PUTIN ÎŞI FACE PALATE DIN BANII DE LA SĂNĂTATE

download - Copie

Putin îşi face palate din banii dela Sănătate

Vizualizare fotoPutin îşi face palate din banii de la Sănătate

Putin îşi face palate din banii de la Sănătate

CELE MAI ACCESATE ȘTIRI

Românii, dezinteresați de alegerile europene. Pe cine avantajează abse …

Cine este Adrian Zglobiu, tânărul care l-a scuipat pe Băsescu

EU Observer: Un român vrea să ajungă înParlamentul European cu bilet de …

AFIŞARE MAI MULTE

O anchetă Reuters arată cum s-au sifonat fondurile unui program de modernizare a spitalelor, către construcţia unei vile somptuoase pe malul Mării Negre, numită „Palatul lui Putin“.

O reşedinţă de vacanţă luxoasă situată pe coasta Mării Negre, construită aparent pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a fost finanţată parţial din banii contribuabililor ruşi, printr-o schemă uriaşă de evaziune fiscală, dezvăluie o investigaţie a jurnaliştilor Reuters. Fondurile erau alocate pentru proiectul de 1 miliard de dolari iniţiat de Putin, în scopul modernizării sistemului de sănătate din Federaţia Rusă, prin dotarea spitalelor cu aparatură de ultimă generaţie.

Potrivit investigaţiei, doi dintre apropiaţii preşedintelui rus, Nikolai Şamalov şi Dmitri Gorelov, au fost arhitecţii manevrelor ilegale, profitând de pe urma unor contracte cu statul rus, în valoare de 200 milioane dolari. Cei doi deţineau o companie care livra aparatură medicală spitalelor incluse în proiectul lui Putin, la preţuri supraevaluate.

Ramificaţii în Marea Britanie şi Liechtenstein

Şamalov şi Gorelov trimiteau apoi o parte din profituri în conturile unor bănci elveţiene, arată documentele bancare cercetate de jurnaliştii Reuters. Din aceste conturi, banii au fost tranferaţi într-un cont din Liechtenstein care era legat direct de contrucţia unei proprietăţi luxoase de vacanţă la Marea Neagră, cunoscută sub numele de „Palatul lui Putin“.

Serghei Kolesnikov, un fost partner de afaceri cu Şamalov şi Gorelov, declara în 2010 că proprietarea era construită pentru Putin, afirmând că a fost implicat personal în această afacere. Kremlinul a negat acuzaţiile, afirmând că Putin, premier la acea vreme, nu are nicio legătură cu reşedinţa.

Afacerea demonstrează modul în care se cheltuie banii statului rus, au afirmat investigatorii, după ce au studiat zeci de documente vamale şi arhive bancare. Megaproiectul din sistemul de sănătate a fost anunţat de Putin în 2005, fiind prevăzute cheltuieli de 1 miliard de dolari. Şamalov şi Gorelov au devenit imediat intermediari, folosind o companie fondată de ei în Marea Britanie, numită Greathill, prin care cumpărau aparatură medicală de ultimă generaţie de la producătorul german, Siemens AG. Ulterior, vindeau echipamentele medicale la un preţ mult mai mare companiilor medicale de stat din Rusia, făcând un profit considerabil.

Zeci de milioane trimise într-un cont elveţian

Şamalov, unul dintre foştii directori de vânzări ai Siemens în Rusia, nu a dorit să comenteze informaţiile. Compania Siemens a declarat prin purtătorul său de cuvânt că nu ştia de legătura dintre Şamalov şi Greathill. De cealaltă parte, Gorelov a declarat că importurile au fost realizate într-un mod transparent, iar Greathill a vândut echipamentele medicale la preţurile aprobate de experţii statului rus.

Documentele bancare demonstrează că prin Greathill s-au plătit 56 milioane de dolari în conturi din Elveţia după 2006, când Rusia a început să implementeze programul din sistemul de sănătate al lui Putin. Acele conturi erau controlate de o companie numită Lanaval.

