Selah – סֶלָה: „Oprire”

download - Copie

 DevoționalEducatieImportantRugăciune

 Doina Bejenaru  29-05-2020 08:39:26

Selah – סֶלָה – Un cuvânt ebraic regăsit în Vechiul Testament de 74 de ori. De 71 de ori doar în cartea Psalmilor, iar de 3 ori în cartea profetului Habacuc. Înțelesul lui este nesigur, însă interpretările moderne ne spun că selah ar însemna oprire, urmează un paragraf nou sau ar motiva cititorul să se oprească și să laude pe Domnul.

Fiecare dintre noi experimentăm momente de selah. Unele sunt pentru că noi le alegem, altele ne sunt date, unele sunt mai scurte, altele mai lungi, unele le anticipăm, altele nu le putem anticipa, unele ni le dorim, altele nu. Dar ce spui despre acele momente de selah pe care Dumnezeu ni le dă?

Când Dumnezeu ne pune pe „tușă” înseamnă că intrăm în sesiune unu la unu cu El. Timpul acesta nu trebuie tratat ca un concediu. Câteodată viața noastră e atât de aglomerată încât avem nevoie disperată de momente de selah. Momente în care tot ce părea important și ne capta toată atenția trece în plan secund, iar în prim-plan rămâne doar Dumnezeu.

Scoși din caruselul lumii se poate să ne ia o vreme până ne dezmeticim. Important este ce facem pe urmă. Avem două opțiuni. Fie ne oprim și așteptăm să vedem ce Dumnezeu vrea să ne vorbească și să ne învețe, fie încercăm să evadăm ignorând situația ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Trist, dureros și păgubos este că prin ignorarea situației, practic, Îl ignorăm pe Dumnezeu.

Suntem într-un moment de selah pentru că Dumnezeu vrea să ne pregătească pentru un nou paragraf. Deschide-ți ochii! Deschide-ți mintea! Deschide-ți inima!

Nu încerca să îți umpli timpul cu soluțiile surogat ale acestei lumi, ci oprește-te și laudă-L pe Domnul. Pur și simplu, fii fascinat de El. Lasă-te încântat de frumusețea Lui. Nu te grăbi să te întorci la vechiul „normal”.

Ascultă ceea ce Dumnezeu are să îți spună!

Sursa: YouVersion

Autor: Harvest Timișoara

https://www.stiricrestine.ro/2020/05/29/selah-%d7%a1%d6%b6%d7%9c%d6%b8%d7%94-oprire/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.