UE, în cădere liberă. 72% dintre italieni nu mai au încredere în Europa care i-a lăsat la greu. Salvini: Care Uniune Europeană? Un cuib de vipere și șacali. Să învingem virusul și apoi să ne gândim să spunem „la revedere”

download - Copie

DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ  /   EXTERNE   /   Publicat: Luni, 30 martie 2020, 14:18   /   Actualizat: Luni, 30 martie 2020, 14:24

UE, în cădere liberă. 72% dintre italieni nu mai au încredere în Europa care i-a lăsat la greu. Salvini: Care Uniune Europeană? Un cuib de vipere și șacali. Să învingem virusul și apoi să ne gândim să spunem „la revedere”

ARTICOLE RELAȚIONATE

UE trântește ușa-n nas Italiei, China sare-n ajutorul ei. Experți în coronavirus, aparatură medicală și materiale de protecție au ajuns în peninsulă. Mesaj pentru italieni: „Suntem valuri ale aceleiași mări, frunze ale aceluiași copac”
UE trântește ușa-n nas Italiei, China sare-n ajutorul ei. Experți în coronavirus, aparatură medicală și materiale de protecție au ajuns în peninsulă. Mesaj pentru italieni: „Suntem valuri ale aceleiași mări, frunze ale aceluiași copac”

UE, în vremea pandemiei. Planul european pentru reactivare economică a eșuat, după ce Germania și Olanda au refuzat să împartă costurile crizei sanitare. Cartoful fierbinte a fost pasat Eurogrupului
UE, în vremea pandemiei. Planul european pentru reactivare economică a eșuat, după ce Germania și Olanda au refuzat să împartă costurile crizei sanitare. Cartoful fierbinte a fost pasat Eurogrupului

Un sondaj ca un duș rece pentru Bruxelles și pentru toți cei care persistă în a lăuda Uniunea Europeanăă chiar și în acest momente dramatice a fost publicat de presa italiană.  Antonio Noto, directorul Noto Sondaggi, a explicat pentru site-ul adnkronos.com că încrederea în UE s-a prăbușit și în rândul celor mai convinși italieni pro europeni. „Europa la care a apelat președintele Republicii, Sergio Mattarella, este criticată de majoritatea italienilor. 72% afirmă că, în acest moment,  Europa nu a contribuit în niciun fel la sprijinirea situației de urgență prin care trece țara noastră. Pentru 77%  din cei chestionați,  situația nu se va schimba în următoarele luni, adică relația cu UE va rămâne conflictuală și nu va aduce beneficii pentru Italia”.

Potrivit lui Noto, sondajul subliniază că există un „sentiment predominant” față de Europa, pe care îl împărtășesc acum și cei mai pro-europeni dintre italieni. De fapt, încrederea în UE „a scăzut la 25%,  în condițiile în care, a explicat el, în perioada pre-epidemică acest indice era la 34%, iar 64% dintre cetățeni se considerau pro UE convinși, ”față ​​de 49% cât se declară
în aceste zile.

Care UE?

Fostul vicepremier italian și principalul lider al opoziției, Matteo Salvini, a declarat că Italia ar putea să ia în considerare părăsirea Uniunii Europene, odată ce țara va câștigă lupta împotriva focarului de coronavirus și după ce UE a respins ideea de „coronabonduri” pentru a domoli impactul economic al virusului.

„Haideți mai întâi să învingem virusul și apoi să ne gândim din nou la Europa. Și, dacă este necesar, să spunem „la revedere”. Fără mulțumiri, ”a scris Salvini, vineri pe contul său de Twitter.

„Nu e nicio Uniune, ci un cuib de vipere și șacali. Mai întâi vom învinge virusul, apoi ne vom gândi la Europa. Dacă va fi nevoie, ne vom lua rămas bun, fără a aduce mulțumiri”, a scris Salvini, remarcând că în UE că a fost nevoie de 15 zile pentru a „evalua cine va ajuta și cum, în timp ce oamenii mor  astăzi de pneumonie, iar mâine ar putea, posibil, să moară de sărăcie”

În plus, el a mulțumit tuturor primarilor italieni, de la nord la sud, fără a ține cont de partidele politice din care fac parte.

Salvini consideră că autoritățile chineze au comis crime împotriva umanității încercând să acopere pandemia de coronavirus. Liderul formațiunii naționaliste Liga spune că Beijingul a raportat focarul de coronavirus trei săptămâni mai târziu la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), făcându-se astfel vinovat de crimă împotriva umanității.

https://www.activenews.ro/externe/UE-in-cadere-libera.-72-dintre-italieni-nu-mai-au-incredere-in-Europa-care-i-a-lasat-la-greu.-Salvini-Care-Uniune-Europeana-Un-cuib-de-vipere-si-sacali.-Sa-invingem-virusul-si-apoi-sa-ne-gandim-sa-spunem-%E2%80%9Ela-revedere-160784

OPINII

 

PE ACELAȘI SUBIECT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.