Lanaval a trimis aproximativ 48 milioane de dolari într-un cont din Liechtenstein, controlat de Medea Investment, o companie înregistrată în Washington DC. Medea Investment este controlată de un arhitect italian pe nume Lanfranco Cirillo, care a conceput planurile pentru reşedinţa de pe coasta Mării Negre.

Kremlinul nu răspunde

Într-o declaraţie făcută de avocatul său, Cirillo a declarat că a fost numit ca arhitect la proiectul casei de vacanţă datorită experienţei şi abilităţilor lui profesionale. A refuzat însă să răspundă la întrebările legate de finanţarea proprietăţii de la Marea Neagră şi cum se realizau plăţile către Medea.

Un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin nu a răspuns la niciuna dintre întrebările legate de acuzaţiile lui Kolesnikov şi investigaţiile făcute de Reuters, deşi Kremlinul anunţase anterior că Serghei Kolesnikov este un om frustrat, care a părăsit Rusia din cauza unor probleme în afaceri. Kolesnikov se află în Statele Unite.

…………………….

Ca și Yorks care au mers înaintea lor, prințul Andrew și Sarah Ferguson s-au mândrit întotdeauna cu puterea unității lor de familie. Când regele George al VI-lea era ducele de York, obișnuia să se descrie pe el însuși, pe soția sa, regina mamă și pe fiicele lor prințesele Elizabeth și Margaret drept „noi patru” – o reflectare a forței legăturii dintre ele. În ciuda despărțirii și divorțului din 1992, patru ani mai târziu, Andrew și „Fergie” au promis să rămână pe cale amiabilă de dragul propriilor două fiice prințese – Beatrice și Eugenie. Așadar, excluderea lor din fotografiile oficiale de nuntă ale copilului lor cel mai mare, pe fondul unui scandal continuu asupra legăturilor Ducelui cu infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, va tăia ca un cuțit. Cu interviul de la Newsnight Night al tatălui ei aruncând un nor întunecat peste logodna lor, anunțată cu șase săptămâni mai devreme în septembrie, Beatrice nu și-a propus niciodată că nunta sa cu Edoardo Mapelli Mozzi să fie o aventură de mare anvergură. Pandemia globală plătită în planul inițial de a se căsători pe 29 mai la Palatul St James cu o recepție după aceea la Palatul Buckingham găzduit de regină.

Știri despre coronavirus: Guvernul întrerupe zilnic actualizările privind cazurile de deces, deoarece omul de știință Sage avertizează „Nu voi îmbrățișa rude în vârstă la Crăciun”
Sănătate
Independentul

Știri despre coronavirus: Guvernul întrerupe zilnic actualizările privind cazurile de deces, deoarece omul de știință Sage avertizează „Nu voi îmbrățișa rude în vârstă la Crăciun”

Speranța lui Boris Johnson de a oferi normalitate în timp pentru Crăciun este o „abordare entuziastă care este prematură”, deoarece rata infecției în comunitate este prea mare, a spus un profesor de sănătate publică.Linda Bauld, profesor de sănătate publică la Universitatea din Edinburgh, a declarat social distanțarea ar putea fi înlăturată numai dacă nu există cazuri de coronavirus în Marea Britanie.

Murale negre Lives Matter dezgolite de trei ori în șapte zile
Știri
PA Media: Știri mondiale

Murale negre Lives Matter dezgolite de trei ori în șapte zile

În ultimul incident, două femei au fost arestate după ce au turnat vopsea neagră pe mural.

Spectatorii celebrităților MasterChef s-au mișcat de „bromance” între Amar Latif și Gethin Jones
Divertisment
Spion digital

Spectatorii celebrităților MasterChef s-au mișcat de „bromance” între Amar Latif și Gethin Jones

Există apeluri pentru ca TeamAmin să își facă propriul show.

2

Coronavirus: Scoția observă cea mai mare creștere zilnică a cazurilor în aproape o lună după reducerea restricțiilor
Știri
Independentul

Coronavirus: Scoția observă cea mai mare creștere zilnică a cazurilor în aproape o lună după reducerea restricțiilor

Scoția a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor confirmate de coronavirus în aproape o lună după ce a eliminat restricțiile de blocare la începutul acestei săptămâni. Datele guvernului scoțian lansate sâmbătă au arătat 21 de cazuri noi pe o perioadă de 24 de ore – cel mai mare număr începând cu 21 iunie, când Au fost înregistrate 26 de rezultate pozitive ale testului.

