Site-ul justițiarul.ro a fost închis a doua oară de ANCOM, la o zi după ce fusese redeschis

download - Copie

DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ  /   ȘTIRI   /   Publicat: Vineri, 01 mai 2020, 13:07   /   Actualizat: Vineri, 01 mai 2020, 13:02

Site-ul justițiarul.ro  a fost închis a doua oară de ANCOM, la o zi după ce fusese redeschis

ARTICOLE RELAȚIONATE

YouTube a șters videoclipul cu medicii californieni care criticau blocarea SUA și ținerea oamenilor în case. Jurnalist american: Cenzura nu mai e despre știință, ci despre putere. Marile companii folosesc acum criza pentru a-și spori controlul
YouTube a șters videoclipul cu medicii californieni care criticau blocarea SUA și ținerea oamenilor în case. Jurnalist american: Cenzura nu mai e despre știință, ci despre putere. Marile companii folosesc acum criza pentru a-și spori controlul

Inpolitics: Dacă site-urile închise pentru „fake news” sunt atît de periculoase, să ne așteptăm ca guvernanții să găsească o metodă prin care cenzurarea presei să poată avea loc oricînd, în orice condiții?
Inpolitics: Dacă site-urile închise pentru „fake news” sunt atît de periculoase, să ne așteptăm ca guvernanții să găsească o metodă prin care cenzurarea presei să poată avea loc oricînd, în orice condiții?

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) anunță decizia de a închide pentru a doua oară site-ul justitiarul.ro, pentru că ar fi publicat informații false despre epidemia de coronavirus, informează Știripesurse.

Site-ul justitiarul.ro a fost închis prima dată săptămâna trecută, însă proprietarul a depus o cerere de redeschidere, exprimându-și disponibilitatea de a respecta anumite condiții puse de Grupul de Comunicare Strategică.

Redeschis, miercuri, 29 aprilie, site-ul a fost închis joi, 30 aprilie.

Din decizia publicată pe site-ul ANCOM:

„Având în vedere că, astfel cum rezultă din propunerea înaintată MAI de către GCS, în cadrul analizei efectuate, în data de 30 aprilie 2020, cu privire la conținutul disponibil prin intermediul site-ului https://www.justitiarul.ro/, GCS a constatat faptul că, ulterior încetării efectelor Deciziei președintelui ANCOM nr. 506/2020, referitoare la accesul utilizatorilor la conținutul disponibil pe acest site – decizie emisă ca urmare a adresei MAI nr. 12758/23.04.2020, înregistrată la ANCOM cu nr. SC-12733/23.04.2020 – „pe site-ul amintit au fost păstrate și postate informații false referitoare la COVID – 19”, fiind invocate în susținerea acestei constatări următoarele articole:

– articolul cu titlul ”Cartea „Manifest” despre ieșirea din robie, viața sau Covid-19 (http://www.justitiarul.ro/cartea-manifest-despre-iesirea-din-robie-viata-sau-covid19/ ), semnat de autorul Mihnea CODRESCU. Conform susținerilor GCS, „Deși lucrarea analizată în articol nu are nicio legăură cu noul tip de coronavirus sau cu criza generată de această pandemie, prin introducerea în titlu a sintagmei ieșirea din robie, viața sau Covid-19, autorul instigă la nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus pentru a ieși din robie.”, fiind redată în acest sens „concluzia articolului, frazele cu care autorul închide articolul:

…..Singurul lucru care contează atunci când un popor este agresat de o forță superioară, fie și de propriul Stat, este să facă la timp schimbările potrivite pe plan orizontal, organic, de la om la om, în primul rând la nivel ideologic.

Norocul nostru în această luptă feroce lansată împotriva tuturor popoarelor creștine este poziționarea tot mai asumată a unor mari popoare și a liderilor acestora din Europa de Est, care nu vor să-și vadă civilizațiile contopite în cazanul încins al diversității anonime. Vedem clar opoziția tot mai hotărâtă a grupului Vișegrád (V4) și a Rusiei împotriva hegemoniei care se pregătește dinspre Apus. Atuurile noastre principale în această luptă anunțată este faptul că am 2/3 știut să ne păstrăm bazele creștine și că adevărații noștri frați, ortodocșii, au reușit până în prezent să demonstreze cosmopoliților că puterea nu este încă unipolară!

