Influența tărâmului demonic asupra deciziilor noastre

Puterile demonice câștigă influență prin păcat și dezamăgire. Este asemenea unor muște care se hrănesc dintr-o rană deschisă. Cu cât păcătuiesc mai mult, cu atât le ofer mai mult teren. Acest teren sau întăritură este mai mult o putere și o influență decât un teritoriu spațial. Scriptura afirmă că demonii întunecă mintea oamenilor pentru ca ei să nu vadă sau să înțeleagă Adevărul. De fiecare dată când alegem voia noastră în locul voii lui Dumnezeu, aceștia obțin o mai mare influență în a constrânge și a obliga.

Gradul de influență câștigat cu fiecare alegere de a păcătui este determinat de modul în care a fost săvârșit păcatul, dacă acesta a fost făcut de bună voie și cât de serios a încălcat legile sfinte ale lui Dumnezeu. De exemplu, o crimă oferă mult mai multă putere dimensiunii demonice, decât gândul de a ucide. Actul de ucidere săvârșit de cineva care cunoaște Adevărul, pe Hristos, deschide o mai mare influență pentru puterea demonică, decât dacă același act a fost comis de cineva care nu a auzit încă de Hristos.

Demonii se află la datorie cu mult înainte de a se face simțiți prin niște ispite mai perverse. Ei ne ademenesc cu compromisul în alegerile mai mici: micile minciuni și compromisuri din viața de zi cu zi.

În acest fel, ei ară pământul, slăbindu-ne rezistența spirituală printr-o mulțime de infracțiuni minore, ca atunci când păcatul mai grav este sugerat minții noastre suntem foarte puțin înrădăcinați în căile lui Dumnezeu și cedăm.

Ispita demonică este diferită de ispita inimii. Ispita inimii este un rezultat direct a ceea ce am privit, ascultat, a locului unde am stat, a compromisului nostru, a ceea ce am făcut sau am omis. Nu ne-am rugat sau meditat la Cuvântul lui Dumnezeu. Totul se reduce la acest tip de probleme.

Răspunsul potrivit la strigătul tentațiilor inimii este mărturisirea și pocăința. Pe de altă parte, tentațiile demonice apar din senin, fără vreo legătură cu alegerile noastre recente. Acestea prezintă o dimensiune a puterii. Există un sentiment puternic de a fi condus împotriva voinței tale.

Răspunsul potrivit în fața tentațiilor demonice este lupta spirituală agresivă, mustrarea în numele lui Isus și trimiterea lor acolo unde îi vrea și Isus.

Toată puterea și autoritatea în cer și pe pământ a fost dată lui Isus Hristos – Matei 28:18. Scopul venirii Sale pe pământ a fost și este distrugerea lucrării vrăjmașului – 1 Ioan 3:8. El le-a dat, celor care Îl urmează, autoritatea de a învinge toată puterea celui rău – Luca 10:19 și Matei 10:1.

Meditează la aceste lucruri și încearcă să le aplici în viața ta:

  1. Roagă-te și întreabă-L pe Tatăl ceresc dacă ai o întăritură demonică în viața ta.
  2. Roagă-te și supune-te Tatălui cerându-i să distrugă întăritura prin puterea, iubirea și harul lui Hristos.
  3. Notează-ți versetele care vorbesc despre autoritatea dată de Dumnezeu credinciosului, observând cu atenție care sunt condițiile.

Versete la care să meditezi: 2 Cor. 10:3-5; Ef. 6:10-18; Lc. 9:1-2, 10:17-20, 11:20; Mt. 10:1; Marcu 16:17-18; Mat. 28:18-20; Coloseni 2:15; 2 Cor. 11:14-15; 1 Ioan 3:8; Rom. 16:20; Ps. 108:13

https://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/3960-influenta-taramului-demonic-asupra-deciziilor-noastre

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.