Cartelul de droguri mexican arată în video trupe în uniformă cu arme militare și vehicule blindate
Știri
Independentul

Cartelul de droguri mexican arată în video trupe în uniformă cu arme militare și vehicule blindate

Cel mai înalt oficial al securității din Mexic a declarat că autoritățile investighează un videoclip care arăta zeci de trupe în uniformă cu arme de grad militar și camioane blindate, aparent conectate la un cartel de droguri majore. Videoclipul, difuzat vineri pe media socială, a părut un spectacol. a puterii de către membrii Cartelului New Generation Jalisco (CJNG) – unul dintre cele mai puternice grupuri criminale din Mexic.

Campanii se pregătesc să dea în judecată în revoltă împotriva restrângerii drumurilor pentru „revoluția cu bicicleta”
Știri
Telegraful

Campanii se pregătesc să dea în judecată în revoltă împotriva restrângerii drumurilor pentru „revoluția cu bicicleta”

O revoltă de bază împotriva închiderii sau restrângerii drumurilor ca parte a „revoluției cicliste” a condus la campaniile care se pregătesc să dea în judecată pentru „abuz” de legile coronavirusului de urgență, poate dezvălui The Telegraph. În luna mai, Grant Shapps, secretarul de stat pentru transporturi, a invitat autoritățile locale să liciteze pentru 250 de milioane de lire sterline de fonduri de urgență pentru a promova mersul pe jos și mersul pe bicicletă pentru a scuti presiunea asupra transportului public în timpul crizei coronavirusului. Mișcarea a venit după ce vânzările de biciclete au crescut cu peste 50 la sută, în timp ce oamenii au evitat trenurile și autobuzele în timpul blocării. Multe consilii au îmbrățișat cu entuziasm politica de urgență ecologică prin introducerea de noi biciclete sau mai largi, închiderea unor străzi rezidențiale în trafic și extinderea căilor, ocazional cu puține sau deloc consultări publice. În ceea ce s-ar putea dovedi tot mai jenant pentru guvernul conservator,

Sculptorul dezvăluie „orice femeie neagră” pe măsură ce rândul Marii Britanii trece peste statui și cursa crește
Mod De Viata
Gardianul

Sculptorul dezvăluie „orice femeie neagră” pe măsură ce rândul Marii Britanii trece peste statui și cursa crește

Sculptorul dezvăluie „fiecare femeie neagră” pe măsură ce rândul Marii Britanii trece peste statui și cursa creșteThomas J Price, care lucrează și la un memorial Windrush, spune că figura unui protestatar a lui Bristol a fost o cascadorie

Recuperarea de la Covid-19 va fi amenințată dacă nu învățăm să controlăm tehnologia mare
Tehnologie
Gardianul

Recuperarea de la Covid-19 va fi amenințată dacă nu învățăm să controlăm tehnologia mare

Recuperarea de la Covid-19 va fi amenințată dacă nu învățăm să controlăm marea tehnologie. Trebuie să eliminăm dezinformarea. În caz contrar, încrederea în răspunsurile la pandemie va fi subminată

Robert Downey Jr și Tom Holland au surprins fanii care au protejat-o pe sora de atacul câinilor
Celebritate
Celebrity Yahoo Marea Britanie

Robert Downey Jr și Tom Holland au surprins fanii care au protejat-o pe sora de atacul câinilor

Bridger Walker, în vârstă de șase ani, a observat că un câine era pe cale să-și atace sora mai mică, așa că a intervenit pentru a o proteja.

„Iron Man”, Robert Downey Jr., promite „ceva special” pentru eroul atacator al câinilor, purtător de călători în ultimele acțiuni de „Răzbunători”.

