Închide

Reflecţii despre contribuţia femeilor la pace

download - Copie - Copie

Reflecţii despre contribuţia femeilor la pace
La conferinţa susţinută în 1979, când i s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace, Maica Teresa a spus: „Simt că astăzi cel mai mare distrugător al păcii este avortul, fiindcă este un război direct, o ucidere directă – de către mamă însăşi. (…) Mulţi oameni sunt foarte-foarte preocupaţi de copiii din India, de copiii din Africa, unde mulţi mor de malnutriţie, de foame, sau din alte cauze, dar milioane mor prin învoirea liberă a mamelor la aceasta. Aceasta reprezintă cea mai mare distrugere adusă păcii azi. Dacă o mamă îşi poate ucide propriul copil – ce mai rămâne ca să mă oprească să nu îl ucid pe celălalt, sau pe celălalt să mă ucidă pe mine? Nu mai avem nimic care să ne poată opri”.
Astăzi se spune că binele mamei trebuie să primeze asupra binelui copilului ei. Avortul este o metodă ipocrită, menită să înlocuiască adevărata soluţie, care ar trebui să fie sprijinirea materială a mamelor şi a copiilor.
Avortul face să primeze problema materială a mamei asupra dreptului la viaţă al copilului, ceea ce reprezintă primatul celui mai puternic asupra celui slab şi lipsit de voce şi de apărare.
Dacă în cea mai intimă şi mai puternică legătură interumană care există pe lume – cea dintre mamă şi copilul ei – se aplică principiul învingerii celui mai slab de către cel mai mai puternic, care vrea să-şi protejeze interesele sau problemele cu orice preţ, atunci nu ne putem aştepta ca între străini sau naţiuni să primeze raţiuni mai blânde şi atitudini mai iubitoare şi mai conciliante.
Prin simpla lor prezenţă, femeile ar trebui să răspândească mai multă pace, grijă şi blândeţe în jurul lor.
Sociologii şi politologii arată că cele mai instabile societăţi sunt cele în care procentajul bărbaţilor tineri care nu au format legături familiale şi sociale puternice este mai mare decât al femeilor. Dar şi aici este un cerc vicios, căci aceste societăţi ajung astfel în urma gendercidului, prin practicarea avortului selectiv pe criterii de sex. Această practică des întâlnită a dus la creşterea numărului de bărbaţi, mai ales în China şi India. Şi, e foarte posibil ca, în curând, aceste ţări să plătească scump pentru aceasta, prin revolte interne şi instabilitate mărită (o dezvoltare mai amplă se poate citi în volumul Bare Branches. The Security Implications of Asia’s Surplus Male Population, de Valerie M. Hudson şi Andrea M. den Boer, MIT Press, Harvard, 2004).
Un faimos filosof utilitarist care promovează avortul, infanticidul şi eutanasia a fost întrebat într-un interviu de ce, totuşi, din moment ce pretinde că persoanele suferind de demenţă ar trebui eutanasiate, nu a făcut acelaşi lucru cu mama lui, bolnavă de Alzheimer. A răspuns senin că mama sa ar fi putut să nu mai fie în viaţă dacă sora lui nu ar fi trebuit implicată în deciziile legate de îngrijirea ei.
Aşadar, ca dătătoare de viaţă (semnificaţia numelui «Eva») şi hrănitoare ale vieţii, femeile sunt mai înclinate spre pace şi caritate. De altfel, studii medicale arată că, în caz de primejdie, în organismul lor se declanşează hormonul ataşmentului, oxitocina, care le face să dispreţuiească pericolele pentru a-i ajuta şi îngriji pe cei din jur.
Femeile sunt chemate să nutrească viaţa. Când ele abdică de la acest deziderat, lasă cale deschisă violenţei, pentru că primesc violenţa în sânul lor şi şi-o însuşesc. Un studiu american arată că femeile care au avut avorturi induse sunt cu 144% mai predisupuse să-şi abuzeze fizic copiii pe care i-au născut. Psihologul american Philip Ney menţionează ca explicaţii faptul că avortul descrește pragul de reținere instinctuală a persoanei în caz de furie ocazională față de cei care depind de îngrijirile ei si că permisivitatea față de avort erodează tabuul care spune că cei fără apărare nu trebuie agresați.
În concluzie, în timp ce totul în jur încearcă să le facă pe femei să-şi piardă pacea şi să aleagă moartea, acestea au în mâinie lor cea mai puternică „armă a păcii”: naşterea de copii, în pofida tuturor adversităţilor.
În plus, mamele sunt cele care îşi învaţă copiii să fie aducători de pace sau – dimpotrivă – purtători de ură şi războaie.
Pacea din lume trebuie să izvorască din inima şi din sânul femeii. Dacă acolo nu este pace, nu va fi nici în lume. După cum spunea Sfântul Serafim de Sarov, îndrăgitul părinte rus care îmblânzea până şi sălbăticiunile: „Dobândeşte tu însuţi pacea şi mii de oameni se vor mântui în jurul tău”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus
Vegheaza!

"Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori" (Matei 7:15)

Daniel Bulzan

Poate nu merita sa fie citit, dar merita sa fie spus.

Agora Christi

Blog evanghelic de teologie publica

www.persecution.org/

Just another WordPress.com site

Alteritas

cu Dănuț Jemna

Pagina creștină

Simion Ioanăș

Danut Tanase

Deschis si sincer, verde-n fata !

danielmiclea

Inca un gand

Semnele vremurilor din urmă

Iată, Eu vin curând!

Dumnezeu este Iubire

In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.

Vegheaţi!

Mat 24:42 "Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru."

Aradul Evanghelic

... pentru arădeni şi despre arădeni...şi nu numai!

B a r z i l a i - e n - D a n

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

Nickbags

Har si Pace

Vrăbiuțe

Cip! Cip!

Bogdan DUCA

Pentru ca în viitor să nu se spună "Acele timpuri au fost întunecate pentru că ei au tăcut"...

ARMONIA MAGAZINE - USA

Locul in care te intalnesti cu CREDINTA.

Mana Zilnica

Mana Zilnica

Viorel - Logos

Har şi Pace

Life Mission

"Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui"

Sclipiri

Har si Pace

Ciprian Barsan

...din inima pentru tine

Informatii si mesaje

Pecetea Dumnezeului Celui Viu primită de către Maria Divinei Milostiviri în mesajele de la Sfânta Treime și Fecioara Maria

Bucuresti Evanghelic

A topnotch WordPress.com site

Misiunea Genesis

Duceti-va in toata lumea

Curajul credinței

„Sinceritatea este fundamentul vieții spirituale” (Albert Schweitzer)

Creația Biblică

Ioan 1:1 "La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu."

Marius Cruceru

...fără cravată

Cu drezina

de Teofil Stanciu

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Miere și migdale

Luați cu voi ... puțin leac alinător și puțină miere, mirodenii, smirnă, fisticuri și migdale - Geneza 43:12

Noutati Crestine

Ca sa stii!

PERSPECTIVE CRESTINE

Gânduri către o altă lume...

Stiri Crestine.ro

Fii un crestin informat!

Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

%d blogeri au apreciat: