Biserica Branhamistă – De ce nu au titluri predicile lui Ewald Frank?

download - Copie

ON SEPTEMBER 24, 2018 BY GEORGEIN NATURA UMANA

Ma trezesc recent intr-o dimineata asa brusc, cu un gand in mintea mea. Mai degraba, este vorba de doua intrebari.

1. De ce Ewald Frank nu isi pune titluri la predicile lui? Asta este ceva ce nu am întâlnit la nici un predicator, nici măcar la Branham. Până si Branham isi punea titluri la subiectele predicate.

Si a doua intrebare era că ce anume din ceea ce spune și face Ewald Frank îi face slujba unică, profetică și apostolică, cum el are pretenția că este slujba sa?

Cu privire la aceste doua intrebari voi scrie in acest articol.

Am intrat pe câteva siteuri de la ei, si mi se confirmă că el nu își intitulează deloc predicile.

Intru si pe http://ultimachemare.ro/ si ajung la predici audio Ewald Frank si din 1976 pana acum si se reconfirma faptul ca predicile lui nu au un subiect dat, sa stim despre ce a predicat.

Ewald Frank nu a predicat sau invatat lucrurile in flux biblic, in teme biblice, in subiecte biblice legate de viața, credință, invățătură, relații, doctrina, etc.

Are cateva brosuri si carti cu anumite teme -ar fi fost culmea sa nu le dea titluri nici lor- dar cam 99% din tot ce predica, invata si explica, pare in ceață.
Adica, daca vreau sa stiu de la orice predicator ce a predicat, inclusiv de la Branham, ma uit la titluri si aleg ce vreau, daca doresc un subiect anume pentru edificare spirituala sau pentru a cerceta un subiect doctrinal, sau pentru a-l verifica cu Scripturile daca e corect. E foarte bine asta!

Dar la Ewald Frank nu se poate asta. INCREDIBIL! NU SE POATE!

Apoi incerc sa inteleg de ce nu si-a pus titluri/subiecte la predicile sale. Ma apuc de ascultat din adunarile lui.

Conform cu învățătura lui Branham, este in regulă să te rogi la poza lui cu lumina aceea…!

Ii ascult cateva predici -oricum îi stiam bine stilul său de a trece de la un subiect la altul- si observ ca intradevar nu are nici un motiv sa isi puna un titlu deoarece nu vorbeste despre nimic concret si totusi vorbeste despre toate.

Un ghiveci religios, teologic in care urmeaza acelasi sablon plicticos si foarte previzibil. Adica, stii aproape tot cam ce urmeaza să spună.

Ewald Frank este foarte previzibil si învechit. 

Cam stii tot ce urmeaza sa spuna. Si stii chiar si ce va spune cu privire la respectivul subiect.

Trebuie sa criticam sau sa analizam un lider care e previzibil sau invechit? Desigur ca nu, daca acela nu are pretentii superioare despre sine in comparatie cu altii. Fiecare e liber sa aleaga daca ramane mediocru si repeta ca papagalii ani de zile aceleasi idei si invataturi.

Nu poti acuza sau critica pe cineva pentru asta. E alegerea publicului, a adunarii locale daca vrea sa asculte un asemenea pastor/predicator gol si plicticos, fara esenta, fara substanta, needucat, fara inima fierbinte pentru Cuvant.

Dar, ca si la Branham, cand un lider emite super pretentii despre el, atunci este datoria noastra, daca suntem interesati de subiect, sa cercetam, sa analizam, sa ne exprimam opinia.

Atunci da, avem dreptul dar si obligatia sa cautam sa facem lucrurile sa fie mai bune.

Stiti ce ar fi frumos? Stiti ce ar fi divin? Hai să vă spun.

Sa poti discuta liber cu acesti lideri fara frică de a le spune că au câteva lucruri de corectat. Asa frumos si liber, ca frati, ca oameni.

Sa îi vezi că sunt deschisi la ce e bun, biblic si îi ajută.

Iar ei, daca este cazul, sa accepte ca da, au nevoie de anumite retusari, de innoire a discursului, a vietii, poate si a mentalitatii, fara sa ia discutia respectiva ca o acuzatie personala sau batjocura.

