PAKISTAN: Un pastor a fost arestat pe baza unor acuzații false de fabricare și vânzare de lichior

Biserica, Externe, Persecuții, Politic, Rugăciune, Societate, Ultimele știri

Cosmin Frișan  28-04-2020 12:48:06


LAHORE , Pakistan (Morning Star News) – Pastorul asistent Sarfaraz Raja se pregătea să rostească o predică pentru programul din „Vinerea Mare” pe 10 aprilie, când fratele său l-a informat telefonic că poliția a intrat în casă lui și îi hărțuiau pe mama sa și pe alți membri ai familiei.

Suparăți de faptul că pastorul s-a plâns de comportament necorespunzător al poliției și știind că creștinii aveau un statut scăzut în societatea musulmană, ofițerii plănuiau să-l pună sub urmărire pe baza unor acuzații false de fabricare și vânzare de lichior, spun surse apropiate.

„M-am scuzat în acea zi de la predică și am fugit imediat la mine acasă, însoțit de șeful satului (primar n.tr), Chaudhry Ranjeet Lal și de alte persoane”, a spus pastorul Raja din „Memorial Church Youngsen” din satul Youngsenabad din districtul Nankana, provincia Punjab.

Când au ajuns, l-au găsit pe sub-inspectorul Malik Shahbaz Ahmed și alți cinci polițiști în curte, amenințând-o pe mama sa și pe ceilalți membri ai familiei, a spus el.

„I-am întrebat pe polițiști de ce au intrat în casa mea fără mandat și de ce s-au comportat atât de neprofesional cu familia mea, moment în care sub-inspectorul Shahbaz, în loc să-mi explice scopul percheziției, m-a apucat de guler, m-a legat și m-a băgat în vehiculul lor, în ciuda protestelor membrilor familiei și bătrânilor satului”, a spus pastorul Raja.

Poliția l-a arestat și pe unchiul său, Manzoor Raja, cunoscut sub numele de Kaali, care locuiește cu familia sa.

Pastorul a spus că, după ce au ajuns la secția de poliție, ofițerii au scos mai multe ustensile de fabricare a lichiorului dintr-o cameră luând și doi fotografi. Apoi, au înregistrat un caz (nr. 184/20) împotriva lui și a unchiului sau, acuzându-i de încălcări ale legi cu privire la fabricarea substanțelor ilegale, acuzându-i că au fabricat și vândut ilegal lichior, a spus el.

A două zi a fost eliberat pe cauțiune. Poliția l-a arestat în mod abuziv pentru că Raja s-a plâns că poliția îi protejează pe criminalii din zonă.

„Aproape toate crimele din satele noastre sunt susținute de poliția locală”, a spus el.

Săptămâna precedentă, văzuse trei tineri escaladand un perete al unei școli guvernamentale pentru fete din fața casei sale noaptea. Toate școlile au fost închise pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. A chemat poliția, iar după ce ofițerii conduși de Șahbaz au sosit și i-au arestat pe suspecți – i-au elibert, fără a fi acuzați.

Pastorul Raja l-a informat pe directorul școlii, iar el l-a sunat pe inspectorul șef al secției de poliție, Muhammad Ali Chaddar, care l-a chemat pe Șahbaz și a cerut o explicație. De asemenea, Chaddar a trimis ofițeri să-i aresteze din nou pe suspecți, însă tinerii au fost din nou eliberați de poliție după câteva ore pe motiv că nu au făcut decât „o farsă”, nu au furat nimic și nu au produs daune, a spus pastorul Raja.

El a mai declarat că implicarea și plângerile prealabile ale activităților infracționale au atras ura polițiștilor asupra lui, care apoi au creat un caz fals, pentru a-l putea aresta.

„Întregul sat este satul și obosit de abuzurile poliției, toate apelurile noastre pentru intervenția înalților oficiali au fost nesoluționate pentru că noi (creștinii) suntem o comunitate neînsemnată”, a spus el.

Atât sătenii cât și șeful satului îi țin partea pastorului Raja.

„Împreună cu mai mulți bătrâni ai satului am cerut poliției să nu murdărească reputația pastorului nostru, implicându-l într-un caz fals, dar au amenințat că ne vor aresta și pe noi. Cu toții am trimis declarații scrise cu privire la nevinovăția pastorului către oficiali înalți din poliție, dar nimeni nu este atent la motivele noastre. Această este pură nedreptate a statului. Poliția nu numai că ne-a provocat supărare și durere, încălcând sfințenia din „Vinerea Mare”, ci au zguduit și credința noastră în constituție și în legea care ne trebuia să ne asigure securitatea completă a vieții și bunăstării în calitate de pakistanezi non-musulmani.”, a declarat Lal pentru Morning Star News.

RĂSPUNSUL POLIȚIEI

Într-un interviu pentru Morning Star News, sub-inspectorul Shahbaz a negat acuzațiile care i se aduc, cum că acesta ar fi „fabricat” probe împotriva pastorului, deși ulterior a declarat că este dispus să facă un „pact” cu creștinii dacă aceștia își retrag plângerile făcute împotriva să către înalții guvernanți și oficiali ai poliției cu privire la arestarea pastorului.

Șahbaz a susținut că un „informator secret” i-ar fi spus că pastorul Raja și alți membrii ai familiei fabricau lichior la domiciliul acestuia. El a recunoscut faptul că poliția nu a înregistrat în trecut nicio activitate suspectă sau că ar fi fost implicat în vreo „afacere dubioasă”.

„Dar sunt sigur că lichiorul este preparat și vândut în cel puțin șapte sate ale districtului sub supravegherea lui Raja”, a spus el, fără a furniza dovezi sau mărturii.

Islamul interzice consumul de alcool și doar patru companii private sunt autorizate să producă și să vândă alcool pakistanezilor non-musulmani.

Ministrul pentru Drepturile Omului din Punjab, Ijaz Alam Augustine, a declarat că a comandat o anchetă amănunțită.

„Notarii satului m-au informat despre incident și am inițiat o anchetă. Am fost îngrozit să știu că poliția a atacat satul într-o perioadă în care creștinii erau concentrați asupra serviciilor religioase din „Vinerea Mare”, și asta fără niciun motiv valid. Pot să va asigur că va fi efectuată o anchetă minuțioasă, iar dacă polițiștii vor fi gășiți vinovați de folosirea abuzivă și greșita a autorității lor vor fi supuși pedepsei departamentale”, a declarat Augustine pentru Morning Star News.

Pakistanul s-a clasat pe locul cinci din 50 pe lista organizației creștine Open Doors din 2020 a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin, iar pe 28 noiembrie 2018, Statele Unite au adăugat Pakistanul pe lista neagră a țărilor care încalcă grav libertatea religioasă.

SURSA | ChrsitianHeadlines

https://www.stiricrestine.ro/2020/04/28/pakistan-un-pastor-a-fost-arestat-pe-baza-unor-acuzatii-false-de-fabricare-si-vanzare-de-lichior/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.