Ştiri internaţionale mai 08 2008

download - Copie - Copie

Ştiri internaţionale

 Tânărul bărbat îl găseşte pe Dumnezeu printr-un braţ rupt

Mexico (MNN) -Pentru Toribio, un tânăr din Tarahumara, viaţa a devenit nesigură şi nefastă după ce a căzut rău de pe un cal în septembrie 2007.

Până în acest punct, Toribio a crezut că avea o viaţă bună şi era mulţumit.

 Creştinii ajută refugiaţii din Irak în U.S.

USA (MNN) – în 2003, lumea se pregătea pentru criza refugiaţilor, în timp ce U.S. a permis ca invadarea irakiană să înceapă. Valul de refugiaţi nu s-a petrecut chiar aşa. Dar acum sunt 4.5 milioane de refugiaţi şi au dispersat intern irakienii care au nevoie de ajutor. Ei găsesc ajutor la Iordania, Turcia, Europa şi acum în Statele Unite.

 92 de misioanri noi merg pe teren anul acesta

USA (MNN) – Urgenţa a fost tema subliniată a Bordului internaţional de misiune la slujba de motivare de pe 9 aprilie

Anul acesta Bordul Internaţional de Misiune trimite 92 de misionari noi în jurul lumii. Ei vin din toate categoriile sociale tineri, bătrâni, absolvenţi de seminar, căsătoriţi sau singuri. La slujba de motivare, mulţi dintre ei au vorbit pentru prima despre chemarea lui Dumnezeu pentru misiune.

 Elaborată în China: persecuţie în angro

Activiştii drepturilor omului din Londra şi San Francisco protestează agresiv încălcarea drepturilor omului a naţiunii gazdă China în timp ce torţa olimpică se îndreaptă spre jocurile din Beijing.

 Militanţii islamici ucid 4 persoane, văduva pretinde că unul este ucis pentru credinţă

Somalia (MNN) – Militanţii islamici au ucis patru profesori de la şcoala de limbă engleză din Somalia, luni.

Daud Hassan Ali de 64 de ani şi trei profesori străini, un britoni şi doi kenieni au fost ucişi de islamişti rebeli în timpul unui raid de noapte în câteva şcoli de limbă engleză din sud- centrul Somaliei. Autorităţile investighează cazurile.

 Liderul Alianţei Evanghelice cheamă creştinii să transforme societatea

Unul dintre liderii bisericii cei mai influenţi va prezenta programul de schimbare cu traseul de luna aceasta..

Rev. Joel Edwards, directorul genearal al Alianţei evanghelice, începe turneul său de 20 de oraşe în Cantebury marţi, 22 aprilie. El va accentua o nouă versiune pentru evanghelici, aşa cum prezintă în cartea lui, Un program pentru schimbare.

 Lideri Evanghelici: Evreii au nevoie de Isus Hristos

De Ethan Cole

O mulţime de lideri evanghelici remarcabili au sprijinit şi aprobat recent, o declaraţie prin care se afirmă că mulţi creştini susţin/consideră faptul că poporul evreu are nevoie de Evanghelie şi de Isus Hristos pentru a primi viaţa veşnică.

 Sondaj: sprijinul pentru Israel, o idee puternică printre creştini

De Chad Groening, agenţia OneNewsNow

Sprijinul pe care statul Israel îl are atât printre creştinii liberali, cât şi printre cei conservatori, îl surprinde pe unul dintre experţii problemelor Orientului Mijlociu.

 Ministeriat creştin pentru invalizi, amendat cu 23.000 USD pentru refuzul angajării unui homosexual

Normele organizaţiei Drepturile Omului dă dispoziţie şi ca toţi managerii şi angajaţii să ia parte la un „program de instruire” pro-homosexualitate

De John-Henry Westen

TORONTO, 25 aprilie 2008, (LifeSiteNews.com) – În ceea ce a fost denumită drept „o nouă lovitură dată libertăţii religioase” din Canada, Tribunalul Drepturilor Omului din Ontario a dispus ca o organizaţie creştină să înceteze întrebuinţarea unui contract de angajare în care cei ce urmau a fi angajaţi promiteau să nu se angajeze în „relaţii de homosexualitate”. Mai mult, dispoziţiile tribunalului cer ca organizaţia să plătească 23.000 USD, plus alte cheltuieli pe timp de doi ani, unei femei care a semnat acel contract şi apoi a avut o relaţie de homosexualitate, fiind prin urmare demisă.

 Este pacat sa consideri Jocurile Olimpice „sfinte”, precizeaza un teolog din Hong Kong

Francis Wong

Hong Kong (ENI). cativa comentatori crestini din Hong Kong spun ca boicotarea Jocurilor Olimpice ar fi nepotrivite si lipsite principiilor morale, dar un teolog spune ca un asemenea eveniment laic „sfant” este considerat o incalcare a celor 10 Porunci, o lista a celor mai importante invataturi iudeice – crestine.

 Nu i-aş numi sectanţi pe pe adepţii lui Piotr Kuzneţov

Arhiepiscopul Filaret de Penza şi Kuznetsk, în interviul acordat pentru Interfax-Religion, a comentat despre evenimentul religios cel mai important care s-a petrecut în dioceza sa în ultimele luni – situaţia pustnicilor care s-au izolat în aşteptarea Zilei Judecăţii.

 Papa către episcopi: luptaţi contra „privatizării” credinţei

Washington, 17 aprilie 2008 (CWNews.com) -„Oamenii de astăzi au nevoie de a li se reaminti scopul fundamental al vieţii lor”, le-a spus Papa Benedict al XVI-lea episcopilor din SUA pe 16 aprilie.

 sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

http://publicatia.voxdeibaptist.org/stiri_mai08.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.