Mana profetica – Progresie…

download - Copie

Îl aud pe Domnul spunând că ne aflăm într-un sezon al accelerării și înaintării și, ca urmare, trebuie să fim atenți ce accelerăm și spre ce ne mișcăm. Psalmul 1:1 ne vorbește despre „a se duce la sfatul…”. Rădăcina cuvântului în ebraică este „a umbla cu”, „a discuta cu”, „a se purta”; așadar avertismentul este de a nu te comporta ca cei răi, a nu discuta cu ei și a nu merge la pas cu ei. Apoi, în versetul 1b, este folosit cuvântul „a se opri”. Cuvântul în ebraică înseamnă „a zăbovi”, „a locui”, ”a fi îndeletnicit”. Poți urmări progresia? Versetul 1c continuă cu „a nu te așeza pe scaunul celor batjocoritori”. Acest cuvânt grecesc este același ca cel folosit în Psalmul 22:3, cu înțelesul de „a locui”, unde Biblia spune că Dumnezeu va locui în mijlocul laudelor lui Israel! Literalmente înseamnă „a se stabili”, „a se lega”. Haideți să ne întrebăm astăzi în timp ce ne rugăm: „Spre ce înaintez eu?” „Care sunt tovărășiile mele?” Ce efect au tovărășiile mele asupra comportamentului meu?

Citeste mai departe

Mana profetica – Pace si prosperitate

Astăzi ne rugăm pentru pacea Ierusalimului! În contextul evenimentelor actuale, Israelul, credincioșii arabi și întreaga regiune, au nevoie de pace. Facem din cererea Domnului, adică Psalmul 122:6 (vezi citat mai jos) punctul central al rugăciunii noastre de astăzi. Preaiubiților, după cum veți semăna pacea în Ierusalim, așa veți începe să culegeți pacea în teritoriile unde aveți cel mai mult nevoie de ea. Veți începe să experimentați o străpungere nouă, un nou simț al prosperității (o bunăstare în sufletul vostru), veți începe să simțiți o revărsare a Duhului peste voi și veți primi răspunsuri rapide la rugăciunile voastre. În timp ce ne rugăm pentru pacea Ierusalimului, cetatea unde va reveni Domnul nostru, vom fi coștientizați tot mai mult de ceea ce Domnul va dori să facă în cetățile noastre și rugăciunile noastre vor urma călăuzirea Duhului.

Citeste mai departe

Mana profetica – Joaca cartile…

Viața nu înseamnă a găsi persoana potrivită, ci a închega relații bune. Nu înseamnă cât de mult ne pasă de o relație la început, ci cât de mult ne creștem și ne zidim unul pe celălalt într-o relație. Oamenii vor arunca mereu pietre în calea ta, însă depinde de tine ce vei face cu ele – vei construi un zid sau un pod? Adu-ți aminte că tu ești arhitectul vieții tale. Caută o inimă frumoasă, nu un chip frumos, căci frumusețea nu ține o veșnicie, dar o inimă de aur dăinuiește mereu și te va face să prosperi și va da valoare vieții tale. Important nu este să ții în viața ta toate cărțile bune, ci cum le joci pe cele pe care le deții. Adesea când ne pierdem orice speranță și credem că totul s-a sfârșit, DUMNEZEU șoptește: Liniștește-te, e doar un punct de cotitură, nu sfârșitul lucrurilor.

Citeste mai departe

Mana profetica – Foloseste-ti autoritatea…

Am avut imaginea unei femei care stătea pe scaun, nu era sigură că trebuie să se ridice, dar nici nu dorea să o facă. Avea păr deschis la culoare. În spatele ei stătea un înger foarte înalt și nemișcat ca o statuie. Domnul îți spune că e timpul să te ridici, să te înalți și să fii încredințat că poți face acest lucru. Privește înainte și nu înapoi. Nu trebuie să te temi, căci sunt promisiunile Mele în care poți rămâne, este prezența Mea pe care te poți bizui, sunt nădejdea și credința în care te poți încrede. Poți face totul prin Cristos și să știi că niciuna din promisiunile Mele nu se vor întoarce fără rod. Folosește-ți autoritatea de a proclama manifestarea prezenței îngerilor, pe care Eu i-am așezat în spatele tău și cărora le-am poruncit să te păzească de orice rău, ce ar putea veni peste tine sau peste casa ta.

Citeste mai departe

Mana profetica – Al cui plan?

Îl aud pe Domnul spunând: “atunci când vii în prezența Mea, lasă la o parte planurile tale și stai înaintea Mea cu o inimă deschisă, gata să primească ce am Eu de spus. Motivul pentru care mulți nu primesc ceea ce cer, este că ei și-au planificat un viitor diferit de ceea ce Eu le-am pregătit. Eu sunt un Dumnezeu iubitor și nu voi trece peste voința ta. Eu am oferit oamenilor posibilitatea de a alege, însă copiilor Mei le cer să vină la Mine cu toată inima lor, așteptând voia Mea și planurile Mele să se împlinească și care-i vor conduce spre adevărata libertate. Doar în acest mod vei putea primi tot ceea ce Eu am hotărât mai dinainte pentru tine.”

Citeste mai departe

Mana profetica – STOP!