Ne aflăm într-un moment fundamental, în care destinul strigă să alegem pentru națiunea, credința și neamul nostru în acord cu tradiția și valorile strămoșești; iar acest lucru ar trebui să ne pună serios pe gânduri până nu este prea târziu, altfel România o să plătească un tribut ireversibil!”

– articolul cu titlul „De ce nu se fac necropsii în pandemia Covid-19?”, care, potrivit analizei GCS, „reia tema amplificării cu bună știință a autorităților a pericolului reprezentat de noul tip de coronavirus, cu scopul de a justifica limitarea drepturilor civile și de a amplifica profitul corporațiilor din domeniul medical.” fiind redat în acest sens următorul fragment din articol: „Nu se dorește a se preciza cauza reală a morții, deoarece nu se diferențiază între cei care au murit din cauza coronavirusului și cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare. În acest mod se exagerează gravitatea pandemiei, se justifică, pe de o parte, limitarea drepturilor civile (și implicit criza economico-socială indusă), iar pe de alta parte, se amplifică profitul corporațiilor din domeniul medical.”

– articolul cu titlul „Lupta cu tirania, am câștigat o bătălie! (http://www.justitiarul.ro/lupta-cu-tirania-am-castigat-o-batalie/), publicat la data de 30 aprilie 2020, cu privire la care GCS a reținut că în cuprinsul acestuia „jurnalistul Marius Albin MARINESCU repostează, preluând un link al unui site din Republica Moldova […], unul dintre articolele care a atras închiderea inițială a site-ului, dovedind nu doar că nu dorește să nu mai propage informațiile false, ci chiar promovând din nou aceleași informații pe care s-a angajat că le va elimina. Acest fapt dovedește reaua-credință a persoanei și arată dincolo de orice dubiu că solicitarea sa a avut scopul de a induce în eroare autoritățile”

Având în vedere propunerea GCS înaintată MAI constând în transmiterea către ANCOM a solicitării de a emite „o nouă decizie de blocare a site-ului http://www.justițiarul.ro, având în vedere nu doar faptul că materialele referitoare la COVID – 19 nu sunt filtrate de administratorul siteului, […] dar pe acest site sunt găzduite materiale (exemplificate mai sus) special concepute pentru a manipula opinia publică, dar și informațiile care au atras închiderea inițială sunt reluate de administratorul site-ului menționat.””

Reamintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, ceruse ANCOM ca siteul justitiarul.ro. să fie redeschis, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică(GCS), preluat de Cotidianul.

Conform (GCS), ministrul Vela a transmis către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului http://www.justitiarul.ro, condus de jurnalistul Albin Marinescu.

Redeschiderea site-ului a fost cerută de un jurnalist, care și-a manifestat intenția de a elimina articolele ce conțineau informații false.

OPINII
Dr. Vasile Astărăstoae

De ce nu se fac necropsii în pandemia Covid-19?

de Dr. Vasile Astărăstoae

În 1761, la optzeci de ani,  Giovanni Battista Morgagni (25 februarie 1682 – 6 decembrie 1771) a publicat lucrarea De Sedibus et causis morborum per anatomem indagatis, care a făcut din anatomia patologică o știință. Anatomia patologică a introdus în medicină o abordare bazată pe exactitate și precizie.

 

ȘTIRILE ZILEI

Serviciile de informații americane susțin că virusul Covid-19 nu este făcut de om, dar admit că ar fi putut scăpa din laboratorul din Wuhan

Serviciile de informații ale Statelor Unite au anunțat că virusul Covid-19 nu este făcut de mâna omului, dar oficialii americani continuă să investigheze dacă noul coronavirus a scăpat din laborator, susține un comunicat de Metro.

