30 de zile 2020 | Ziua #9: Mișcarea Ahmadiyya în Ghana

download - Copie

Mișcarea Ahmadiyya a fost înființată pentru prima dată în statul Punjab din India, de Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (1835-1908) care s-a autodeclarat Mesia promis și Mahdi – răscumpărătorul și reformatorul islamic. Ghulam a respins doctrinele creștine, hinduse și tradițional-islamice despre Isus, care spun că El va reveni personal ca Madhi.

Adepții mișcării Ahmadiyy consideră că a doua venire anticipată a lui Isus a avut loc la apariția lui Ghulam. El a pretins că a primit o revelație divină și, prin urmare, este un profet și un „ghid divin” pentru omenire. Ahmadiyyștii au luptat zeci de ani ca să fie acceptați în comunitatea islamică globală, deoarece doctrina lor nu este în concordanță cu islamul tradițional. Cu toate acestea, Ahmadiyya este cunoscută ca fiind o mișcare iubitoare de pace și blândă în islam. Al cincilea succesor și actualul șef al Ahmadiyyștilor la nivel mondial este Hazrat Mirza Masroor Ahmad, iar sediul mișcării se află în prezent la Londra.

Ahmad a adoptat metode misionare, tradiții și terminologii din credința creștină în ciuda opoziției sale față de creștinism. Acest lucru face ca mișcarea să fie atrăgătoare pentru creștinii slab disciplinați și pentru săracii din mediul rural. Natura apologetică a mișcării atrage și oameni educați.

Secta s-a răspândit din India spre coasta de Est și de Vest a Africii și se află în Ghana încă din anul 1921, unde există aproximativ 635.000 de adepți din cifra globală de cel puțin zece milioane. Mișcarea și-a așezat mai întâi un sediu în rândul akanilor, iar un profesor metodist a fost cel mai vechi convertit al acestei mișcări. Ahmadiyya a contribuit semnificativ la dezvoltarea națională în Ghana și Africa de Vest.

Cum să ne rugăm:

  1. Roagă-te ca adepții Ahmadiyy să discearnă adevărul despre Isus și să experimenteze puterea Lui. (Matei 16: 13-19)
  2. Rugați-vă ca Dumnezeu să folosească influența socio-politică și economică a ahmadiștilor pentru a produce o transformare holistică în țările în curs de dezvoltare.
  3. Rugați-vă ca blândețea Ahmadiyyștilor să influențeze lumea islamică spre o coexistență pașnică cu alte religii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.