Curajul de a trasa linia și a spune ferm NU!

download - Copie - Copie

 Doina Bejenaru  30-08-2020 16:42:19

Daniel și pritenii lui au fost duși ca și robi în Babilon, într-o țara străină sub o conducere pagână. Rând pe rând, li s-a luat un drept după altult. Le-au luat numele lor Iudee (de popor a lui Dumnezeu peste care era chemat numele Domnului) și le-au  înlocuit cu nume care conțineau referiri la zeități pagâne. Au acceptat…, Au acceptat portul noii civilizații, educația noii culturi în miturile lor păgâne. Au acceptat să vorbească o nouă limbă, s-au conformat… până la un punct… Când li s-a cerut să mănânce din masa împăratului care, posibil, era inchinată idolilor și conținea porc și altă carne necurată, ei au tras linie, au spus nu, până aici.

De ce? Care era marea problemă? Conștiința lor, închinarea lor și devoțiunea lor față de Dumnezeu.

Ai curaj să tragi linia când conștiința ta îți este atacată. Nu uita cine ești.

„Daniel n-a vrut să se spurce cu bucatele împăratului” (Daniel 1:8). Orice regulă nouă a fost acceptată și urmată, dar aceasta era o lege care contravenea și ataca direct indentitatea lor ca și evrei. Ei știau că prin dieta lor erau puși deoparte ca și popor sfințit al lui Dumnezeu. Ei știau că înainte de a fi slujitorii împăratului sunt slujitorii lui Dumnezeu. Înainte de a fi cetățeni Români suntem cetățeni ai cerului. Să uităm sau să ignorăm asta este să uităm și să ignorăm pe Dumnezeul nostru.

Ai curaj să tragi linia când supunerea ta față de Dumnezeu este amenințată. Nu uita de cine te temi.

În Daniel 3 prietenii lui au fost obligați să se închine idolului de aur ca și totală supunere împăratului. Aceasta a fost impusă prin frică, frica de cuptorul aprins. Ei au făcut alegerea… și au fost izbăviți. Frica lor de Dumnezeu a biruit frica de om. Suntem supuși, credincioși față de ceea ce ne temem: fie Dumnezeu, fie om. Moașele mamelor evreice s-au temut mai mult de Dumnezeu decât de faraon și astfel s-a născut un Moise… „Frica de Domnul este începutul înțelepciunii” altfel ești ca și un nebun care „spune că nu este Dumnezeu” (Psalmi 14:1). În alte cuvinte, când nu te temi de Dumnezeu trăiești ca și când nu există Dumnezeu și atunci devii o pradă ușoară oricărui vânt care bate mai tare….

Ai curaj să tragi linia când devoțiunea ta față de Dumnezeu este asaltată. Nu uita cine te iubește.

În Daniel 6 cei care îl urau pe Daniel au reușit să înduplece pe rege să interzică închinarea personală a lui Daniel înaintea Dumnezeului lui (doar pentru 30 de zile). Nu s-a conformat pentru o zi, două, 10… el nu s-a conformat deloc Pentru Daniel „nu exista putere să închidă fereastra. Nu-ncercați să opriți rugăciuni spre cer, nu veți izbuti” (din cântarea „O privire ce zboară” de Avram Lupu).

Daniel știa cine este Dumnezeul lui și cine îl iubește… Ca și el, și noi știm cine este Dumnezeul nostru și că El ne iubește… Și-a dat Fiul să moară pentru noi. Isus „a suferit crucea și a disprețuit rușinea” din dragoste pentru noi cei pierduți…

„Te iubesc Isuse, știu că ești al meu; A lumii plăcere nu o mai doresc eu, mai mult ca bucuria-ți, nu prețuiesc, de Te-am iubit cândva, acum Te iubesc.”

În harul Său,  Daniel Miheț
Pastorul Bisericii Bethany Dumfries din Scoția

În Marea Britanie încă restricțilie impun nu mai mult de 50 persoane în local indiferent de capacitatea clădirii bisericii și fără cântare. Încă nu a fost cazul să depășim numărul (ne rugăm să ne dea Domnul această binecuvântare în două servicii, iar de lăudat pe Domnul o facem în continuare pe… sub mască („ajută” că nu suntem o biserică gălăgioasă). Vasta majoritate a bisericilor, bazat pe acest considerent încă nu se adună, deși este îngăduit de cinci săptămâni, preferând „biserica virtuală online”.

https://www.stiricrestine.ro/2020/08/30/curajul-de-a-trasa-linia-si-a-spune-ferm-nu/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.