Apocalipsa 21-22 – O lume nouă pentru oameni noi

download - Copie

DE BARZILAIENDAN pe 13 SEPTEMBRIE 2019 • 1 )

Pentru cei ce doresc să se identifice celebrul pietrelor se pot întinde în Apocalipsa

Mai jos este o descriere a fiecărei pietre prețioase la care se face referire în clădirea zidului Noului Ierusalim.

Faceți clic pe imagini pentru a mări.

Jasp

JaspJasper, care înseamnă  piatră reperată sau pătată,  este o varietate opacă, impură de silice, de obicei de culoare roșie, galbenă, maro sau verde. Își datorează culoarea roșie incluziunilor de fier.

Se cunoaște că Jasper a fost o nestemată preferată în lumea antică. Legenda spune că Jasper ar alunga spiritele rele și s-ar proteja împotriva mușcăturilor de șarpe și păianjen. În secolul al IV-lea, s-a crezut că va produce ploaia.

Jasper are o suprafață netedă și este utilizat pentru ornament sau ca piatră de piatră prețioasă. Poate fi foarte lustruit și este utilizat pentru vaze, sigilii și, la un moment dat, pentru cutii de prindere.

Safir

SafirSafir, adică  piatră albastră , este o varietate de corindon mineral, un oxid de aluminiu. Deși albastrul este cea mai cunoscută culoare a acestora, safirurile sunt alcătuite din orice culoare, cu excepția roșului când acestea ar fi numite rubine. Sapfirele pot fi, de asemenea, incolore și se găsesc și în nuanțe de gri și negru.

Safirurile sunt purtate în mod obișnuit ca bijuterii și pot fi găsite în mod natural.

Sapfirele nu erau cunoscute ca o piatră distinctă, iar  safirurile se  refereau la vreo bijuterie albastră în general înainte de vremea Imperiului Roman. Au fost considerate forme de jacint.

calcedonie

calcedonieCalcedonia este compusă din amestecuri foarte fine de cuarț mineral și moganit.

Calcedonia are un luciu ceroase și poate fi semitransparentă sau translucidă. Poate presupune o gamă largă de culori, dar cele mai frecvent întâlnite sunt albul până la gri, albastru-cenușiu sau o nuanță de maro care variază de la palid la aproape negru.

Numele calcedonie provine din latinescul  calcedonius , cuvântul folosit pentru a traduce cuvântul grecesc  khalkedon , găsit o singură dată, în  Cartea Apocalipsei . Este îndoielnic că piatra prețioasă la care se face referire este aceeași cu ceea ce acum se înțelege cu numele.

Smarald

SmaraldSmaraldul este o varietate de mineral beril colorat de verde, prin urme de crom și uneori de vanadiu. Majoritatea smaraldelor sunt foarte incluse, astfel încât rezistența lor la rupere este clasificată în general slabă.

Verde intens este culoarea cea mai dorită în smaralde. Cu cât culoarea smaraldului este mai palidă, cu atât valoarea sa este mai mică.

Cuvântul provenea inițial din ebraică, însemnând  verde . Cu toate acestea, referirile biblice la smarald ca piatră prețioasă este probabil o traducere greșită.

Smaraldele din antichitate au fost minate de egipteni.

sardonix

sardonixSardonyx este o variantă a onixului în care benzile colorate sunt, de obicei, cu bandă plană, albă și roșu maroniu, mai degrabă decât negru.

Utilizarea sardonyxului apare în arta Cretei minoice din recuperările arheologice de la Knossos.

Soldații romani purtau talismane sardonice gravate cu eroi precum Hercules sau Marte, crezând că piatra îl va face pe purtătorul la fel de curajos ca figura sculptată pe ea.

În timpul Renașterii, se credea că sardonyx-ul aduce elocvență asupra purtătorului și a fost apreciat foarte mult de oratori.

sardonix

CarneolSardius este o piatră de culoare roșie de sânge sau de carne și este cunoscut în mod obișnuit ca  carnelian  sau  sard . Este aceeași cu piatra de sardină menționată în  Apocalipsa 4: 3 .

Sardul a fost folosit pentru garniturile cilindrice asiriene, scarabeci egipteni și fenicieni și pentru pietrele grecești și etrusce timpurii. Odemul ebraic  , tradus sardius , era o piatră roșie, probabil sard.

Potrivit lui Pliniu cel Bătrân, sardul își derivă numele din orașul Sardis din Lydia, dar provine mai mult de la cuvântul persan  însămânțat , care înseamnă roșu-gălbui. Alții spun că se găsește în Sardinia, de unde îi poartă numele.

crisolit

crisolitChrysolitul este numit  peridot  atunci când este de un verde-măslin profund,  olivină  atunci când este de un verde gălbui și  crisolit  atunci când are o culoare mai deschisă sau galben-auriu. Numele hrisolit înseamnă  piatră de aur .

