Lideri creştinii îl omagiază pe Ravi Zacharias

download - Copie

 ApologeticăOpiniiPersonalităţi

 Poteraș Ionuț  22-05-2020 13:13:32

Reţelele sociale au fost invadate zilele acestea cu mesaje de recunoştinţă şi apreciere pentru viaţa celui care a fost marele apărător al credinţei Ravi Zacharias, care a plecat în veşnicie la vârsta de 74 de ani. Ravi şi-a petrecut întreaga sa viaţă proclamând adevărul Evangheliei şi apărând credinţa creştină de obiecţiile scepticilor. El a murit acasă în oraşul american Atlanta, în mijlocul familiei, după o scurtă dar dureroasă bătălie cu o formă rară de cancer numit sarcom.

Vicepreşedintele american Mike Pence a postat pe reţeaua Twitter că a fost „cuprins de o adâncă tristeţe la aflarea veştii plecării în veșnicie a lui Ravi Zacharias, un mare apologet creştin a cărui lucrare în câmpul Evangheliei a atins milioane de oameni din toată lumea. Ravi a fost un om al credinţei care ştia cum să împartă drept cuvântul adevărului aşa cum puţin oameni au făcut-o şi a fost un bun prieten.” Pence a continuat spunând: „Atunci când a aflat de moartea lui Abner, David a spus: ‘Nu ştiţi că un mare prinţ a căzut astăzi în Israel?’ Ravi a fost un astfel de om şi îi vom simţi foarte mult lipsă. Karen şi cu mine transmitem condoleanţe familiei şi suntem mângâiaţi de gândul că el a auzit „Bine, rob bun şi credincios.”

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Kayleigh McEnany a declarat pentru CBN News despre impactul pe care Zacharias l-a avut asupra vieţii ei. Având lacrimi în ochi, ea a spus: „Este o mare pierdere. Tatăl meu spunea mereu că Billy Graham este marele evanghelist. Ei bine, cred că Ravi Zacharias a fost marele apologet.” McEnany își amintește cum în perioada când ea şi-a făcut studiile la Oxford, Zacharias a ajutat-o să „contureze latura filozofică şi academică a credinţei în Hristos din inimă. Ravi, care avea un birou la Oxford, a fost persoana care m-a susţinut şi care mi-a oferit instrumentul inteligent care explică de ce credem ceea ce credem.”

Şi pastorul Tony Evans şi-a exprimat recunoştinţa. „O mare tristeţe mă cuprinde la gândul că l-am pierdut pe Ravi Zacharias. Îmi exprim recunoştinţa pentru lucrarea şi slujirea lui. Ravi a apărat credinţa cu vigurozitate, fiind liderul apologeților creştinismului din toată lumea. Noi ca și biserică a Domnului Isus Hristos suntem mai puternici datorită lui.”

Franklin Graham, evanghelist şi preşedinte al organizaţiei Samaritan’s Purse, s-a alăturat şi el vocilor care deplâng pierderea lui Zacharias. El a postat o fotografie în care apare alături de Ravi şi de Sami Dagher, care era de asemenea un apologet. Graham a spus: „Unul din cei mai mari apologeţi creştini ai timpurilor noastre a păşit pe străzile gloriei în prezenţa Regelui regilor şi Domnului domnilor. Să nu vă pară rău pentru Ravi – lupta lui cu cancerul s-a terminat şi el şi-a pus coroanele la picioarele Celui care merită toată gloria şi onoarea. Pentru cei care şi-au pus încrederea în Isus Hristos, ne vom reîntâlni de partea cealalata a vieţii. Ravi a împărtăşit Evanghelia cu milioane de oameni din toată lumea pentru ca ‘în numele lui Isus să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul. (Fil. 2:10-11) .”

Sursa: Christian Headlines

https://www.stiricrestine.ro/2020/05/22/lideri-crestinii-il-omagiaza-pe-ravi-zacharias/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.