PRIMA PAGINĂ

Româncă, asistentă medicală în Suedia: „Prima recomandare dată la începutul pandemiei a fost plimbați-vă în aer liber, stați cât mai mult la soare”

Contestat de unii, aplaudat de alții, modelul aplicat de Suedia în plină pandemie a ajuns să fie dat ca exemplu și de OMS.

ȘTIRI

Guvernul României a alocat 3,5 milioane de euro din Fondul de rezervă bugetară pentru ajutoare sanitare destinate Chișinăului, trimițând peste Prut și 42 de medici și asistenți. Igor Dodon mulțumește poporului român și lui Klaus Iohannis

Guvernul României a decis joi seară, în ședință, alocarea a 3,5 milioane de euro din Fondul de rezervă bugetară, pentru acordarea unui ajutor umanitar medical cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, necesar în lupta cu epidemia

Viktor Orban, după ce Iohannis îl acuzase pe Ciolacu de înțelegeri cu Budapesta pe autonomia secuilor: Aștept să se clarifice situația. Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea

Premierul Ungariei, Viktor Orban, este nedumerit de reacția președintelui României, Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că „se luptă să dea Ardealul Ungurilor”, în contextul adoptării tacite în Camera Deputaților a unui proiect de lege privind autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, act normativ respins ulterior în Senat

CFR Călători și operatorul feroviar OBB negociază punerea la punct a unor garnituri speciale care să-i transporte în Austria pe muncitorii sezonieri români până cel târziu pe 9 Mai, Ziua Europei

CFR Călători poartă discuții cu operatorul feroviar austriac OBB cu privire la realizarea unor trenuri speciale pentru transportul muncitorilor sezonieri, inclusiv a celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile, pe relația România – Austria, partea austriacă dorind ca prima garnitură să plece pe 9 mai, cel mai târziu

Site-ul justițiarul.ro a fost închis a doua oară de ANCOM, la o zi după ce fusese redeschis

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) anunță decizia de a închide pentru a doua oară site-ul

Un cioban a fost legat de un copac de cei care i-au furat opt miei de la stână

Un cioban din Brașov a fost bătut și legat de un copac de către mai multe persoane care au furat 8 miei de la stână.

Tablete pentru elevii din anii terminali, alimente și produse sanitare pentru persoanele vulnerabile, hrană pentru medicii din spitalele care luptă cu virusul COVID-19, oferite de Arhiepiscopia Bucureștilor, cu ajutorul sponsorilor și voluntarilor

Arhiepiscopia Bucureștilor oferă ajutor elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, din județele Ilfov și Prahova, pentru a încheia cursurile online și, implicit, anul școlar

EXTERNE

Germania REDESCHIDE muzeele, bisericile și locurile de joacă. Plus ajutor de stat în valoare de 750 de miliarde de euro pentru a atenua impactul economic al crizei

Germania va redeschide locurile de joacă, muzeele și bisericile începând de luni, după ce săptămâna aceasta au fost redeschise micile magazine

Bolsonaro acuză Organizația Mondială a Sănătății că încurajează copii la homosexualitate și masturbare: „Ar trebui să le urmăm și politica în domeniul educației?”

Președintele brazilian Jair Bolsonaro acuză Organizația Mondială a Sănătății de faptul că „împinge” copiii la homosexualitate și la mastrubare,

CULTURĂ

2 mai: Sfântul Atanasie al III-lea al Constantinopolului, dascăl în Țara Românească, traducător al „Psaltirii”

Sfântul Atanasie al III-lea al Constantinopolului este pomenit în calendarul creștin ortodox pe 2 mai.

SPORT

Oficialii F1 confirmă că Marele Premiu al Ungariei, dacă se va ține, va fi fără suporteri

În cazul în care Marele Premiu al Ungariei va merge mai departe anul acesta, oficialii curselor de F1 au confirmat, vineri, că ac

https://www.activenews.ro/stiri/Site-ul-justitiarul.ro-a-fost-inchis-a-doua-oara-de-ANCOM-la-o-zi-dupa-ce-fusese-redeschis-161291

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.