Măi oameni scumpi, măi frați preaiubiti, noi cu toții avem nevoie in anumite momente ale vieții de o readaptare, de o înnoire, de diferite corectii personale, si asta nu este ceva rău, ci dimpotriva este ceva bun. Dumnezeu o face cu noi. El ne ajută si ne arată că uneori acumulăm in timp si lucruri si idei care nu sunt divine, nu sunt sfinte, nu sunt corecte, iar El ne ajută să ne debarasăm de ele.

De ce exista atâta frică de schimbare daca vedem si stim clar ca Domnului îi este placut sa ne schimbam in mai bine, in mai aproape de Duhul Lui smerit, cald, bun, sfant, autentic, FARA MINCIUNI? El ne cere sa crestem in statura dar a creste in sus inseamna a lasa ceva jos. A abandona mentalitati, obiceiuri, orgolii, trufie, mândrie, răutate.

Asta ar insemna maturitate din partea liderilor. Ar insemna interes pentru propășirea lor si implicit a tuturor. Asta este ceea ce Dumnezeu lucrează liber, când îi este permis, in om.

ASTA AR INSEAMNA CA EI SUNT A LUI DUMNEZEU. ASTA INSEAMNA FRĂȚIETATE SFÂNTA SI AUTENTICĂ. AUTENTICITATE INSEAMNĂ SI CURAJUL DE A VORBI SI CURAJUL DE A ASCULTA.

Asta ar insemna ca ei sunt calauziti de Cer, de bunavoință, de iubire, de interesul suprem pentru cresterea personala -nu a EGO-ului-, interesat pentru Imparatie, pentru fratietate si mai ales pentru binele sufletelor din adunare si societate.

Dar din pacate ei inca sunt prinsi in lanturile orgoliului personal, al mandriei, al ambitiilor masculine religioase egoiste si arogante. Se supara repede. Se manie usor. Se aprind repede. Se enerveaza. Se razbuna prin cuvinte taioase. Se gandesc ce stiu despre cel care le-a spus, pentru a-i spune ca nici el nu e mai bun.

FRATILOR, OAMENI BUNI, DUMNEZEU NU HRANESTE ORGOLIUL SI EGOCENTRISMUL. INSA DUSMANUL LUI O FACE. DUMNEZEU NU SE LAUDA, NU SE GANDESTE RAU, NU SPUNE RAU, NU FACE RAU.

DUMNEZEU SE ALFA LA O DISTANTA TOTAL OPUSA FATA DE MENTALITATILE SI APUCATURILE NASCUTE DIN ORGOLII, MANDRIE, EGOISM.

Multi dintre ei cauta rapid versete biblice negative sa includa pe cutare si cutare din adunarea lor, care a avut bunavointa si curajul de a le spune ce simt si ce cred.

Pacat de ei si de cei care ii asculta pe ei. Locul lor nu este in amvon cat timp simt acea ura si neliniste si frustrare interioara pentru ca cineva le-a atras atentia asupra unor chestiuni.

Este mare pacat sa vezi ca dupa 20-30 de ani de mesaj sau asa zis crestinism apostolic, cei mai multi lideri nu detin nici acum lucrurile elementare in a fi uman, bun.

Ar fi bine sa fie capabili in a purta un dialog civilizat, atent la detalii si interesat de orice e bun, corect si ajuta poporul, nu sa fie interesati doar DE SINE, DE EGOUL PERSONAL. Asa lucreaza Dumnezeu. Restul sunt ambitii rele, prostesti, care nu au nici un viitor, nici o rasplata cereasca.

Din ce il ascult si pe Ewald Frank, vad ca nu aduce nimic din Prezenta lui Dumnezeu, proaspat, uns, dinamic, miscator. Nu ma refer la tipete, ci la acea intelepciune si briza a Duhului Sfant care innoieste, atinge si face ca totul in Templul Sau sa strige Slava. Nimic de acest fel in predicile lui Ewald Frank. El foloseste tot stilul de cearta si argumentare a unor idei. Tot se apara pe sine si ataca pe altii.

Acesta este CANCERUL DE LA MESAJUL LUI BRANHAM. CEARTA SI CRITICA DISTRUCTIVA SI BATJOCORIREA ALTORA CARE SUNT PUTIN DIFERITI DE EI.

