Experiențe și aventuri într-un proiect unic „Hamac, Cățărat și Drumeții” la Tabăra Creștină Brădățel

download - Copie

Tabăra Creștină Brădățel a transformat vara aceasta neobișnuită într-o aventură și mai neobișnuită pentru cei participanții care au acceptat cu mare curaj invitația în proiectul „Hamac, Cățărat și Drumeții”. Participanții din cele trei ture au avut parte de o unică cu mai multe provocări. De la o noapte de somn în hamac sub cerul liber, la cățăratul pe stâncă, kilometri de urcușuri și coborâșuri pe munții Parcului Național Retezat.

Pe lângă provocările fizice și pieptul plin de aer rece și proaspăt de munte, participanții au călătorit în timp, cu eroi biblici care au trăit experiențe unice cu Dumnezeu pe vârf de munte. Dimineața la devoțional și seara în jurul focului, ghidați de liderii Taberei Brădățel, participanții au studiat viața lui Moise, David și Domnul Isus în circumstanțele când sau întâlnit cu marele Creator pe vârf de munte.

Cât de unică a fost această experiență fizică, emoțională și spirituală vă invităm să aflați din mărturiile și impresiile lor împărtășite cu  noi.

„Tabăra de aventură de la Brădățel a venit ca o provocare bine primită pentru mine. De la cățăratul pe zidul de granit, la dormitul sub cerul liber în hamac, la concursul de literatură cu premii care mai de care mai dulci. Cele mai profunde momente ale taberei au fost poveștile din timpul serii, noi toți fiind adunați în jurul focului. Per total cred că am câștigat niște prieteni pe viață, și multe amintiri care mă vor urmări mulți ani de acum înainte. Dacă te vei găsi și tu în această tabără, să știi că nu e o întâmplare… fii gata să îți deschizi ochii, urechile și inima în această tabără, iar Dumnezeu negreșit te va surprinde”, sunt emoțiile și provocarea împărtășită de Denis Micu, din Lugoj, participant la proiectul Hamac și Cățărat al Taberei Brădățel.

„Pentru mine Brădățel reprezintă acel „acasă” departe de casă, plin de prieteni care în cele din urmă ajung să devină familie. De fiecare dată cand plec, simt că o parte din mine rămâne acolo, doar că atunci când revin, redescopăr o versiunea mai bună a mea. Așa a fost și la ultima mea vizită în cadrul proiectului „Cățărat și drumeții la Brădățel”. Pe lângă timpul minunat de părtăție pe care l-am avut împreună, am învățat noi tehnici de cățărare și ne-au fost împărtășite idei esențiale de supraviețuire în natură. Deși am revenit la Brădățel după o pauză de aproximativ 6 ani, am regăsit versiunea mea de atunci, dar acum am plecat plină de dragoste pentru oameni și cu o inimă pentru Domnul. Brădățel este cu adevărat un loc mai aproape de cer” este părerea Adreii Tănase din Pitești.

„O noapte înstelată în hamac, o dupămasă de cățărat pe stâncă și o zi de aventură pe munte – de atât a fost nevoie pentru ca tabăra Brădățel să mă aducă mai aproape de Dumnezeu! Obișnuită fiind cu tainele orașului, n-aș fi crezut că m-aș fi putut acomoda atât de rapid cu somnul în pădure. Însă, n-ar fi mers nimic așa ușor fără compania lui Ionică, Victor și a dragilor voluntari – care au avut grijă ca fiecare moment să fie de neprețuit! Deși punctele culminante ale taberei au fost nenumărate – cum ar fi: provocarea de a mă cățăra pe un întreg traseu pe stâncă sau chiar trecerea prin parcul de aventură al taberei – nimic n-a întrecut activitatea spirituală ce a avut loc la cele trei focuri de tabără. Acolo ne-am apropiat de Dumnezeu mai mult, ne-am rugat, am cântat, am observat stelele căzătoare și constelațiile, dar am și legat prietenii valoroase! De aceea, aș putea spune că Brădățel este, într-adevăr, un loc care aduce oamenii aproape de cer!” afirmă Ligia Gherman din Timișoara.

Cum s-a născut această idee și cum a fost pentru gazdă experiența mai neobișnuită din agenda verii 2020 aflăm de la organizatorii proiectului, Victor și Ionică Olariu.

„A fost un proiect diferit de tot ce am făcut până acum, ce ne-a arat că cele mai bune lucruri se alfă dincolo de zona de confort, zonă din care am ieșit din plin cu toții, atât în noaptea în hamac cât și pe stâncă. Totuși, dincolo de aventură, ce a făcut acest proiect special au fost prieteniile legate în jurul focului de tabără, și atmosfera ce te făcea să te simți ca acasă. Toate acestea ne-au arăt că nu numărul participanților e cel care contează, ci calitatea timpului petrecut împreună. Așteptăm astfel cu nerăbdare următoarele ediții ale proiectului”, a declarat pentru ȘtiriCreștine.ro, coordonatorul proiectului, Victor Olariu.

„Sunt deosebit de bucuros de reușita acestui proiect. Noi ca tabără suntem antrenați în a organiza proiecte mari, cu zeci sau chiar sute de participanți. Acest proiect însă a fost unul mic, ca și număr de participanți, însă impactul pe care la avut atât în taberiști cât și în echipa de organizare, a fost unul deosebit. Ne-am uitat împreună la trei oameni din scriptura, care au urcat pe munte ca și noi, Dumnezeu a schimbat viața lor, dar a celor care au intrat în legatură cu ei. Primul la care ne-am uitat a fost Moise, de la care am învățat că atunci când te trimite Dumnezeu, primești și autoritate în ceea ce îți dă de făcut. Al doilea a fost David, de la care am învățat că Dumnezeu ne încearcă înainte de a ne trimite în lucrare și că El apreciază expresia bunătății noastre față de cei din jur. Și al treilea este Domnul Isus, care ne arată că El va purta de grijă, ca să ne asigure resursele necesare în lucrarea pe care o avem de făcut”, a împărtășit pentru ȘtiriCreștine.ro, Ionică Olariu, directorul Taberei Creștine „Brădățel”.

Mulțumim participanților și echipei Brădățel pentru aceste momente unice împărtășite. Trăiți fiecare clipă cu bucurie, căutați să petreceți timpul cu oameni care îl caută pe Dumnezeu. Pandemia este o șansă unică de a construi relații mai calitative decât o făceam înainte de această perioadă. Haideți să facem din această situație un mijloc de a face lumea mai bună, de a influența oamenii pozitiv și de a împărtăși cu fiecare bucuria mântuirii noastre.

https://www.stiricrestine.ro/2020/08/30/experiente-si-aventuri-intr-un-proiect-unic-hamac-catarat-si-drumetii-la-tabara-crestina-bradatel/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.