Confruntă Frica: „Teama asociată faptului că ai fost înșelat”, de Remus Runcan

download - Copie - Copie

   30-03-2020 09:00:56

Pictor: Luca Giordani. Jacob and Isaac

Geneza 27:1-33, Proverbe 10:24

Iacov împreună cu mama sa au complotat și, cu șiretlic, au reușit să îl înșele pe Isaac și să fure binecuvântarea pe care acesta o dorea pentru fiul său favorit, Esau (Geneza 25:28).

Înșelăciunea a fost ticluită de cei doi folosindu-se de minciună, exploatând handicapul lui Isaac căruia îi slăbiseră ochii (v.1).

Venirea adevăratului fiu întâi născut căruia îi era pregătită binecuvântarea, ne dezvăluie teama celui înșelat. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune: „Isaac s-a înspăimântat foarte tare”.

Dacă ai fost înșelat, poți rămâne cu o teamă mai profundă decât prudența, care te face ca să sufli și în iaurt după ce te-ai ars cu ciorbă.

Trebuie să depășim situațiile traumatice din trecut și să cerem vindecare pentru rănile pe care ni le-au făcut alții; dacă nu facem lucrul acesta, vom trăi viața cu tot felul de temeri, anticipând alte situații de același fel sau asemănătoare și, culmea, că uneori aceste așteptări negative se și întâmplă, mai ales în cazul celor răi: „celui rău de ceea ce se teme, aceea i se întâmplă” (Proverbe 10:24).

Nu te lăsa dominat de trecut, ci trăiește în prezent, cu speranță în viitor!

Rugăciune: Doamne Isuse, mărturisesc că de multe ori mă tem că lucrurile negative din trecut se vor repeta, uitând că Tu ești nădejdea mea și călăuzitorul meu. Aleg să iert pe toți cei care m-au înșelat în trecutul meu, ca să mă pot dezlega de ei și să trăiesc liber de aceste traume. Le mărturisesc acum și vreau să mă speli în sângele prețios al Domnului Isus Hristos care a curs pe Calvar. Îți mulțumesc pentru că m-ai iertat și că mă ajuți să merg cu nădejde înainte.

Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, prin EMAG, Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

https://www.stiricrestine.ro/2020/03/30/confrunta-frica-teama-asociata-faptului-ca-ai-fost-inselat-de-remus-runcan/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.