Mihail Neamțu: America nu este patria rasismului sistemic iar dovada e neurochirurgul Ben Carson Mihail Neamțu –

download - Copie

25 august 20200

America nu este patria rasismului sistemic iar dovada cea mai elocventă-n acest sens vine din povestea neurochirurgului Ben Carson. Născut într-un cartier rău famat din Detroit, crescut într-un apartament modest, educat cu ajutorul cărților de mama sa credincioasă, Ben a ajuns un adolescent violent, pus mereu pe cafteală.
Într-un moment de revelație interioară, tânărul se schimbă lăuntric, renunță la mânie, urmează studiile de medicină și ajunge unul dintre chirurgii de top ai Statelor Unite. Printr-o incredibilă coordonare între mâini și privire, între cunoașterea anatomiei și a semiologiei, el a salvat foarte multe vieți de copii.

Astăzi, Ben Carson deține patruzeci de titluri doctorale onorifice. S-a pronunțat mereu împotriva corectitudinii politice. Întâlnirea personală cu Ronald Reagan i-a adus o mai bună înțelegere asupra gândirii conservatoare.

Cărțile lui Carson vorbesc despre puterea omului de a birui adversitățile și frustrările prin abandonarea posturii de victimă și asumarea responsabilității pentru propriile fapte, situații sau întâmplări. Pasionat de înțelepciunea Proverbelor din Sfânta Scriptură, Ben Carson e ministru, astăzi, în cabinetul Trump.

Biografia acestui suflet de aur este o invitație la meditație și autocunoaștere nu doar pentru afroamericani, ci pentru noi toți cei care — mediciniști sau nu — își doresc o viață împlinită.

Mihail Neamțu

Cătălin Avramescu: SUA are acum un mare partid revoluționar, Partidul Democrat s-a mutat în zona ideologică a Stângii extreme

Mihail Neamțu: America nu este patria rasismului sistemic iar dovada e neurochirurgul Ben Carson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.