Romii continuă să se întoarcă la Dumnezeu | Știre Mapamond Creștin

download - Copie

În ultimii ani, Dumnezeu lucrează cu semne și minuni în comunitățile de romi din România. Sunt biserici creștine care cresc sau se înființează.

În urmă cu mai bine de 10 ani, în localitatea Ghiroda din județul Timiș au fost puse bazele Bisericii Betesda din comunitatea romilor. La început a fost un număr mic de persoane, după cum spune liderul acestei comunități, Mircea Ivan.

Mircea Ivan, pastor, Biserica Betesda – Ghiroda, jud. Timiș: Noi, ca și Biserica Betesda, am început cu vreo 3-4 persoane. A fost o minune a lui Dumnezeu. Acum suntem mai mult de 100 la număr. Asta e o minune a lui Dumnezeu, pentru că El întotdeauna ne surprinde cu bucurii, ne surprinde cu mâna Lui. Chiar dacă sunt într-un cărucior, în urma unui accident am rămas așa, Îi slujesc (n.r. lui Dumnezeu) cu bucurie.

Recent, la Biserica Betesda din Ghiroda, cinci persoane au încheiat legământ cu Dumnezeu în apa botezului. Au fost două familii tinere și un candidat care și-a predat viața lui Isus în urmă cu 23 de ani.

Ioan Roștaș, Timișoara: Am avut diabet, am fost foarte bolnav, și de multe ori am promis în fața Domnului că o să mă pocăiesc și o să iau botezul. Niciodată nu a fost o zi sigură să iau o hotărâre ca să mă botez în apă. Acum am găsit momentul cel mai bun și am simțit în fața Domnului că singura cale de salvare e calea Domnului, să iau botezul, să uit tot ce am făcut și tot ce a fost mai rău în viața mea. Și vreau să-L urmez pe Dumnezeu toată viața mea.

Lorenzo Costici, Timișoara: Am hotărât împreună deoarece am simțit o chemare. Acea chemare am simțit-o din suflet, pentru că dacă nu o simți din suflet nu se întâmplă nimic, e o chemare falsă pot spune. Îi mulțumim Domnului că ne-a adus pe calea Lui, îi mulțumim din tot sufletul nostru pentru că vrea să fim la picioarele Lui.

Simina Costici, Timișoara: A fost o decizie dintr-o dată, fără să stăm pe gânduri sau să zicem „Nu acum, data viitoare…” Nu. A fost acum și așa a rămas.

Invitați la eveniment au fost pastorii Nicu Stoia din Timișoara și Alin Nemeș din Făget, care au vorbit despre semnificația botezului și despre importanța jertfei Domnului Isus.

Nicu Stoia, pastor, Biserica Smirna – Timișoara: De ce sunteți îmbrăcați în haine albe și afară ați văzut bazinul cu apă? Ce reprezintă? Omul lui Dumnezeu, Pavel spune în Romani 6:4 următorul adevăr: ”Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă.”

Mircea Ivan, pastor, Biserica Betesda – Ghiroda, jud. Timiș: Nu-i mai mare bucurie decât ca Domnul să-și deschidă aripile peste noi. Mulțumim că El continuă să treacă printre rânduri. După o vreme atât de grea, după atâtea steaguri de doliu și lacrimi în popor, oameni care au căzut, au îngenuncheat înainte lui Dumnezeu prin aceste probleme și trecând prin această pandemie, și măcar că am trecut prin atâtea clipe grele putem să stăm cu mâinile ridicate astăzi, în adunare.

Alin Nemeș, pastor, Biserica Efrata – Făget, jud. Timiș: La un moment dat Biblia spune ”Vedeți ce dragostea ne-a arătat Tatăl că ne-a dat dreptul să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” Dragostea aceasta incomensurabilă a Marelui Stăpân l-a trimis pe Fiul Său între noi, oamenii, să moară pentru noi, păcătoșii, ca mai apoi noi, păcătoșii, să fim trecuți pe Numele lui Dumnezeu. Să te poată chema ”Fiu de Dumnezeu”, să poți să stai în fața situațiilor complicate și să spui ”Eu sunt Fiu de Dumnezeu.”

Toți cei prezenți s-au bucurat alături de noii convertiți.

Nicola Gheorghe, Checea, jud. Timiș: Ne-am bucurat pentru că Dumnezeul nostru este mare, bun, milos și plin de dragoste. Pentru că a ascultat rugăciunile noastre. Și astăzi suntem atât de mulțumiți încât nu-mi găsesc cuvintele, pentru că Dumnezeu i-a adus în apa botezului ca să primească în inima lor pe Domnul nostru, Isus Hristos. Slăvit să fie Numele Lui!

Mircea Ivan, pastor, Biserica Betesda – Ghiroda, jud. Timiș: M-a surprins un cuplu care a încheiat legământul cu Dumnezeu astăzi, în apa botezului. Când am vorbit cu ei înainte de botez vroiam să văd dacă sunt hotărâți sută la sută în ceea ce fac, spuneau: ”Dacă îmi doresc ceva, îmi doresc din toată inima să-L caut pe Dumnezeu și să-L slujesc din toată inima.”

Nicu Stoia, pastor, Biserica Smirna – Timișoara: Pot să spune despre ei: ”Au curaj!” Cei pe care i-ați văzut, cei cinci candidați, toți au venit din lume și s-au hotărât să încheie legământ cu Domnul. Pentru mine e o bucurie să le slujesc. De ce? Să văd oameni care se întorc la Dumnezeu.

În ultimii ani, Dumnezeu lucrează cu semne și minuni în comunitățile de romi din România.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 833, difuzată în iulie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

 

Ultimele articole – Viața spirituală

 • Binecuvantati sunt cei milostivi- de Joyce Meyer
  Binecuvantati sunt cei milostivi- de Joyce Meyer
 • Marturia unui homosexual - Alan Chambers
  Marturia unui homosexual – Alan Chambers
 • Cum pot fi vindecat? de Tudor Pețan, Alfa Omega TV
  Cum pot fi vindecat? de Tudor Pețan, Alfa Omega TV
 • Siguranta calauzirii
  Siguranta calauzirii
 • Harul
  Harul
 • Nu accepta să trăiești în frustrare - de Joyce Meyer
  Nu accepta să trăiești în frustrare – de Joyce Meyer
 • Cum sa traiesti ca fiinta sexuala intr-o lume pervertita sexual - de Titus Coltea
  Cum sa traiesti ca fiinta sexuala intr-o lume pervertita sexual – de Titus Coltea
 • Cum intră demonii?
  Cum intră demonii?

https://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/12826-romii-continua-sa-se-intoarca-la-dumnezeu-stire-mapamon-crestin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.