Misiunea Betania Ana Gabriela Olaru mai.09.2009

download - Copie

Pagina Proiectului Betania este realizată de

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

Betania la BCB „Golgota”

..Pana la batranetea voastra,Eu voi fi acelasi,pana la caruntetele voastre va voi sprijini. V-am purtat si tot vreau sa va mai port,sa va sprijinesc si sa va mantuiesc(Isaia 46:4) 

Chiar daca au nadejdea vietii vesnice, spre finele vietii, batranii sunt coplesiti de amintirea pierderilor suferite in timp, coplesiti de frica, de vinovatie, sunt ingrijorati, se simt singuri uneori,marginalizati, imaginea de sine scade, se simt o povara ..  văduvi şi văduve, rămaşi singuri să parcurga ultima distanţă din drumul vieţii.

NOI, cu totii avem datoria sa preintampinam aceste sentimente de inutilitate si singuratate..avem datoria sfanta (Levitic 19:32) sa-i cinstim, sa le daruim din timpul nostru, sa apreciem “smaraldul din interio. Proiectul Betania are un impact deosebit asupra seniorilor. Speranta lor de viata a crescut, dorinta relationarii de asemenea, dorinta avida de cunoastere a problemelor cu care se confrunta si pe care nu le inteleg.

Sambata ,25 aprilie 2009, in Biserica Crestina Baptista Golgota, a avut loc a 25a intalnire Betania (incepand cu aprilie 2004).La aceasta intalnire au participat 69 de seniori, din patru biserici constantene. Seniorii au dat lauda Domnului prin cantare,poezie, indemnuri conform Bibliei;au simtit bucuria revederii cu cei dragi. Noutatea intalnirii a constat in slujirea unui grup de tineri :Claudiu N.,Cristina L.,Claudia M. si Luci G., au incantat seniorii prin cantul lor;Victor O., laptop, Fabian R (17 ani – cel mai tanar fotograf voluntar); la servirea  gustarii Andreea B.,Robert B.,Andra S., Ligiuta D.,impreuna trei surori voluntare ale Betaniei!

Ne-am bucurat de prezenta a trei pastori binecuvantati: fr.I. Daduica,C. Fechete, iar fratele pastor-gazda, Daniel Bâra, a avut un Cuvant de imbarbatare. 

Domnul sa binecuvinteze Lucrarea Sa, pe toti participantii intalnirii,dar  mai ales sa  intareasca pe seniorii imobilizati, cu dureri in trup si in suflet! 

Multumim Comitetului BCB Golgota, fr pastor Daniel Fodorean, fr diacon Marius Bacioiu, pentru ospitalitatea de acum cunoscuta!

Dumnezeu măsoară măreţia în funcţie de slujire, nu de statut; câţi oameni ai slujit, nu câti te-au slujit. Este important să ai o inimă de slujitor. Nu fii orb la nevoile celor din jur; singura cale de a-L sluji pe Dumnezeu este să-i slujesti pe cei pe care El îi iubeşte.

Caută azi lucrurile mărunte pe care nimeni nu doreşte să le facă, apoi fă-le ca şi cum ar fi extraordinare, pentru că Dumnezeu te priveşte!

sus

http://publicatia.voxdeibaptist.org/betania_mai09.htm

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.