Hrisolitul este frecvent menționat în Biblie și în literatura antică; dar a fost probabil topaz. Dacă acest lucru este adevărat, crizolitul anticilor a fost găsit pe insula Topazios, în Marea Roșie. Diodones Siculus spune despre piatra de acolo că nu se vedea de zi, dar era luminos noaptea.

Denumirea hrisolit a fost, de asemenea, aplicată în mai multe timpuri la o serie de alte pietre galbene, cum ar fi zirconul și berilul, pietre de culoare similară fiind de obicei clasificate împreună.

Beril

HeliodorBerilul este un biciclilicat de aluminiu beriliu. Beril pur este incolor, dar este adesea nuanțat de impurități; culorile posibile sunt verde, albastru, galben, roșu și alb. În grecescul beril înseamnă o  piatră prețioasă de culoare albastră-verde a apei de mare .

Beryl este menționat în scripturi, cum ar fi Daniel când îl vede pe Domnul în viziune și descrie „ Corpul său a fost ca berilul. 

Berilul este mult mai moale decât diamantul, rubinul sau safirul. Berilul este destul de comun, iar cristalele în forma sa mai crudă cresc adesea la dimensiuni enorme. Un astfel de cristal este păstrat în Muzeul de Istorie Naturală din Boston, care are o lungime de trei metri și jumătate și o lățime de trei metri și cântărește câteva tone.

Topaz

TopazTopazul pur este incolor și transparent, dar este de obicei nuanțat de impurități; topaz tipic este vinul, galbenul, gri pal, portocaliu roșiatic sau maro albastru. Poate fi, de asemenea, alb, verde pal, albastru, auriu, roz (rar), galben roșiatic sau opac la transparent.

Datorită durității sale, este nevoie de o lustruire bună și prezintă un luciu strălucitor, care este adesea văzut pe fețele de cristal.

Printre antici, ca rubinul, topazul trebuia să fie înzestrat și cu proprietăți medicale minunate și, de asemenea, se credea capabil să dea lumină în întuneric. Când a fost pudrat și luat în vin, a fost considerat un leac pentru astm, nedormire și multe alte boli.

crizopras

crizoprasChysoprasus este o varietate de piatră prețioasă de calcedonie care conține cantități mici de nichel. Culoarea sa este în mod normal verde-măr, dar variază până la verde profund.

Cuvântul Chrysoprasus apare o singură dată în Biblie, în  Apocalipsa 21:20 . Aceasta este poate agata din  Exodul 28:19 .

Chrysoprasus a fost folosit de greci, romani și egipteni în bijuterii și alte obiecte ornamentale și, datorită culorii sale verde semi-opace, este adesea confundat cu jadeitul imperial.

Chrysoprase este apreciat pentru culoarea și raritatea sa și se spune că este piatra prețioasă preferată a lui Alexandru cel Mare.

hiacint

hiacintZambilă, din cuvântul grecesc  zambila , este o varietate de culoare roșie transparentă de zircon.

Jacintul, ca și multe alte zirconii, a fost folosit încă din timpurile biblice. De asemenea, s-a arătat ca o piatră ornamentală în armamentul și armura altor culturi.

Jacinth este mai potrivit pentru articole precum pandantive, coliere, broșe și cercei decât pentru brățări.

Multe culturi antice credeau că jacintul îi va proteja de pericolele personale. Se credea, de asemenea, că protejează proprietatea împotriva furtului. Unii au crezut că este posibil să îndepărteze răul vrăjitoriei. Mulți au crezut că ar avea culoare plictisitoare dacă purtătorul ar fi bolnav.

 Ametist

Ametistul este o varietate violetă de cuarț folosită adesea în bijuterii. Denumirea provine de la greacă care nu înseamnă în  stare de ebrietate . Grecii și romanii antici purtau ametist și făceau vase de băut din ea, cu convingerea că ar împiedica beția.

Ametistul a fost folosit ca piatră prețioasă de către vechii egipteni și a fost folosit în mare parte în antichitate ca nestemate gravate.

Până în secolul al 18-lea, ametistul a fost inclus în cele mai valoroase pietre prețioase alături de diamant, safir, rubin și smarald. Cu toate acestea, de la descoperirea depozitelor extinse în locații precum Brazilia, acesta și-a pierdut cea mai mare parte din valoare.

https://barzilaiendan.com/2019/09/13/apocalipsa-21-22-o-lume-noua-pentru-oameni-noi/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.