Câinii – Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

 24.01.2017  |    Stiinta si Creationism  |   4982  |     3 min

Oamenii îi iubesc pentru loialitatea şi inteligenţa lor şi pentru că sunt simpatici. Câinele este unul dintre cele mai iubite animale din lume. Nu degeaba a fost numit „cel mai bun prieten al omului”. Câinii sunt nişte animale uimitoare. De–a lungul anilor, au fost prietenii omului şi un ajutor deosebit.

Există peste 700 de specii de câini. Avem câini de fermă, care învaţă cum să păzească vitele sau turmele de oi. Apoi avem câini de vânătoare. Ştiu să se orienteze după fazani şi să–l îndrume pe vânător, după care vor sta nemişcaţi. Îşi vor ridica o labă şi coada. Mai avem câini de casă, pe care îi dresăm. Sunt o delectare. Cred că ei reprezintă unul din lucrurile pe care Dumnezeu ni le–a dat pentru delectare.

Câinii au salvat oameni. Câinii au simţul mirosului foarte bine dezvoltat. După cum scrie în literatura de specialitate, câinele miroase de un milion de ori mai bine decât noi. Câinele de vânătoare poate detecta urma unei persoane, chiar dacă e în mulţime. Ei urmăresc paşii. Sunt câini care ştiu când vine o tornadă şi te pot alerta chiar înainte de a cădea primii stropi de ploaie. Ei ştiu asta.

Alţi câini simt oamenii care s–au înecat sau pe cei care încă nu s–au înecat. Ei mai pot fi resuscitaţi, chiar dacă sunt sub gheaţă sau sub apă. În pădure, sunt câini care îţi pot mirosi ţesutul de piele, care a fost, poate, zgâriat în tufişuri şi astfel a rămas ceva din tine acolo. Chiar şi după un an, ei pot să–ţi găsească urma. Sunt câini care sunt folosiţi pentru a–i ajuta pe oameni, pentru a–i ajuta pe cei nevăzători. Este un câine care a învăţat să deosebească tumorile maligne.

Poţi avea pe tine diferite lucruri, pe care câinele le miroase şi, chiar înainte ca un medic să–ţi dea diagnosticul, câinele ştie că este o aluniţă malignă. Doctorii îţi vor scoate aluniţa, şi, studiind–o, vor vedea că într–adevăr era malignă. Mai sunt câini care simt dacă o persoană va avea convulsii, un atac sau ceva de genul epilepsiei. Câinele va şti aceste lucruri înainte cu două, trei minute de a se întâmpla. Înainte ca persoana să ştie, câinele ştie deja. El va veni, va sta jos şi, uneori, va lovi cu laba sau va lătra un anumit tip de lătrat care va alerta persoana: „Voi avea un atac!”. Astfel vor putea să meargă să se aşeze sau, dacă conduc maşina, să tragă pe dreapta şi să oprească. Cum poate face câinele aşa ceva?

Unii oameni susţin că poţi vedea evoluţia în acţiune când te uiţi la câini, deoarece avem rasa Saint Bernard, Ciobănescul German şi micul pudel. Asta nu este evoluţie. Să privim, de exemplu, corabia lui Noe. Consider că acesta a fost un eveniment real. Să presupunem că Noe a luat în corabie doi câini, poate doi lupi, sau două exemplare din rasa canină şi coboară din corabie. Au materialul genetic în ei, rasa este reprodusă în mod selectiv şi se tot încrucişează până ajung la micul pudel.

Un pudel nu este un rezultat al evoluţiei cu noi informaţii care i–au fost pus în gene. Pudelul este un câine care a fost încrucişat cu alte rase, dar acea informaţie a fost pierdută. Aţi putea lua doi câini de rasă mongolă şi, de–a lungul anilor, să încrucişaţi rasele până ajungeţi la pudel. Dar nu puteţi lua doi pudeli şi să–i încrucişaţi înapoi pentru a obţine câinele mongol, deoarece s–a pierdut informaţia. Aceasta nu este evoluţie, ci este inginerie genetică selectivă, dacă putem să–i spunem aşa. Nu este nici o adăugare de informaţie. Este pierdere de informaţie.

Sharpei este câinele care are pielea încreţită. Au încrucişat acel câine în aşa fel încât are genele de piele ale unui câine mai mare. Astfel, pielea este mai mare decât câinele. Avem un câine mai mic în pielea unui câine mai mare, obţinut genetic. De aceea el are toate aceste încreţituri.

Se pot face lucruri interesante manipulând genetic ceea ce se află deja în genele câinelui, dar nimeni nu a adăugat informaţie, pentru a rezulta un animal cu totul nou din câine. Din câini se nasc tot câini. Câinii care dau naştere altor rase inferioare, nu pot să se întoarcă, să fie alt tip de câini, cum au fost strămoşii lor, deoarece informaţia lor s–a pierdut. Câinii sunt nişte animale minunate.

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia III – produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste – află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

Etichete: creationismcreatieanimaleevolutie

https://alfaomega.tv/creationism/articole

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.