Tot pe siteul http://ultimachemare.ro/ am ascultat cateva inregistrari si efectiv stiam ce urmeaza sa spuna. Stiam de fiecare data, si asta desi nu sunt profet.

Daca mie mi sa intamplat asta, care il ascult acum mai rar, sunt sigur ca fratii si surorile stiu si ei mult mai mult aceste lucruri si de aceea sunt EXTRA PLICTISITI,chiar daca nu isi dau seama. Priviti-i la adunarile video.

Dar daca le citesti limbajul trupului, al ochilor, al feței, imediat realizezi ca abia mai stau pe scaune. Stau oarecum fortati de imprejurari, de acel “trebuie”.

Sau vezi clar ca e ca si un chin inconstient (ei nu stiu de ce se simt atat de prost si nehraniti spiritual) sa tot auzi vechile placi predicate de Ewald Frank.

Eu nu cred ca este vreun frate care il urmeaza si care cand sta pe scaun si il asculta, nu stie ce va urma sa spuna. Nu cred ca exista asa ceva.

Toti stiu ce urmeaza sa spuna Ewald Frank.

Toti stim ce spune mereu de 30 de ani incoace. De ce? Deoarece el nu predica Cuvantul, ci el tine discurs religios repetativ pentru sinele sau. Pentru a-si justifica misiunea si reconfirma singur asa zisa slujba intreita.

Am mai observat ca nu exista predica in care sa nu atace pe altii de la mesaj, si din lume si in care sa nu spuna sau sugereze ca doar el este urmasul lui Branham. Asta e o tactica nespirituala si necinstita care a inspirat negativ pe multi frati si in Romania. Le-a hranit mandria si egoul nu omul duhovnicesc ascuns al inimii.

Frate draga, un om chemat cu adevarat de Dumnezeu nu trebuie sa faca asta zi de zi, ceas de ceas. Acela nu tot tipa si striga ca el este chemat de Dumnezeu, nu altii. Un om a lui Dumnezeu iubeste si cauta sa salveze, sa ajute pe altii, nu sa se promoveze pe sine in fata unor oameni mai putin competenti decat el.
Este o copilarie si naivitate din partea lui ca face asa ceva. Eu asa il vad.

Are influenta, iar el vorbeste despre sine mereu. Este foarte incorect.

Este mare pacat. Ar putea face foarte mult bine dedicandu-se Cuvantului, oamenilor, nu ideii ca el are o slujba celebra, unica.

Si in restul subiectelor de zi cu zi se tot repeta, inclusiv cu ceea ce sa zis la raul Ohio in 1933, ca “mesajul va premerge” nu ca Branham va premerge, facandu-si astfel activitatea sa cu sens si aparandu-se zi de zi, discurs de discurs, de parca nu e sigur pe chemarea sa. Sau crede ca daca el tot repeta asta la nesfarsit isi stabileste Tronul lui Dumnezeu in Krefeld amintind aceste intamplari din 1933, care desigur sunt dovedite ca fiind false.

(Am dovedit in acest blog, cu argumente clare, ca la raul Ohio nu i sa spus nimic din cer lui Branham in anul 1933. Practic, Ewald Frank traieste propria iluzie falsa, din cauza minciunilor lui Branham. Nu e trist ca cineva sa creada si sa promoveze o minciuna din amvon? Este foarte trist. Link articol: La raul Ohio )

Ewald Frank incercand atat de insistent sa se apere, si sa dovedeasca ca lui Branham i sa spus ca “mesajul tau va premerge a doua Venire” nu ca “tu vei premerge“, ca si cum o intamplare -care nu a avut loc niciodata- ar fi esentiala pentru mantuirea cuiva. (Foto preluata de pe http://ultimachemare.ro/ )

Bun. El repeta de 30 de ani aceeasi placa, dar uneori mai spune si ceva cu sens, da? Pai da. E normal. Dar e o problema si aici.

Cand fratii cauta un argument al lui Frank intr-o predica ei nu cauta predica dupa numele acesteia, ci dupa data si oras, tara, si asta daca doar daca cumva si-a notat ca in cutare oras, la data respectiva Frank a pomenit ceva despre subiectul respectiv.

Altfel, ei trebuie sa parcurga toate inregistrarile? Sau cum procedeaza? Nu am idee.

