Rugăciune pentru America | Știre Mapamond Creștin

download - Copie

Barry Black a fost capelanul leguitorilor timp de 17 ani. El s-a rugat des pentru ei, pentru personal și pentru familiile lor. Așa cum ne va spune Charlene Aaron de la CBN, el mijlocește și pentru tensiunea rasială din America și îi îndeamnă pe toți creștinii să li se alăture.

Charlene Aaron: Capelanul Senatului Statelor Unite, Barry Black știe ce înseamnă să te rogi pentru divergențele politice din capitala americană. Din cauza protestelor și a manifestațiilor care au urmat după moartea lui George Floyd și a lui Rayshard Brooks, Black a mai spus că este nevoie de vindecare și de schimbare în America.

Barry Black: Ne-am confruntat cu provocări legate de rasă aproape de la începuturi. Când spunem: ”Toți oamenii sunt creați egali”, nu îi includem și pe cei cu o moștenire africană, nici pe femei, care inițial nu au avut nici drept de vot. A trebuit să lucrăm pentru o uniune mai armonioasă.

Charlene Aaron: În timpul unei sesiuni recente la Senat, Black s-a rugat pentru schimburile de focuri în care au fost implicați și ofițeri de poliție și a spus că trebuie să îi înțelegem pe cei afectați.

Barry Black: Azi plângem, deoarece cu fiecare deces suntem mai săraci, plângem din cauza durerii prin care trece familia lui George Floyd. Plângem deoarece știm că voi plângeți.

Charlene Aaron: Black a făcut o comparație cu Isus Hristos.

Barry Black: Domnul Dumnezeul nostru are o pasiune pentru cei marginalizați. Pilda judecății de apoi din Matei 25 vorbește despre modul în care puteți schimba viața celor marginalizați. I-ați hrănit pe cei flămânzi? Ați dat de băut celor însetați, i-ați îmbrăcat pe cei goi, i-ați vizitat pe bolnavi sau pe cei din temniță s-au v-ați îngrijit de străini? Dumnezeu a avut această pasiune pentru cei marginalizați și pentru cei oprimați.

Charlene Aaron: Deoarece ura, păcatul și disperarea au ajuns să umple străzile, Black a vorbit despre un vaccin spiritual.

Barry Black: Sunt de părere că oamenii credincioși trebuie să se gândească la sănătatea spirituală, la un vaccin care va eradica ura, aroganța, mândria și ne va învăța cum să împlinim toată Legea.

Charlene Aaron: Potrivit lui Black, iubirea este vaccinul de care avem nevoie.

Barry Black: Galateni 5:14 spune: ”Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: ‘Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’” Acesta este vaccinul. Ce bine ar fi dacă i-am putea învăța, dacă am putea întări oamenii pentru a crește și a deveni mai maturi spiritual pentru a-și iubi aproapele ca pe ei înșiși. Dacă îți iubești aproapele ca pe tine însuți, atunci tu ești cel care are un genunchi pe gât în Minneapolis, dacă e să facem referire la tragedia lui George Floyd.

Charlene Aaron: În ciuda protestelor din țară, potrivit lui Black, Dumnezeu lucrează.

Barry Black: Cred cu fermitate adevărul din Romani 8:28: ”… ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” Sunt convins că sunt mulți care Îl iubesc pe Dumnezeu în această țară minunată.

Charlene Aaron: Între timp, capelanul îi îndeamnă pe credincioși să aplice îndemnul biblic din 2 Cronici 7:14, care încurajează la smerenie și la pocăință ca o soluție pentru viitor.

Barry Black: Dacă fiecare credincios născut din nou s-ar ruga zilnic din 2 Cronici 7:14 și apoi ar trăi conform acelei promisiuni, atunci ar avea loc o mișcare de trezire în această țară, care ar duce la marea trezire spirituală. Eu pentru asta mă rog, așa cum și oamenii chemați de Isus Hristos ar trebui să o facă.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 833, difuzată în iulie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Ultimele articole – crestinul si societatea

 • COVID-19: Lecții pentru Biserică - Interviu cu Lucian Chiș
  COVID-19: Lecții pentru Biserică – Interviu cu Lucian Chiș
 • OPORTUNITĂȚILE Pandemiei - Interviu cu Costel Grămadă
  OPORTUNITĂȚILE Pandemiei – Interviu cu Costel Grămadă
 • Când o treime din populația lumii moare
  Când o treime din populația lumii moare
 • Biserica după COVID-19 - editorial de Sorin Pețan
  Biserica după COVID-19 – editorial de Sorin Pețan
 • Pandemia și eternitatea de Aurel Avram, pastor, Biserica Speranța Timișoara
  Pandemia și eternitatea de Aurel Avram, pastor, Biserica Speranța Timișoara
 • Biserica după COVID-19 de Viorel Iuga
  Biserica după COVID-19 de Viorel Iuga
 • Cum să-ți administrezi finanțele, Petru Bulica Idei PRACTICE
  Cum să-ți administrezi finanțele, Petru Bulica Idei PRACTICE
 • Cum să NU îi ajuți pe săraci Petru Bulica
  Cum să NU îi ajuți pe săraci Petru Bulica

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/12829-rugaciune-pentru-america-stire-mapamon-crestin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.