Proiectul de lege al Republicii Coronavirus încearcă să finanțeze proiectele Pentagon care au fost tăiate pentru a plăti zidul de frontieră al lui Trump

download - Copie

Washington (CNN)Proiectul de răspuns al coronavirusului republican include aproximativ 8 miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării, inclusiv fonduri care ar urma să fie destinate programelor militare care au fost tăiate de administrația Trump pentru a plăti zidul de la granița de sud cu Mexic.

În timp ce pachetele anterioare de răspuns la coronavirus au inclus interdicții de a utiliza asistența pentru finanțarea proiectelor de barieră de frontieră, propunerea actuală rambursează banii care au fost folosiți pentru a plăti zidul, reducând în același timp prestațiile federale de șomaj la 200 USD de la nivelul actual de 600 USD pentru americanii fără muncă. din cauza crizei Covid-19.
Noua propunere dezvăluită luni include milioane de finanțări pentru avioanele F-35 Air Force, avioanele de transport C-130J și aeronavele de supraveghere P-8.
Acesta include, de asemenea, 260 de milioane de dolari pentru nava de transport maritim EPF Expeditionary Fast Navy, care este construită în Alabama, statul de origine al președintelui Comitetului de aprobare al Senatului, senatorul republican Richard Shelby.
Toate aceste proiecte militare au fost anterior supuse unor reduceri în februarie, deoarece administrația Trump a redirecționat fondurile Pentagonului către zidul de frontieră printr-un proces cunoscut sub numele de reprogramare.
Acea mișcare de reprogramare a atras irlanda democraților și chiar a unor parlamentari republicani . Administrația Trump a apărat demersul spunând că proiectele sunt elemente de „interes special al Congresului” și nu priorități ale Pentagonului.
Nu toate proiectele care au fost supuse reprogramării sunt completate din nou în noua propunere și conține finanțare pentru alte proiecte, inclusiv înlocuirea aripilor pentru aeronavele A-10, care nu au pierdut finanțarea atunci când banii au fost deviați pentru a plăti zidul.
Democrații au fost repede să critice propunerea republicană.
„Proiectul de lege conține miliarde de dolari pentru programele care nu au legătură cu coronavirusul, inclusiv peste 8 miliarde de dolari pentru ceea ce pare a fi o listă de dorințe din partea Departamentului Apărării pentru fabricarea de avioane, nave și alte sisteme de arme”, a declarat senatorul Patrick Leahy Vermont a spus într-o declarație.
„Proiectul de lege nu oferă nimic care să abordeze liniile lungi de la bancile alimentare și de scurtcircuitul educației și îngrijirea copiilor, dar putem ridica industria apărării? Am pierdut cuvintele”, a adăugat el.

 

https://edition.cnn.com/2020/07/28/politics/gop-coronavirus-bill-pentagon/index.html?utm_term=link&utm_content=2020-07-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.