Exista mii de astfel de predici de la Krefeld fara nume. Plus ca din alte sute de locuri, mai suntcateva mii de predici NO NAME. (Sursa imagine www.evanghelia.ro)

Concluzia mea, dupa ce l-am reascultat cu atentie, este ca Ewald Frank nu este predicator real, nici macar un invatator biblic adevarat.

De ce spun asta? Va spun ceva socant acum. Pentru ca nu predica si nu invata Cuvantul lui Dumnezeu pe oameni.

Faptul ca spune anumite lucruri din Cuvant, nu inseamna ca invata si predica Cuvantul.
Si chiar daca comenteaza uneori un verset biblic, si il explica diferit de altii, nici asta nu inseamna ca predica Cuvantul. Si observati va rog ca o face pentru a se apara sau dovedi ceva nu sa invete in pace si liniste poporul.

Or, fratilor, a aminti cateva teme biblice din cand in cand, tot la fel, nu inseamna predicarea Cuvantului lui Dumnezeu.

Scopul predicarii si al invataturii este cresterea spirituala a adunarii, evolutia, schimbarea, transformarea, dobandirea lucrurilor duhovnicesti, a intelepciunii, a iubirii, capacitatii de vindecare a poporului si restul lucrurilor, din cunoasterea Cuvantului nu doar ca si idee de a argumenta, ci ca experiente de innoire a inimii, a mintii, a vietii.

Va rog urmariti ca nu spune aproape nimic despre Imparatia lui Dumnezeu, Jertfa de la Golgota, importanta rugaciunii, cresterea spirituala, maturizare, lidership, iubire, bunatate, altruism, ajutorarea altora, relatii bune cu toti oamenii, fratietate puternica, iertarea celor gresiti, iertarea vrajmasilor, fericire, implinire in Cristos, in familie, in activitatea profesionala, descoperirea scopului si misiunii personale a credinciosului, folosirea talantilor, incurajarea celor buni si cu potential, dezvoltarea si cresterea liderilor tineri, ajutorarea orfanilor, etc. Contributia crestinului in familie, relatii cu alti oameni, in societate.

Este socant chiar si pentru mine, sa spun asta dar Ewald Frank nu predica Cuvantul in flux biblic. El foloseste Cuvantul pentru a-si apara ideile personale. Ce sa mai spun despre a expune invataturi, teme, subiecte biblice de mare valoare si ajutor pentru noi poporul? Nici vorba.

L-ati auzit vreodata pe Ewald Frank spunand si invatand audienta ca Dumnezeu este Dragoste? Eu nu. Asta este de-a dreptul socant! Cel mai mare mesaj al iubirii din istoria Universului si al omenirii este IUBIREA LUI DUMNEZEU PENTRU OAMENI prin Cristos iar Ewald Frank nu spune nimic despre asta.

Nu va pare ciudat ca cineva sa vorbeasca despre Cuvant, Dumnezeu, dar sa nu vorbeasca niciodata despre iubire, care este cea mai mare forta din intreg Univers? (Cititi va rog 1 Cor 13 si vedeti ce spune Cuvantul lui Dumnezeu despre un astfel de om.)

L-ati auzit vreodata pe Ewald Frank spunand ca Dumnezeu iubeste oamenii, ca Dumnezeu este interesat ca Tata de o relatie spirituala cu omul, pe care l-a facut fiu si fiica a lui Dumnezeu? Eu nu.

L-ati auzit vorbind de partasie duhovniceasca interioara si apoi sa invete cum se poate face acest lucru?

Eu nu am auzit de la el asa ceva. Acestea sunt esentiale, sunt singurele care pot ajuta credinciosul sa creasca si sa ajunga unde crede ca va ajunge. Altfel, e doar religie, cearta, argumentare orgolioasa si desigur, pierdere de timp, energie si bani.

Poate a facut-o uneori acum 30-40 de ani, cand nu era atat de orgolios, dar de atunci incoace eu nu il vad sa spuna ceva duhovnicesc, evident, cu cap si coada, si caruia sa ii dea un titlu, sa se stie ca in data cutare a predicat sau invatat despre subiectul biblic cutare si cutare.
Tot ce spune e că “Dumnezeu dă claritate” prin slujba lui [personală, Frank Ewald]. Asta este mandrie si superficialitate. E inutil. Nu aduce slava lui Dumnezeu prin asta si nici Imparatia nu creste.