„Iron Man”, Robert Downey Jr., promite „ceva special” pentru eroul atacator al câinilor, purtător de călători în ultimele acțiuni de „Răzbunători”.
Termen limita

Robert Downey Jr. a salutat un băiat în vârstă de 6 ani care și-a salvat sora de la un atac de câine drept „rockstar” și i-a promis o surpriză de naștere „specială”

Robert Downey Jr. a salutat un băiat în vârstă de 6 ani care și-a salvat sora de la un atac de câine drept „rockstar” și i-a promis o surpriză de naștere „specială”
INSIDER
Brooklyn Beckham este „prea imatură” pentru căsătorie, potrivit fostei sale iubite
Celebritate
Celebrity Yahoo Marea Britanie

Brooklyn Beckham este „prea imatură” pentru căsătorie, potrivit fostei sale iubite

David și copilul cel mai mare al Victoriei, 21 de ani, au împărtășit vestea logodnei sale cu actrița Nicola Peltz săptămâna trecută.

Nick Jonas aduce un omagiu de naștere soției Priyanka Chopra
Celebritate
Media PA: Divertisment

Nick Jonas aduce un omagiu de naștere soției Priyanka Chopra

Cuplul s-a căsătorit în 2018.

8

Știri
Sky News

„Ar fi trebuit să mi se spună să aștept”: Femeia tratată cu blocanți hormonali pentru a reasigna sexul în timp ce o adolescentă duce NHS la tribunal

O femeie care a fost tratată cu blocanți hormonali pentru a-și aloca sexul în timp ce o adolescentă duce NHS în instanță, spunând că „ar fi trebuit să i se spună să aștepte”. Keira Bell a spus că îngrijirile pe care le-a primit pentru disforia de gen, o afecțiune în care o persoană suferă suferință din cauza unei nepotriviri între sexul biologic și identitatea de gen, a condus-o către un tratament medical. Dna Bell, care se identifica ca fiind băiat, avea 15 ani când a mers la Tavistock Center din Londra.

Donald Trump a unit America - împotriva lui
Politică
Gardianul

Donald Trump a unit America – împotriva lui

Donald Trump a unit America – împotriva lui. Atacul președintelui asupra decenței a creat o coaliție în curs de dezvoltare, peste granițele politicii de rasă, de clasă și de partid

Lisa Nandy: Munca a greșit Rusia

Secretarul străin Shadow, Lisa Nandy, recunoaște că Muncii ar fi trebuit să adopte o linie mai puternică față de Rusia în ultimii 10 ani.

Actrița Riley Keough îi aduce un omagiu dezolant fratelui Benjamin după moartea sa la 27 de ani
Celebritate
Standard de seară

Actrița Riley Keough îi aduce un omagiu dezolant fratelui Benjamin după moartea sa la 27 de ani

Riley Keough a adus un omagiu fratelui ei Benjamin după moartea sa la vârsta de 27 de ani. Starul Logan Lucky, 31 de ani, a descris-o pe fratele ei mai mic drept „lumină pură” după ce și-a dus propria viață duminică.

„Prea sensibil pentru această lume aspră”: Riley Keough îi aduce un omagiu emoțional fratelui după sinuciderea sa

„Prea sensibil pentru această lume aspră”: Riley Keough îi aduce un omagiu emoțional fratelui după sinuciderea sa
Independentul

Nepoata lui Elvis Presley, Riley Keough, îi aduce un omagiu fratelui Benjamin după sinucidere

Nepoata lui Elvis Presley, Riley Keough, îi aduce un omagiu fratelui Benjamin după sinucidere
Celebrity Yahoo Marea Britanie
 
Regina împrumută tiara lui Beatrice „un spectacol de solidaritate în saga prințului Andrew”
Celebritate
PA Media: știri din Marea Britanie

Regina împrumută tiara lui Beatrice „un spectacol de solidaritate în saga prințului Andrew”

Beatrice a purtat tiara cu diamant a reginei Mary, care a fost purtată de regină în ziua nunții sale.

