Biserica Covid-19 | Știre Mapamond Creștin

download - Copie

13.08.2020  |    Mapamond Crestin

La începutul pandemiei, bisericile și-au închis porțile pentru a-i proteja pe membri de pandemie. După mai bine de cinci luni, multe dintre biserici rămân închise în urma unui ordin guvernamental sau în funcție de decizia luată la nivel local. Așa cum ne va spune Charlene Aaron de la CBN, bisericile încă nu știu când își vor redeschide porțile.

Charlene Aaron: În timp ce bisericile din țară încă nu știu cum să își dechidă porțile în așa fel încât să-și protejeze membrii, unii pastori nu își vor relua serviciile obișnuite până în 2021. Aceasta este o schimbare semnificativă, deoarece cu ceva timp în urmă s-a considerat că această carantină impusă din cauza pandemiei va dura doar câteva săptămâni. Când nu s-au mai ținut slujbe în biserici din cauza pandemiei, mulți au trecut la biserica online. În timp ce unii au reluat serviciile duminicale tradiționale, crește numărul pastorilor care sunt de părere că virusul reprezintă în continuare un risc enorm. Andy Stanley de la North Point Comunnity Church din Atlanta a anunțat că va continua serviciile virtuale până la sfârșitul anului. Stanley, care conduce o congregație de 40.000 de oameni, spune că nu poate garanta siguranța membrilor la serviciile tradiționale. Și alți pastori, ca Brian Tome de la Croassroad Church din Cincinnati sunt de acord.

Brian Tome: În 2020 nu ne vom mai întoarce în clădire.

Charlene Aaron: Incertitudinea cauzată de pandemie continuă și în luna august. Numărul oamenilor care au urmărit serviciile online a scăzut față de numărul record de acum cinci luni. Potrivit unui sondaj Barna recent, 32% dintre creștinii activi nu mai urmăresc închinările digitale.

Brian Tome: Ei se confruntă cu o durere sau cu depresie. Oamenii au fost scoși din ritmul lor de viață și rezistă cum pot. Din nefericire, ei renunță la multe obiceiuri din trecut, cum ar fi mersul la biserică sau urmărirea serviciilor online.

Charlene Aaron: Pentru a aduce oamenii înapoi, pastorul Tome a mutat serviciile bisericii sale mari în zonele limitrofe.

Brian Tome: Organizăm evenimente în cele patru clădiri ale bisericii. Suntem o biserică cu mai multe locații. Organizăm evenimente și în parcul din Cincinnati, unde se respectă distanțarea socială și oamenii poartă măști.

Charlene Aaron: Pastorul și președintele de la Southern Baptist, J.D. Greear a explicat recent importanța bisericilor în case.

J.D. Greear: Trebuie să devenim, cel puțin până la sfârșitul anului, o mișcare a bisericilor în case. În loc să ne întâlnim 12.000 de oameni în 12 locații la sfârșit de săptămână, vom fi 15.000 de oameni care se vor întruni în 2.400 de locații. Ne vom concentra pe grupuri mici de închinare și rugăciune în case, unde vor participa mai multe familii.

Charlene Aaron: Între timp, mulți lideri spirituali spun că sunt dispuși să deschidă clădirile, dacă va scădea numărul cazurilor celor infectați. Până atunci, nădăjduiesc că aceste metode noi de slujire vor duce la mari oportunități.

J.D. Greear: Dumnezeu lucrează în mod miraculos și mi-aș dori să putem deschide biserica de Crăciun.

Brian Tome: Dumnezeu ne dă lucruri noi. Dacă depunem efort și energie în ceea ce am avut, dacă ne plângem în privința celor pierdute, nu vom avea putere să facem ceva nou.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 839, difuzată în august 2020.

Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește noua pagină de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Ultimele articole – înțelegerea vremurilor

 • Rugăciune împotriva fricii și pentru îndrăzneală Emisiunea Puterea rugăciunii 9.21
  Rugăciune împotriva fricii și pentru îndrăzneală Emisiunea Puterea rugăciunii 9.21
 • Rugăciune pentru țară | Puterea rugăciunii 9.20
  Rugăciune pentru țară | Puterea rugăciunii 9.20
 • Identitate creștină și cultura Împărăției | Realități și Perspective 124, cu Adrian Crisztea
  Identitate creștină și cultura Împărăției | Realități și Perspective 124, cu Adrian Crisztea
 • Vreau să fiu vindecat! - CAV LIVE – 12 martie 2020
  Vreau să fiu vindecat! – CAV LIVE – 12 martie 2020
 • Realități și Perspective Magazine 11 august 2020
  Realități și Perspective Magazine 11 august 2020

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/13130-biserica-covid-19-stire-mapamond-crestin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.