Dupa predicile sale nu poti sa mergi acasa cu o idee clara biblica, deoarece nu o prezinta nicaieri. Ce spune el cand predica, mai degraba hraneste orgoliul ascultatorului si mandria, si iluzia falsa ca doar ei sunt Mireasa si ca doar el este robul Domnului. Asa ceva nu este deloc biblic. Nu e placut lui Dumnezeu. Asta nu este caracterul smerit si bun al Mielului lui Dumnezeu. Este egocentrism.

Este haotic si foarte repetitiv modul in care vorbeste. Nu aduce o invatatura evidenta, ci spune mereu de toate si le presara apoi cu evenimente apocaliptice. Se repeta de ani de zile.
Cand il ascultati aveti curaj si sa va ganditi la sensul directiei predicii sale si ce titlu ar trebui sa aiba predica respectiva. Cred ca 99% din ele nu ar putea avea nici un titlu din cauza ca spune multe lucruri total opuse. Nu stapaneste nici un subiect.

Asta arata ca este lipsit de calauzire si este haotic. Nu incerc sa fiu lipsit de respect, dar trebuie sa fiu obiectiv, drept, daca analizez ceva.

Asa ceva ne mai arata un lucru extrem de important si grav in acelasi timp. Ewald Frank in realitate nu considera ca ceea ce el predica si invata, este o mostenire valoroasa lasata de Domnul, prin slujba sa, de care sa se bucure urmasii lui mai tarziu.

Din punctul meu de vedere, sa folosesc metafora, este una din cele mai mari reduceri de pret si calitate asupra asa zisei HRANA impartita de el. Nu petrece timp mult si duhovnicesc asupra unui subiect, pe care sa il dezvolte si sa il prezinte pentru a ajuta si hranii poporul. Nu face deloc asta. Si predicatorii care este in legatura cu el sunt la fel. Nu prezinta subiecte, teme, inspiratii personale venite din intelepciunea de Sus. Nu. Doar predica repetand poeziile lor de ani de zile.

Au devalorizat mereu -inconstient probabil- intreaga substanta si esenta, intreaga valoare a ceea ce au predicat.

Prin acest gest, mesajul lui Ewald Frank catre noi este ca de fapt el nu este interesat de ESENTA a ceea ce el a predicat. Au trecut anii. Ce mai conteaza?

El a doar fost interesat sa PARA CA TOTUL ESTE BIBLIC SI CORECT la prezent, adica atunci cand vorbise.

El isi spune de peste 30 de ani poezia lui cu idei de la mesaj, politica, religie, evenimente catastrofale, apocaliptice etc.

Dupa ceea ce el a vorbit in ultimii 30 de ani, eu as rezuma urmatorul titlul si l-as aplica la toate predicile sale (exceptand probabil unele Evanghelizari) cam asa:

“Eu, fratele Frank, sunt singurul slujitor adevarat a lui Dumnezeu, si toti ceilalti sunt falsi, de mine sa ascultati, pentru ca numai mie mi-a vorbit Dumnezeu si numai pe mine m-a confirmat barbatul lui Dumnezeu, fratele Branham, asa ca doar eu va pot da claritate“.

Cum vad eu lucrurile, asta este o forma prin care isi hraneste orgoliul personal, nu slujeste oamenilor dandu-le valoare, nu ajuta poporul in mod practic prin lucruri pragmatice ale Cuvantului lui Dumnezeu.

Un lider, un slujitor al lui Dumnezeu este interesat de Cuvantul lui Dumnezeu ca hrana pentru propasire nu ca argumente de cearta si a dovedi ca altii sunt falsi si astfel acesta aduce propasirea oamenilor, relatii bune, fericire, implinire si bunastare.
Asa ca se pare ca Ewald Frank nu predica nimic spiritual, ci doar argumental. Argumentativ. Aduce argumente pentru a se apara pe el insusi si ceea ce el face si da cu pumnul in masa nervos cand cineva de la mesaj spune ceva care i-ar reduce cumva din autoritatea sa.

