AONEWS | 5 august 2020

download - Copie

1. La 15 ani de la părăsirea Fâșiei Gaza, mulți dintre evacuații israelieni nu și-au găsit un cămin – TPS

La 15 ani după ce guvernul israelian, condus atunci de Ariel Sharon, s-a retras din Fâșia Gaza, mulți israelieni care au fost expulzați din casele lor nu și-au găsit nici până în ziua de azi un cămin și un loc stabil.

În vara anului 2005, statul Israel a părăsit Fâșia Gaza și nordul Samariei, moment în care au fost evacuați aproximativ 10.000 de israelieni care locuiau acolo. Oraș după oraș, buldozerele armatei israeliene au mers de la clădire la clădire și le-au demolat.

Înainte de demolare, guvernul a promis că va oferi un pachet complet de relocare și compensare celor care și-au pierdut casele și că toate comunitățile vor fi sprijinite să se restabilească în interiorul Israelului. Cu toate acestea, adevărul este departe de aceste promisiuni.

General Maior (ret.) Yair Naveh, care a comandat retragerea armatei din Samaria de Nord în 2005, a declarant că retragerea unilaterală a Israelului a fost o „greșeală gravă”.

„Nu am realizat niciun beneficiu cu această evacuare. Niciunul. Zero.„ a spus Naveh citat de TPS. Acțiunea de acum 15 ani nu a diminuat deloc terorismul grupării Hamas, ci dimpotrivă, acesta a crescut, la fel ca și numărul de focuri de rachetă trase din Fâșia Gaza, aflată sub controlul său, spre așezările din Israel.

2. Beirut zguduit de o explozie masivă, generând daune considerabile, sursă necunoscută – CBN

O explozie puternică a zguduit capitala Libanului, Beirut și a rănit numeroase persoane, provocând pagube importante.

Suflul exploziei s-a resimțit în mai multe părți ale capitalei și un fum gros s-a ridicat, acoperind cerul orașului. Locuitorii din mai multe cartiere au raportat că geamurile le-au fost sparte și că a căzut din tencuială. Explozia pare a fi localizată în interiorul portului Beirut și a provocat distrugeri substanțiale, spulberând totodată ferestre la kilometri distanță.

Mai mulți martori citați de CBN din apropierea portului Beirut au raportat că au văzut persoane rănite la pământ și distrugeri numeroase până în centrul Beirutului. Unele posturi de televiziune locală au raportat că explozia a fost în portul Beirut, într-o zonă în care erau depozitate petarde.

Amintim că gruparea teroristă Hezbollah are puternice legături în Liban și în Siria, iar tensiunile recente dintre aceasta și Israel s-au accentuat.

3. Israelul și India lansează operațiunea comună de testare a diagnosticului rapid pentru COVID-19 – TPS

Echipa de 20 de medici specialiști israelieni trimiși în India conduc o operațiune fără precedent în lupta împotriva Coronavirusului (COVID-19). Zilele trecute au anunțat implementarea etapelor finale de testare a patru tehnologii avansate pentru diagnosticarea rapidă a Coronavirusului. India este una dintre cele mai afectate țări la nivel global de această pandemie.

Delegația israeliană condusă de Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din Ministerul Apărării din Israel a efectuat o serie de teste pentru a determina eficacitatea unui număr de soluții de diagnostic rapid dezvoltate în Israel.

Echipamentul de ultimă generație a fost donat Indiei de către Ministerul Afacerilor Externe și de către membrii sectorului privat. Această acțiune își propune să ajute India în abordarea crizei de Coronavirus și include ventilatoare exportate în India în urma unei aprobări excepționale.

Cele patru instrumente de diagnostic, testate de către echipele israeliene, pot detecta rapid prezența virusului în organism, de obicei în câteva minute. Capabilitățile de diagnostic rapid sunt cea mai eficientă metodă de a preveni carantina prelungită și ar putea permite redeschiderea economiei globale.

4. Creștinii persecutați se confruntă cu un ultimatum – Abandonează-l pe Dumnezeu sau nu vei primi ajutor pentru Covid – GNA

Reprezentantul organizației Open Doors din Marea Britanie și Irlanda spune că este „inundat” de rapoartele creștinilor din întreaga lume, cărora li se cere să renunțe la credința lor în schimbul ajutorului social pentru COVID-19.

Creștinii din țări precum Bangladesh, India, Sudan și Malaezia, spun că se confruntă cu un ultimatum: trebuie să-și abandoneze credința dacă doresc să primească hrană prin programele de asistență socială naționale sau regionale.

Analistul senior Illia Djadi de la Open Doors privind libertatea religiei și credința în Africa sub-sahariană, spune că cea mai mare problemă din această regiune este că foarte mulți creștini se bazează pe sprijinul comunității lor în mijlocul unei crize ca aceasta. O parte a comunității se întorc împotriva lor și le cer să renunțe la creștinism, altfel nu vor primi niciun fel de ajutor. Chiar și ajutoarele de stat sunt redirecționate în multe situații, în așa fel încât creștinii să nu aibă parte de ele.

Alte informații de actualitate: https://alfaomega.tv/stiri

Pentru a fi la curent cu ultimele știri creștine, urmărește pagina Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Ultimele articole – Viața spirituală

 • Ian Green - Despre credinta
  Ian Green – Despre credinta
 • Consecintele spirituale ale pacatului sexual
  Consecintele spirituale ale pacatului sexual
 • Poți trăi o viață lipsită de conflicte - de Joyce Meyer
  Poți trăi o viață lipsită de conflicte – de Joyce Meyer
 • RSP - Despre agenda LGBT, ideologia de gen si cum influenteaza ele pilonii societatii
  RSP – Despre agenda LGBT, ideologia de gen si cum influenteaza ele pilonii societatii
 • Schimbarea care mi-a transformat viața - de Joyce Meyer
  Schimbarea care mi-a transformat viața – de Joyce Meyer
 • Caderea de la credinta
  Caderea de la credinta
 • SOS 3. Putem fi afectati de pacatele stramosilor?
  SOS 3. Putem fi afectati de pacatele stramosilor?
 • Anca Sofronie, Bucuresti - Despre vindecare
  Anca Sofronie, Bucuresti – Despre vindecare

 https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/13096-aonews-5-august-2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.