Ştiri din presa română nov 08 2008

download - Copie

Ştiri din presa română

   

Comorile lui Solomon

de Andreea Danciu Raicu

Un site stravechi descoperit intr-o zona destertica din Orientul Mijlociu ar putea avea legatura, sustin arheologii, cu miticele mine ale regelui Solomon. In timpul domniei sale, biblicul rege a acumulat o bogatie imensa din exploatarea miniera si din comert.

Imensa mina de cupru scoasa la lumina de catre acestia se afla intr-o vale arida din Iordania de astazi si pare sa fi fost amenajata in secolul al X-lea inainte de Hristos, adica exact in perioada in care istoricii plaseaza domnia lui Solomon.

Minele se intind pe o suprafata incredibil de vasta si este foarte posibil ca acestea sa fi reprezentat o sursa substantiala de venit pentru imperiu. Anuntul dat publicitatii de catre echipa de arheologi a iscat un val nou de controverse in ceea ce priveste gradul de veridicitate istorica al Bibliei.

de George Damian

Singurul preot care slujeste in limba romana in Valea Timocului, in Serbia, a fost caterisit din treapta preotiei de catre episcopul sarb Iustin. O decizie ciudata: parintele Boian Alexandrovici a fost hirotonit de episcopul Daniel de Varset – episcop al Bisericii Ortodoxe Romane. Astfel ca este greu de crezut ca un ierarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe va putea sa-i ia parintelui Boian Alexandrovici ceva ce nu i-a dat niciodata.

Reverendul Wallace Benn
Banul e ochiul dracului. Banii nu aduc fericirea. Sunt doua zicale autohtone. In Marea Britanie, un episcop anglican le spune enoriasilor ca actuala criza a creditelor este o pedeapsa divina pentru ca oamenii au devenit prea materialisti.

Reverendul Wallace Benn, Episcop de Lewes, a scris in newsletter-ul bisericii, ca englezii au devenit obsedati de bani si se teme ca acest lucru a avut un efect nefast asupra vietii tuturor cetatenilor. El spune ca actuala criza a fost generata de lacomie, de speculatiile pe termen scurt, facute pacatuind.

Pelerinii care vor veni la Catedrala Ortodoxa din Alba Iulia se vor putea caza intr-un hotel special amenajat pentru ei

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat, marţi, planul urbanistic zonal pentru construirea unui hotel cu 25 de camere destinat pelerinilor, la initiativa Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Imobilul va fi ridicat la marginea municipiului. Arhiepiscopia de Alba Iulia a primit aprobarea aleşilor locali pentru documentaţia planului urbanistic zonal necesar construirii hotelului, votul fiind in unanimitate. Consilierii au apreciat că documentaţia este corectă şi legală. Consilierul economic al arhiepiscopiei, preotul Ion Galaţă, a declarat corespondentului NewsIn că este vorba de un minihotel pentru pelerini. „Vom construi un minihotel pentru pelerini.

Foto - "Daily Mail"

de Alina Olteanu

Arheologii cred ca au descoperit in sudul Iordaniei, la Khirbat en-Nahas, ruinele minelor regelui Solomon, despre care legenda spune ca ar fi fost pline cu aur si diamante. Potrivit arheologilor, in realitate, minele i-ar fi furnizat regelui biblic cantitati uriase de cupru, dupa cum ne-o spune si numele locului, Khirbat en-Nahas insemnand, in limba araba, „ruinele din cupru”. Aceasta descoperire are o insemnate cu atat mai mare cu cat aduce din nou in dezbatere istoricitatea naratiunilor biblice legate de aceasta perioada, relateaza AP.

de Narcisa Balaban

Astăzi (27 oct. 2008) se împlineşte un an de când a fost inaugurat Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. Evenimentul a avut loc anul trecut pe 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, când un sobor de ierarhi condus de Patriarhul Daniel a sfinţit studioul primei televiziuni din istoria Bisericii noastre, TRINITAS TV, şi a studioului din Bucureşti al postului de Radio TRINITAS, la rându-i primul post de radio ortodox din ţara noastră.

Declaratia dintre SUA si Romania privind principiile de cooperare in vederea inculderii Romaniei in Visa Waiver va fi semnata luni la Washington de catre ambasadorul Romaniei Adrian Vierita si de Michael Chertoff, secretarul pentru securitate interna al SUA, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Semnarea acestui document, sustin oficialii MAE, va constitui un pas important catre ridicarea obligativitatii vizelor, dar practic are numai rolul de a confirma vointa politica a Romaniei de a adopta masurile necesare indeplinirii unora dintre criteriile de intrare in Visa Waiver. Concret, aceste criterii se refera la: schimbul de informatii cu privire la persoanele suspecte de activitati teroriste; raportarea pasapoartelor furate/pierdute si implementarea programului „Air Marshals” pe cursele aeriene directe Romania-SUA.

