Meditația Zilei cu Sorin Cigher – Ziua #19: Trăiește frumos azi, nu te îngrijora pentru mâine…

download - Copie - Copie

 

Acum, când avem timp mai mult și suntem mai sensibili, vrem să știm ce se petrece cu noi, ce va fi mâine… și parcă alunecăm spre îngrijorare.

Putem găsi un răspuns la ce va fi, dacă, mai întâi, suntem preocupați de ce a fost. Au existat oameni care au trecut prin situații asemănătoare cu ale noastre, nimic nu-i nou sub soare. Unii au trecut cu bine peste obstacolele amare, iar alții nu au vrut să învețe din istoria altora, ci s-au dus înainte prin propriile puteri și au avut parte de eșec.

Avraam a plecat la drum fără să cunoască viitorul. Nu și-a făcut probleme ce va fi și cum va fi. Nu a știut destinația, nu a cunoscut detaliile, dar a știut că merge la drum cu Dumnezeu. Asta a contat pentru el cel mai mult!

Dumnezeu i-a trasat drumul și i-a arătat doar pas cu pas ce urmează să facă și unde să poposească, pentru o vreme. Lui Avraam și familiei lui nu le-a fost ușor, dar știindu-se încredințați în Acela care este stăpân peste viitor, au fost liniștiți. Uneori au poposit pentru o scurtă vreme, ca apoi să plece din acel loc către o altă etapă. Când au crezut că se așază definitiv, Dumnezeu a îngăduit asupra lor o perioadă de criză și au plecat la străini. A fost încercare, frământare, dar Avraam nu a fost curios ce va fi mâine, ci a fost interesat să Îl onoreze pe Dumnezeu astăzi și să Îi rămână prieten. La bătrânețe primește, în sfârșit, darul promis, dar nu după multă vreme, i se cere să renunțe la ce are mai scump. Da, omul care ascultă merge cu fruntea sus, indiferent ce preț trebuie să plătească. Avraam știe cine este în spatele acestei solicitări neînțelese. Ajunge la locul decisiv și este gata să împlinească porunca, acțiune ce dovedește încrederea deplină în Domnul. Da, ia toate examenele vieții.

Sunt momente când i-ai plânge de milă, l-ai compătimi, l-ai condamna, l-ai judeca, dar el a înțeles că cel mai important, în orice situație, este să depinzi de Dumnezeu, să asculți și când nu înțelegi. Să fim preocupați de astăzi, să umblăm cu Dumnezeu în credincioșie azi, pentru că ziua de mâine nu este a omului. Dumnezeu este stăpân pe viitor.

Nu știm ce va fi mâine, știm ce este astăzi, o zi de veste bună! Știm că Dumnezeu ne iubește fiindcă încă suntem sănătoși, în viață, chiar dacă nu înțelegem tot traseul vieții, El știe ce este cel mai bine pentru noi. Nu vă preocupați așa de mult fiind îngrijorați de mâine, bucurați-vă de astăzi! Astăzi dacă auziți glasul Lui…, fiți credincioși, fiți consecvenți, fiți cumsecade, iar mâine, dacă va mai fi, o luăm de la capăt!

Sorin Cigher,
3 aprilie 2020
Pastorul Bisericii Baptiste Sion Sibiu

https://www.stiricrestine.ro/2020/04/03/meditatia-zilei-cu-sorin-cigher-ziua-19-traieste-frumos-azi-nu-te-ingrijora-pentru-maine/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.