Sorin Cigher: Virusul, cu multe tulpine, care ucide

Educatie, Important, Opinii

download - Copie

 Doina Bejenaru  28-02-2020 15:43:06

Panică, isterie, îngrijorare, calcule, prevenție, programe care mai de care mai costisitoare, unii folosesc momentul pentru a-și face popularitate, alții își numără morții și se gândesc la tot ce este mai rău. Mass-media e plină de știri și parcă așteptăm să auzim că a apărut și la noi primul caz. Coronavirus s-a infiltrat și în spațiul religios. Încercăm să ne dăm drept specialiști, atotștiutori și ca să fim și mai spirituali, spunem: Domnul știe, totul este în mâna Lui, de noi nu se atinge nimeni și nimic, suntem în mâna Lui.

Însă mă gândesc la un alt virus, care are multe, multe tulpine. Virusul păcatului care s-a intensificat așa de mult încât nu mai știm ce e. Perioada de incubare este ceva mai mult decât a virusului obișnuit. Ne infectăm acum și simptomele se văd mai târziu. Apar tot mai multe tulpine necunoscute și nici măcar nu mai știm că acesta ucide, pe termen lung.

Tulpina nonconformismului. Cei „certați cu legea” își fac o lege proprie. Nu le pasă cum trăiesc, sunt indiferenți la modul în care și-au dus credința înaintașii lor, nu vor să păstreze credința vie, curată și s-o ducă mai departe. Procedând astfel, consideră că sunt irelevanți pentru generația actuală. Ca și cum, dacă ar fi relevanți ar câștiga lumea prin compromisul noncoformismului. Acest virus ucide încet, în timp. Dacă nu ne „vaccinăm”, riscăm să culegem roadele mai târziu, atunci când totul va fi pe moarte.

Tulpina legalismului religios. Ar fi bine să nu confundăm seriozitatea cu Dumnezeu, relația strânsă cu El, sfințenia personală, credincioșia cu legalismul. Legalismul se naște din fixism, exclusivism, formalism. Dacă nu faci ca mine, nu ești pe cale. Îngrădim libertatea în Hristos, devenim rigizi, răi și promovăm niște forme ieftine, care sunt lipsite de viață. Tulpina aceasta, dacă nu este tăiată repede, ajunge să ne otrăvească încet și sigur.

Tulpina libertinismului. Acest virus face ravagii mult mai mari decât virusul chinezesc. Se confundă libertatea în Hristos cu libertinismul privat. Dacă simți că te-a prins din mers, e posibil să fi dat mâna cu cineva și să te fi contaminat. Fugi la medicament. Tot ce a fost bun odată, ce au promovat străbunicii noștri, ce am primit atunci când am plecat la drum cu Domnul nu mai este bun. Nu mai ești relevant pentru societate. Nu mai ai impact… Dragul meu virusat, trăiește pe Calea Îngustă, trăiește cu Hristos și vei fi observat. Vei avea popularitate. Oamenii te vor vedea că ești altfel. Știi de ce nu ești relevant? Pentru că peștii morți niciodată nu merg contra curentului, ci merg la vale, duși de val. Peștii vii călătoresc împotriva curentului. Libertinisimul este un pericol pentru noi. În loc să ne punem masca de protecție, pentru a nu contacta acest virus, am greșit și am luat alte măști, formale. Nu ne-am igienizat cu Cuvântul, ci internetul ne-a otrăvit. Au apărut tot felul de circari, promotori ai evangheliei prosperității, ai evangheliei sănătății, ai evangheliei personale, care fac spectacol atractiv. Își fac SRL-uri personale, au brandurile lor deja, își promovează stilul și uite așa, răspândesc virusul, iar cei fără imunitate nu au nicio șansă. Nu doar că se îmbolnvesc ei, ci și familia, rudeniile și așa mai departe. Atenție la acest virus! Sunt aceia care fug de responsabilitate, nu vor autoritate, nu vor conducere, nu vor răspundere. Au început cu minibarurile din biserică, continuă cu dansuri (sigur nu îi mișcă Duhul Domnului), se mișcă precum iezii din grajd primăvara. Libertinismul este cel mai periculos virus, care are multe ramificații și care ucide!

S-ar putea vorbi multe despre acest virus, dar mă opresc pentru a-ți oferi posibilitatea de a te analiza, să verifici dacă nu cumva ai contactat și tu boala aceasta. Dacă ai simptome, du-te repede la Medic. Nu te trata singur, că îți faci mai mult rău. Așa cum de Coronavirus trebuie să se ocupe specialiștii și nu păstorii, predicatorii sau toți băgătorii în seamă, la fel, de această boală se ocupă Singurul care are remediul, Hristos. El are vaccinul și garantează vindecarea. De acest virus trebuie să ne îngrijorăm mai mult ca de orice alt virus fabricat și inventat de te miri cine.

Protejează-te, odată vindecat, ca să nu te infestezi din nou, că s-ar putea a doua oară să nu mai scapi!

27 februarie 2020 – Sibiu

Cigher Sorin.

Pastorul Bisericii Baptiste „Sion” din Sibiu.

https://www.stiricrestine.ro/2020/02/28/sorin-cigher-virusul-cu-multe-tulpine-care-ucide/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.