„Singura mea dorință este să-l țin pe fiul meu”: durerea detenției nedeterminate
Știri
Gardianul

„Singura mea dorință este să-l țin pe fiul meu”: durerea detenției nedeterminate

„Singura mea dorință este să-l țin pe fiul meu”: durerea detenției nedeterminate.Masoumeh Torkpour, din Iran, a petrecut mai mult de opt ani în sistemul de detenție din imigrație din Australia. Dar circumstanțele ei o împiedică să obțină o viză sau să se întoarcă acasă

Big Sean rupe tăcerea cu moartea fostului logodnic Naya Rivera: „Sunt încă mâhnit și în șoc”
Celebritate
Independentul

Big Sean rupe tăcerea cu moartea fostului logodnic Naya Rivera: „Sunt încă mâhnit și în șoc”

Big Sean a spus că se chinuie să se înțeleagă cu moartea fostului său logodnic Naya Rivera, care s-a înecat în lacul Piru la începutul acestei luni.

3

Air France reia zborurile către India, mai multe companii aeriene indiene pentru a începe operațiunile
Știri
RFI

Air France reia zborurile către India, mai multe companii aeriene indiene pentru a începe operațiunile

sunt termeni care descriu acorduri formale între guverne care permit călătorilor să ocolească măsuri stricte de carantină în funcție de țările în care călătoresc. Puri a subliniat că bulele de aer sunt „într-un stadiu scurt al activităților normale de aviație civilă”. Cu alte cuvinte, aceste zboruri sunt un puțin mai evoluat decât zborurile de repatriere, dar nu au ajuns încă la stadiul „normal”. Mai multe bule de aer pentru a deschide În ultimele săptămâni, guvernul indian a purtat discuții cu omologii din SUA, Marea Britanie, Germania, Emiratele Arabe Unite și Franța pentru a permite companiilor aeriene din aceste țări să funcționeze în India. înainte pentru 18 zboruri, în perioada 17 iulie – 31 august. Compania aeriană americană va opera zboruri între orașele indiene Delhi și Mumbai și Newark și San Francisco. Zborurile de pasageri au fost suspendate în India din 23 martie din cauza pandemiei coronavirusului. Guvernul a început reluarea zborurilor interne la 25 mai. Mai devreme luna aceasta, India a anunțat o bulă de aer cu Emiratele Arabe Unite în condiții specifice. Zborurile internaționale operate de India sunt zboruri predominant de repatriere, în speranța că coridoarele bilaterale bilaterale vor contribui la consolidarea încrederii pasagerilor. „Cel puțin aceste bule de aer vor începe să-i insufle încredere și vor începe procesul de operații normale în curând. Dar știm că va dura ceva „, a declarat Rajan Kumar, de la Asociația Agenților de Turism, RFI. O altă destinație care a văzut o cerere foarte mare de călătorie este Londra și se fac eforturi pentru restabilirea rutelor aeriene bilaterale. În timpul pandemiei,

7

Boris Johnson a fotografiat cu fiul Wilfred pentru prima dată
Celebritate
Independentul

Boris Johnson a fotografiat cu fiul Wilfred pentru prima dată

Boris Johnson a fost ilustrat cu fiul său Wilfred pentru prima dată de la nașterea copilului. Primul ministru este arătat uitându-se la copilul în vârstă de 11 săptămâni în brațele partenerului său Carrie Symonds.

4

Luptătorii GNA din Libia se îndreaptă spre front, în timp ce luptă pentru telele Sirte
Știri
Reuters

Luptătorii GNA din Libia se îndreaptă spre front, în timp ce luptă pentru telele Sirte

Sâmbătă, Guvernul de acordare națională (GNA) din Libia a mutat luptătorii mai aproape de Sirte, o poartă către principalele terminale petroliere din Libia, pe care GNA spune că intenționează să o recapete din armata națională libiană (LNA) din est. Martorii și comandanții militari ai GNA au spus că o coloană de aproximativ 200 de vehicule s-a deplasat spre est de Misrata de-a lungul coastei mediteraneene spre orașul Tawergha, aproximativ o treime din drumul către Sirte. GNA a recucerit recent cea mai mare parte a teritoriului deținut de LNA în nord-vestul Libiei, punând capăt campaniei de 14 luni a comandantului estic Khalifa Haftar pentru a lua capitala, Tripoli, înainte ca noua linie frontală să se solidifice între Misrata și Sirte.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.