Misiunea Betania / Ana Gabriela Olaru iun. 09.2009

download - Copie

Misiunea Betania

 

Pagina Proiectului Betania este realizată de

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

Noi vă iubim!

„…Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Eu sunt Domnul” [Lev. 19:18]

Cu entuziasm si cu dorinta revederii au pasit seniorii in curtea Casei Laura, sambata, 09 mai 2009. Soarele deja anunta o zi speciala…. se reflecta in mare, privindu-l ii simteam caldura… La primele ore ale diminetii seniorii urcau aleea, salutand in dreapta si in stanga lor, privind si chiar mangaind pomii infloriti, iarba proaspata si verde, un nou suflu de viata si in inima lor. Unii s-au asezat cuminti pe banci si bucuria noastra era sa-i vedem cu zambetul pe buze, discutand de-ale lor. Un murmur continuu se auzea din curte, voci vesele, exclamatii!

La bucatarie era forfota mare, „albinutele” erau, ca de obicei, la datorie, agitandu-se, cand si cand primind cu zambete pe seniorii ce veneau sa-i salute. Mirosea a cafea si vanilie, a ceai si lamaie, a buna dispozitie generala.

Alexandru Vasile, la cei aproape 74 de ani, se trezise dis de dimineata pentru a prepara gogosile proaspete, ce acum „tronau” pe masa din bucatarie… rand pe rand aproape fiecare avea ceva de adaugat la „obolul” adus pentru seniori.

Gospodinele aduceau pachete si le depuneau pe masa bucatariei.Domnul sa ii binecuvinteze pe cei ce au simtit sa faca daruri in Numele Lui, seniorilor.

Am invatat sa le facem fotografii pentru ca amintirea clipelor de bucurie, petrecute, sa ramana imortalizata. Aparatele se auzeau din cand in cand, chiar de la debutul intalnirii.

Intalnirea din mai a fost un speciala din mai multe motive: ultima intalnire la care a participat pastor Claudiu Fechete, ca si pastor in Constanta, inainte de plecarea definitiva a sa impreuna cu familia, la Alba. La intalnire au sosit ca invitati si cativa prieteni de familie, copiii acestora. S-au adus cuvinte de apreciere, prin amabilitatea dlui Dume Daniel, a dnei Miki Georgescu, au fost multumiri aduse pastorului, familiei, au primit cadou un album cu fotografii din activitatea Betania, din 2003 si pana azi, dvd-uri, flori. Emotionata, fam Fechete a multumit tuturor pentru dragostea ce li s-a aratat de-a lungul timpului, afirmand ca de la seniori au invatat multe lucruri bune, ce le pun in practica, asigurandu-ne de dragostea lor si purtarea in rugaciune,chiar daca fizic ne despartim. Sigur ca ei sunt invitati oricand sa participe la intalniri,atunci cand dorul de noi,de mare, ii va coplesi. Dorinta noastra este ca aceasta iubita familie sa duca pe meleagurile din Alba, “zvonul” Betaniei, urmand exemplul din Constanta.

Am invatat prin cuvantul vestit de fratele pastor, cum ne putem manifesta dragostea fata de aproapele nostru.O manifestare a aprecierii si dragostei noastre pentru “perii albi”, sunt aceste intalniri organizate in diferite locatii.

Iubirea este cea mai nobilă dintre virtuţi uitandu-ne la efectele sale. Scriptura ne invata iubirea dezinteresată, agapè. Ceea ce il innobileaza pe om este chiar faptul ca este iubit de Dumnezeu, cu aceast fel de dragoste gratuita, jertfita.

Copiii au impartit versete din Biblie, frumos lucrate de mana lor,ajutati de parinti.

Un alt eveniment ce a facut intalnirea noastra speciala, a fost sarbatorirea unei senioare la venerabila varsta de 99 de ani. Va puteti imagina? 99 de ani !!!…

Alaturi de familie, sora Enache s-a simtit onorata, iubita, apreciata.

Domnul sa o binecuvinteze in continuare.

Seniorii prezenti credem ca au dus in bisericile (3 biserici baptiste, 1 penticostala) din care fac parte, dragostea noastra.

Iar Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi,

poate sa faca nespus mai mult decit cerem sau gandim noi,

a Lui sa fie slava…”

(Efes 3:20-21a)

http://publicatia.voxdeibaptist.org/betania_iun09.htm

sus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.