Nu e de mirare ca atunci cand intri la ei ti se dau o gramada de LEGI de tinut.
Dupa ce asculti o predica a lui, nu ai decat o concluzie. El este robul Domnului, venirea Domnului este chiar la usi, toti de la mesaj sunt rai si gresiti, ca el a auzit o voce in anul 1962, ca el a predicat in 100 si ceva de tari…samd. Nimic duhovnicesc. Nimic transformator. Nimic de ajutor duhovnicesc audientei.

El predica PENTRU EL INSUSI. Ascultati ce predica si analizati ce spune din pozitie neutra, biblica, spirituala.

Da, el isi intareste pozitia personala in fata audientei cu ajutorul Cuvantului si a unor citate din mesaj. Atat. Ascultati-l. Luati orice video de la Krefeld sau alt oras si vedeti ca asa este. Daca nu este asa, eu sterg acest articol si imi cer public scuze.
Este foarte posibil ca lipsa roadelor Duhului Sfant din vietile celor care am urmat si pe el si pe Branham, sa fie din cauza ca ei nu predica si nu invata inspirat de dincolo de “carne si sange” si nu invata poporul lucrurile cu adevarat esentiale, adanci si bogate ale Cuvantului lui Dumnezeu.

Mai frate draga, el este un slujitor care pretinde ca are o slujba unica, biblica, apostolica si profetica, atunci trebuie cercetata aceasta pretentie. Eu nu am citit nicaieri de o asa slujba.

Sau daca exista undeva, -desi nu cred- aceea nu a fost nu este si nu va fi a lui Ewald Frank. In Biblie nu gasim o astfel de slujba. Si daca ea ar fi la vreun predicator, atunci asta s-ar vedea si ar fi exact asa.

Dar din cate vedem in ceea ce a predicat si invatat Ewald Frank in ultimii 30-40 de ani, NU VEDEM NIMIC UNIC, NIMIC APOSTOLIC, NIMIC PROFETIC SI DESTUL DE PUTINE LUCRURI BIBLICE.

CE ANUME DIN CE SPUNE EL ARATA CA EL ARE O SLUJBA UNICA, APOSTOLICA, PROFETICA SI BIBLICA?

SE PARE CA APROAPE NIMIC.

Fratilor, daca voi vedeti ceva unic, apostolic, profetic in slujba lui, nu ma lasati in orbire si va rog spuneti-mi.

Sunt gata sa corectez blogul si imi cer iertare voua tuturor, dar si lui personal.

Dar daca nu aveti dovezi, atunci si el, si voi toti trebuie sa va cereti iertare de la public si de la adunari si de la poporul caruia v-ati adresat zeci ani de zile cu aceste pretentii neadevarate.

Oameni buni si scumpi, amintiti-va ca pretentiile trebuiesc acoperite de dovezi, de argumente adevarate, altfel sunt doar orgolii si ambitii masculine religioase care tin oamenii legati in idei sectante nebiblice. Nu au nici o valoare transformationala sau duhovniceasca. Nu au putere decat de a reinforma si de a duce in eroare pe cei care sunt superficiali in studiul Cuvantului Domnului.

Misiunea, dedicarea, inclinarea unui lider de acest gen, trebuie sa fie catre a sluji catre oameni, nu catre sine insusi.

Inainte sa moara Branham atata sa proslavit pe sine in fata poporului incat a ajuns sa se creada Dumnezeu in trup uman. Sa fie aceste exagerari si repetari zilnice ale lui Ewald Frank despre sine ca e unic, profet si apostol, semnul unei apropieri plecari ale lui la cele vesnice? Este foarte posibil.

Cand un om isi pierde din autocontrol spiritual si neuro-psihio-logic e un semn clar ca deterioarea majora a neuronilor din creier se acceleaza intr-un ritm mai rapid.

Ascultand acum din nou pe Ewald Frank cum tot repeta ca el este cineva, ca el este nu stiu cine, si ca este nu stiu ce, mi-am amintit de un citat a lui John Maxwell: “Cand un lider trebuie sa spuna mereu altora ca el e lider, atunci el nu e lider.”

Un model de predică luat la întâmplare, reprezentativ la ce citim în articol:

Citiți și:
Inchinați-vă mie
Cosmarul
Cosmarul, partea 2
Cosmarul continua

Biserica Branhamistă – De ce nu au titluri predicile lui Ewald Frank?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.