Minune: marea Galileei este aproape plină! | Mapamond creștin 827

download - Copie

Deoarece în prezent turiștii nu pot vizita Țara Sfântă, vă puteți bucura de o vizită virtuală. Când oamenii merg în Israel, acestora le place să se plimbe cu barca pe Marea Galileei, unde Isus a umblat pe apă. Ani la rând, nivelul mării a fost periculos de scăzut. Însă, datorită unei ierni neobișnuit de ploioasă, în prezent apa este aproape să se reverse. Urmăriți reportajul.

Chris Mitchell: Pentru prima dată în 20 de ani, Marea Galileei e aproape plină.

Idan Greenbaum: Această situație ne favorizează pe noi toți, cei care locuim în apropierea Mării Galileei. Favorizează agricultura, fermierii, turiștii… pe toți.

Chris Mitchell: Creșterea nivelului Mării Galileei în ultimii doi ani a fost remarcabilă. După aproape cinci ani de secetă, nivelul apei a crescut cu aproape cinci metri în 2019 și în 2020 și se așteaptă ca nivelul apei să mai crească, odată cu topirea zăpezii de pe Muntele Hermon din apropiere.

Rachela Dotan: Când văd că lacul e plin, îmi vine să cânt și să strig de bucurie. Mă uimește harul lui Dumnezeu!

Chris Mitchell: Israelul a avut mai mulți ani de secetă decât ani cu ploi.

Uri Schor: În timpul celor cinci ani de secetă, am avut probleme severe la Marea Galileei. Nu am mai pompat apă din Marea Galileei pentru ca marea să își revină.

Chris Mitchell: Lacul a fost una dintre sursele principale de apă potabilă din Israel. Apoi au urmat ani cu ploi nesemnificative și o creștere a cererii. Astfel, Israelul a fost nevoit să ia alte măsuri.

Uri Schor: Am trecut la reciclarea apei, la conservare, la educație, la orice am putut.

Chris Mitchell: Iată unde a fost linia țărmului anul trecut. Seceta a durat atât de mult timp, încât au crescut copaci de-a lungul țărmului. Acum, copacii sunt sub apă. Anual, în jur de un milion de turiști vizitează acest lac biblic, sau Kinneret cum se numește în limba ebraică, însă nu și în acest an.

Idan Greenbaum: Din nefericire, din cauza virusului, locul este gol. De obicei, în această perioadă a anului locul era vizitat de mulți turiști, de mulți israelieni.

Chris Mitchell: Chiar și israelienilor li s-a interzis să viziteze malurile lacului până la ridicarea restricțiilor. În martie, înainte de interzicerea călătoriilor, echipa de știri de la CBN a stat de vorbă cu un ghid turistic și cu un vizitator.

Gundi Sachal: Este prima dată când m-am întors la Marea Galileei de când nivelul apei a crescut așa de mult. De ani de zile nu am văzut lacul atât de plin.

oel Eastwood: Este un privilegiu uimitor să umblu pe urmele lui Isus și mai ales cu barca, să privesc apusul într-un loc despre care am citit în Scripturi.

Chris Mitchell: În prezent, nivelul apei este mai sus cu 12 cm de linia roșie superioară, însă sezonul ploios s-a încheiat și nu va reveni până în luna octombire. Anual, în timpul verii, nivelul apei scade cu un metru sau un metru și jumătate din cauza evaporării. Israelienii au început să se roage ca la anul, iarna să fie ploioasă și speră că turiștii se vor întoarce să se bucure de ea.

Aici găsești edițiile emisiunii „Realități și perspective”, precum și alte materiale despre înțelegerea vremurilor: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 827, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Ultimele articole – Viața spirituală

 • De ce sa ne rugam - 10 minute despre rugaciune
  De ce sa ne rugam – 10 minute despre rugaciune
 • Nu te lăsa descurajat!
  Nu te lăsa descurajat!
 • Trăind fiecare zi uimit de Dumnezeu - de Joyce Meyer
  Trăind fiecare zi uimit de Dumnezeu – de Joyce Meyer
 • Confruntând frica - de Joyce Meyer
  Confruntând frica – de Joyce Meyer
 • Ce dragoste mare!
  Ce dragoste mare!
 • Cum funcționează vindecarea prin credință?
  Cum funcționează vindecarea prin credință?
 • Cum sa te rogi dupa voia lui Dumnezeu - 10 minute despre rugaciune
  Cum sa te rogi dupa voia lui Dumnezeu – 10 minute despre rugaciune
 • Omul
  Omul

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/12577-marea-galileei-este-aproape-plina-mapamond-crestin-827

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.