Sunt mulți creștini care-L tăgăduiesc pe Isus în fiecare zi prin lucruri simple pe care le fac. Ca și Petru, poate ești implicat în relații greșite, prietenii, sau în lucruri greșite despre care Duhul Sfânt ți-a pus pe inimă să nu le mai faci. Domnul te cheamă să ieși din mijlocul lor, așa cum l-a chemat și pe Avraam și l-a dus într-o țară pe care n-o cunoștea.

Domnul ți-a vorbit în mod repetat despre aceste relații și prietenii, dar la fel ca și Petru, înainte să asculți, te gândești că vei fi împreună cu ei doar pentru încă puțin timp. Și totuși, ei se uită la tine și te recunosc, întocmai cum Petru a fost recunoscut în repetate rânduri și atunci ei se vor întreba ce fel de creștin este acesta, iar tu Îl tăgăduiești pe Isus continuând să rămâi în aceste relaţii.

Citeste mai departe

Mana profetica – Unitate in relatii…

După cum am afirmat și altă dată, trăim într-un sezon al luptei prin dragoste. Pentru a umbla în dragoste supranaturală, noi trebuie să fim tot mai uniți ca și Trup al lui Hristos. Evrei 10:25 spune că nu ar trebui să părăsim adunarea. Aceasta nu este o lege impusă din afară, ci o chemare pentru a păstra o relație de dragoste, prin care să ne îndemnăm și să ne încurajăm unii pe alții. Dacă nu este relație, nu este nici drept de îndemnare sau sfătuire. Haideți să căutăm unitatea în Hristos, cu atât mai mult cu cât vedem că ziua Domnului se apropie!

Verset biblic: Evrei 10:24-25 – ”Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții și cu atât mai mult, cu cât vedeți că ziua se apropie.”

© Ruach Ministries

Mana profetica – Papagalul…

Cu mulți ani în urmă, mă aflam în casa unui păstor în timp ce am fost invitat să predic în biserica lui. Prima noapte când am dormit în casa lui, dimineața devreme am fost foarte frustrat. Pe la ora 5 a început să sune telefonul – și suna și suna și suna. Am început să număr de câte ori sună – de 30 de ori, de 40 de ori, de 45 de ori. În final, când am numărat 50 de ori, m-am ridicat din pat, mi-am pus hainele pe mine și am ieșit pe hol îndreptându-mă spre bucătărie și bombănind în același timp: “dacă nimănui din casa asta nu-i pasă suficient de mult de acest apel, astfel încât să se ridice din pat și să răspundă la telefon, o voi face eu!”Am ridicat receptorul și am spus: „Alo”. Dar spre surprinderea mea, telefonul continua să sune, deși eu țineam receptorul în mână!

Citeste mai departe

Mana profetica – Increde-te in Dumnezeu…

„Încrede-te în Mine, încrede-te în abilitatea Mea de a elibera, încrede-te în puterea Mea de a vindeca, încrede-te în Mine ca Cel care îți poartă de grijă, dar mai presus de toate încrede-te în dragostea Mea statornică pe care o am pentru fiecare dintre copiii Mei. Eu nu te voi lăsa și nu te voi părăsi niciodată și, chiar și în cel mai negru ceas, Eu te voi apuca și te voi ridica, căci Eu sunt Dumnezeul tău în care te poți încrede și Eu nu sunt om ca să mint. Eu sunt Ava, Tatăl tău, Eu te iubesc și te voi face în stare să biruiești dacă te vei bizui pe Mine și te vei încrede în Mine”, zice Domnul.

Citeste mai departe

Mana profetica – Psalmul 23…

Iehova Domnul este păstorul tău, nu vei duce lipsă de nimic (nici o lipsă, nici o cădere). Iehova Domnul, care poartă de grijă, te paște în pășuni verzi (locuri minunate). Iehova Domnul te va povățui pe cărări (întărituri, tranșee) drepte din pricina Numelui Său. Chiar dacă ar fi să umbli prin valea umbrei morții (mormânt), nu trebuie să te temi de niciun rău, căci Iehova Domnul este cu tine, toiagul și nuiaua Lui te mângâie (suflarea Lui de viață te va susține). El îți întinde masa în fața potrivnicilor tăi; îți unge capul (te satisface, îți dă din plin) cu untdelemn, și paharul tău este plin de dă peste el (devii prosper). Da, fericirea și îndurarea te vor însoți (vor alerga după tine, te vor urmări) în toate zilele vieții tale și vei locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor tale (pe tot parcursul vieții tale).

© Ruach Ministries

Mana profetica – Iubeste mila…

Adesea ce este bun în ochii lui Dumnezeu, nu este bun în ochii omului. Următoarele atribute ale caracterului lui Dumnezeu sunt cele pe care El dorește cel mai mult să le dezvoltăm și să le facem să crească în noi: dreptatea, mila și smerenia. Acestea sunt atributele care lucrează maturitate spirituală. Ia decizia să-I fii plăcut lui Dumnezeu astăzi arătând caracterul Său în situații în care ar fi mult mai ușor să acționezi în firea ta pământească. Fii încurajat să crezi că aceasta poate fi ziua când tu poți avea un impact în viața cuiva, arătându-i dreptate, milă și smerenie. Cu siguranță lucrul acesta va aduce ceva din cer pe pământ.

Verset biblic: Mica 6:8 – ”Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”

© Ruach Ministries

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.