, gândește-te la cele scrise de Pavel către biserica din Corint:

De pildă, fraților, uitați-vă [doar] la voi, care ați fost chemați: printre voi nu sunt mulți [considerați a fi] înțelepți în felul lumii, nici mulți puternici, nici mulți de neam ales (1 Corinteni 1:26).

Poate că îți lipsește educația care te-ar putea ajuta să obții anumite poziții, dar educația ta nu Îl interesează prea mult pe Dumnezeu. El te poate folosi fie cu aceasta, fie fără aceasta. Poate că nu cunoști niciun om influent sau puternic, dar asta nu contează, căci Dumnezeu îți poate da favoare. „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel 16:7). În 1 Corinteni 1:27-28 scrie:

[Nu] Dar Dumnezeu a ales [a selectat în mod deliberat] lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să le facă de rușine pe cele tari.
Și Dumnezeu a ales [a selectat în mod deliberat] lucrurile josnice ale lumii și lucrurile disprețuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt.

Dumnezeu îi alege intenționat pe cei care au fost răniți ca să lucreze în armata Împărăției Sale. El lucrează prin rănile și slăbiciunile acestora pentru ca oamenii să-I vadă puterea. Când oamenii din lume cred că sunt puternici și au toate calificările necesare, dar fără a se baza și a se încrede în Dumnezeu, El trebuie să-i treacă adesea cu vederea, alegând în schimb pe cineva care e mai puțin calificat din perspectiva lumii, dar care se bazează în întregime pe El în toate domeniile vieții. Dacă te încrezi în Dumnezeu, s-ar putea să vină ziua în care chiar și oamenii care te rănesc vor vedea lucrurile mărețe pe care le-a făcut Dumnezeu în viața ta și prin tine, folosindu-te ca instrument al Său.

A avea experiență e un beneficiu, dar obținerea experienței este dureroasă. În loc să te gândești prin câte lucruri dureroase ai trecut în viață, nu ar fi mai bine să te gândești la câtă experiență ai căpătat acum și la câte oportunități ți se oferă datorită faptului că ești fiica lui Dumnezeu? Nu uita că Dumnezeu nu respinge pe nimeni. Tocmai de aceea a și spus Isus:

Oricine crede în El [cine se agață de, se încrede în, se bazează pe El] nu este judecat [cel care crede în El nu ajunge la judecată niciodată; pentru acesta nu este respingere, nici condamnare; el nu suferă nicio condamnare]… (Ioan 3:18).

Atunci când dai interviu pentru o slujbă, o întrebare care ți se va adresa cu siguranță este: „Ce experiență aveți?” Angajatorul probabil că va fi interesat de ce fel de educație ai, însă dacă pentru aceeași slujbă dau interviu două persoane care au aceeași educație, dar una dintre ele are experiență în domeniu, iar cealaltă nu are, atunci cu siguranță că slujba o va primi persoana cu experiență.

Experiența ne oferă ceva ce nu putem găsi niciunde altundeva. Noi învățăm din Cuvântul lui Dumnezeu și din experiența de viață (Proverbe 3:13). E ușor de vorbit despre ceva anume, dar numai experiența face ca ceea ce spunem să merite a fi ascultat. Lumea e plină de oameni care vorbesc despre ceea ce nu știu, încercând să-i educe pe ceilalți cu privire la ceva ce nu au experimentat niciodată.

Îmi amintesc de un psiholog care mi-a spus că, în timp ce stătea cu pacienții ei și le vorbea neîncetat, își dădea seama că nu îi ajuta deloc, iar uneori simțea chiar că habar nu avea despre ce vorbea. După ce a citit cartea mea despre vindecarea interioară Beauty for Ashes (Frumusețe în loc de cenușă, n.tr.) și prima mea carte despre minte, Câmpul de bătălie al minții, a spus că a început să-i asculte cu adevărat pe cei care veneau la ea, permițându-le să vorbească despre durerea lor, iar atunci când le oferea sfaturi, le recomanda aceste două cărți. Ea era educată în psihologie, dar eu aveam experiență; prin urmare, educația ei și experiența mea au folosit împreună la ajutorarea pacienților ei.

Nu spun că fiecare psiholog și fiecare psihiatru trebuie să fi experimentat tot ce au experimentat și pacienții lor, dar cred că educația lor e mult îmbogățită dacă au trebuit să aplice în propriile vieți principiile despre care vorbesc.
Tindem să disprețuim lucrurile rele prin care am trecut, dar Dumnezeu le poate folosi pentru a-i ajuta pe alții dacă Îi permitem. Nu cred nicio clipă că Dumnezeu a pus la cale abuzul meu pentru ca eu să am experiență, ci cred că El s-a folosit de experiența mea ca să ajute alți oameni și la fel va face și cu experiența pe care ai căpătat-o tu.

Dumnezeu se folosește de oricine e dispus să se lase folosit de către El, dar, în cadrul activității pentru Împărăție, sunt câteva funcții pe care numai cei cu experiență le pot ocupa. Dacă cineva suferă, e foarte frustrant și inutil să încerci să vorbești cu cineva despre asta dacă respectiva persoană habar nu are prin ce trece. Când suferim, avem nevoie de empatie, iar cea mai potrivită persoană să ne-o ofere e numai cineva care a trecut prin ce trecem noi.

Fragment din cartea Vindecarea sufletului unei femei, de Joyce Meyer. Poate fi descărcată aici: https://tv.joycemeyer.org/romana/ebooks/vindecarea-sufletului-unei-femei/

Citește mai mult despre problemele emoționale: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/probleme-emotionale

Vrei să afli cum poți fi mântuit? Află acum: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/mantuire

Sursa foto: Unsplash

https://alfaomega.tv/viata-spirituala/probleme-emotionale/13693-dumnezeu-ii-vrea-pe-cei-raniti-joyce-meyer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.