Reuters anunta ca arheologi de la Hebrew University au descoperit in Israel, aproape de locul unde se crede ca David L-a invins pe Goliat, cele mai vechi texte in limba ebraica.

Textele, a caror descifrare inca nu este definitivata – cateva randuri inscriptionate pe  ceva vase de lut, contin cuvinte cum ar fi  ‘judecator’  , ‘rege’,  ’sclav’ etc.

Viitorul nu suna deloc bine pentru IT-ul romanesc

de Vlad Barza

Tot mai multi programatori americani vin sa lucreze in Romania, pentru ca in SUA nu mai gasesc de lucru din cauza crizei, spune Radu Georgescu, presedinte GeCad Group. Criza va fi dura pentru IT-ul romanesc, jumatate din companii ar putea sa nu mai existe peste un an, in special cele dependente de un singur beneficiar care la randul sau are mari probleme, a adaugat seful GeCad in cea de-a treia zi a evenimentului de IT si telecom International Broadband Conference, Mixing the Channels.

„E un trend care acum ceva timp parea incredibil, aducem americani in Romania si le convine sa lucreze in unele cazuri pe salarii mai mici decat romanii. La ei nu mai gasesc de lucru si le convine sa vina aici (…) Desi apreciez creativitatea si inteligenta romanilor, trebuie sa spun ca americanii stiu sa lucreze mai bine in echipa, calitate pe care romanii nu o au”, spune Georgescu care e convins ca tendinta va mai continua macar un an.

Numarul amenzilor date in cazul spam-urilor si a altor infractiuni informatice este prea mic si reflecta timpul prea mare de comunicare dintre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si furnizorii de internet, a declarat joi, in cadrul unei conferinte, presedintele ANC, Liviu Nistoran, pentru NewsIn.

In privita restructurarii Autoritatii, Nistoran a spus ca are discutii cu Ministerul de Interne si SRI pentru a forma un grup care va activa pe problemele de infractionalitate informatica. Acest grup va avea printre indatoriri investigarea utilizarii ilegale a aparatelor de interceptare a convorbirilor telefonice si dispozitivele care intercepteza comunicatiile bancare (intre bacomat si banca – n.red.).

diac. Sorin MIHALACHE

Datele fizicii actuale ne arată că stelele şi atomii Universului fizic nu respectă aceleaşi legi. Aceasta, deşi şi atomii, şi stelele au aceiaşi constituienţi elementari. Lumea are mai multe descrieri ştiinţifice, deşi, potrivit experienţei noastre directe, ea este una singură. În ciuda progreselor semnificative pe care le-a realizat fizica ultimelor decenii, armonizarea descrierilor Universului întâmpină încă dificultăţi majore.

Cele mai de succes teorii ale fizicii secolului trecut au fost Mecanica Cuantică, Relativitatea Restrânsă şi Relativitatea Generală. Prin intermediul rezultatelor lor şi prin strădania considerabilă a multor fizicieni, astăzi există două mari modele prin intermediul cărora este descrisă lumea fenomenelor fizice din întreg Universul, lumea particulelor şi a interacţiunilor.

Realizat de redacţia revistei ‚‚Isus, un nume bun’’

Redacţia: Frate Tipei, sunteţi preşedintele Cultului Penticostal din Ronânia, de câţi ani deja?

Răspuns: Prin Harul şi cu ajutorul Domnului am fost ales în slujba de preşedinte a Cultului Penticostal din România, Biserica lui Dumnezeu apostolică, din anul 1994, deci de 14 ani.

de Constantin Ciofu

Parohia Slobozia din Protopopiatul Oneşti, judeţul Bacău, se confruntă cu probleme legate de plecarea masivă a tinerilor din localitate  Preotul paroh se implică intens în activităţile social-filantropice, mai ales că numărul bătrânilor ajunge să-l depăşească pe cel al tinerilor  Copiii şi oamenii cu probleme materiale primesc pachete la Paşti şi la Crăciun, iar pentru deţinuţii de la Penitenciarul Târgu Ocna se strâng bani pentru a li se cumpăra cele necesare

Cei care vor să devină preoţi catolici ar trebui să treacă prin teste psihologice al căror scop este să-i depisteze pe candidaţii heterosexuali incapabili să-şi controleze nevoile sexuale şi pe bărbaţii cu puternice tendinţe homosexuale, a declarat joi Vaticanul, relatează Reuters şi AFP. Vaticanul a aprobat joi pentru prima dată eventuala recurgere la psihologi in formarea seminariştilor, pentru a fi indepărtaţi candidaţii homosexuali, insă testele nu vor fi obligatorii, iar viitorii preoţi vor avea intimitatea apărată.

http://publicatia.voxdeibaptist.org/stiriA_nov08.htm

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.