Chemarea Siberiei – Ziua #4: „Ajunul Anului Nou. Ziua Postului”

download - Copie

Astăzi este ajunul Anului Nou pentru buriați, o zi de post în care se abțin de la alcool și de la carne, evită gândurile rele și fac tot posibilul pentru a fi buni cu cei din jurul lor. Fac curățenie și aruncă diferite lucruri vechi din casele lor, iar unii invită un lama (călugăr budist) pentru un ritual prin care să elimine din casele lor răul și ghinionul. Această ceremonie include adunarea unor resturi de mâncare, haine vechi, monede și o păpușă reprezentând un bărbat îmbrăcat în roșu, înfășurarea acestor lucruri într-o eșarfă buriată (numită hadak), după care sunt scoase din casă și scuturate afară. Toți se întorc în casă fără să se uite înapoi, cezând că astfel scapă de răul și ghinionul din anul trecut din casa și din viața lor.

Orele 9:00, 17:00, 19:00 – se înalță rugăciuni anumitor zei. În această zi buriații se închină în temple (dațan), merg să fie binecuvântați de un călugăr budist, ei și darurile de mâncare pe care le vor oferi spiritelor în zorii de zi ai noului an, înainte de răsăritul soarelui, pentru a le îmbuna.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:

Rugați-vă ca buriații să flămânzească și să înseteze după neprihănire și să înțeleagă că foamea și setea lor poate fi astâmpărată doar înfruptându-se din Pâinea și Apa Vieții, Isus Hristos.

Rugați-vă ca ei să scape de teama de duhurile rele, venind sub protecția Duhului lui Dumnezeu – Duh sfânt și curat, iubitor și gata să-i păzească și să-i călăuzească în tot adevărul.

Rugați-vă ca mulți dintre ei în acest An Nou „să se întoarcă de la întuneric la lumină și de sub autoritatea lui Satan la Dumnezeu și să primească, prin credința în Isus Hristos, iertare de păcate și moștenire alături de cei sfințiți”. (Faptele Apostolilor 26:18)

https://www.stiricrestine.ro/2020/02/23/chemarea-siberiei-ziua-4-ajunul-anului-nou-ziua-postului/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.