Chemarea Siberiei – Ziua #6: „A doua zi de Sagaalgan – Anul Nou”

download - Copie

25 februarie 2020

Ulan-Ude, Buriatia

21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați

Sărbătoarea Sagaalgan-ului (Luna Albă) va continua în următoarele 15 zile, ca o amintire a așa-ziselor 15 minuni săvârșite de Budha. În aceste zile Buryații vor merge la temple să se închine. În centrul fiecărui Dațan (templul budist) este o statuie a lui Buddha. Pe fiecare perete din dreapta și din stânga statuii lui Buddha sunt statui ale multor altor zei. În sensul acelor ceasornicului, Buriații se opresc în fața fiecărui zeu, rugându-se. Ei se închină înaintea acestor zei și le oferă daruri – zahăr, orez, lapte, bomboane sau monede.

De asemenea, cred că își pot îmbunătăți karma și pot „câștiga merite” închinându-se înaintea lui Buddha, cu fața la pământ, din nou și din nou. Cu cât se închină mai mult, cu atât „adună” mai multe merite.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Buriații să înțeleagă că Iehova Domnul este măreț și că El este mai presus de toți dumnezeii; să vadă atotputernicia și suveranitatea Lui – El face tot ce vrea, în ceruri și pe pământ. (Psalmul 135:5,6)
Rugați-vă ca ei să-și dea seama că idolii budismului „sunt doar argint și aur, doar lucrarea mâinilor oamenilor, că au gură, dar nu vorbesc; au urechi, dar nu aud; că nu există respirație în gura lor.” (Psalmul 135:15-17)
Rugați-vă ca buriații să vină și să se închine Dumnezeului celui Prea Înalt, în spirit și în adevăr, cu pocăință, cu credință și cu recunoștință, devenind astfel ei înșiși „temple ale Duhului Sfânt”.

În Harul Lui,

Marius Giura

https://www.stiricrestine.ro/2020/02/25/chemarea-siberiei-ziua-6-a-doua-zi-de-sagaalgan-anul-nou/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.