Daniel Branzei: Lectură obligatorie pentru copii de români îngrijită știu limba engleză: 5 Motive Socialismul nu este creștin

download - Copie

PE 13 FEBRUARIE 2020DE GEORGE IN EDUCATIE

De  Julie Roys

Julie Roys este gazda unui talk-show național de pe rețeaua radio Moody numit „Up For Debate”.

Isus s-a confruntat cu schimbătorii de bani și i-a provocat pe credincioși să dea celor nevoiași. Dar, ar susține el socialismul?

Din ce în ce mai mult, americanii cred că ar face-o. De fapt, un sondaj recent de la  Barna a  constatat că mai mulți americani cred că Isus ar prefera socialismul (24%) decât cei care cred că ar prefera capitalismul (14%). Ceilalți 62% au răspuns nici nu sunt siguri, dar sondajul dezvăluie încă o tendință tulburătoare.

Sâmbăta trecută, Micah Conkling, un scriitor creator și podcaster, a susținut pe programul meu de  radio  că socialismul este sistemul politic și economic care îndeplinește cel mai bine Regula de Aur. Nu este surprinzător, Conkling este un Millennial, cea mai pro-socialistă generație pe care America a cunoscut-o vreodată. Conform unui sondaj recent  Reason-Rupe , 53% dintre americanii sub 30 de ani consideră socialismul favorabil, comparativ cu mai puțin de o treime dintre americanii de peste 30 de ani. În mod similar,  Gallup a  constatat că 69% dintre cei sub 30 de ani au spus că ar fi dispuși să voteze pentru candidat la președinția socialistă.

Înțeleg de ce Millennials se tem de sistemul actual. Au fost martorii unei economii în continuă scădere; una dintre cele mai partizane epoci din istoria americană; căderea turnurilor gemene; și un război prognozat asupra armelor de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată. Sunt de acord cu ei că sistemul nostru politic are nevoie disperată de reformă. Dar socialismul nu este răspunsul. Deși poate părea plin de compasiune și creștin, este de fapt antitetic la tot ceea ce învață creștinismul.

Iata de ce:

Socialismul se bazează pe o viziune materialistă asupra lumii

Potrivit socialiștilor precum Bernie Sanders, cea mai mare problemă din lume este distribuirea inegală a bogăției.

Site-ul său declară: „Problema bogăției și a inegalității veniturilor este marea problemă morală a timpului nostru, este marea problemă economică a timpului nostru și este marea problemă politică a timpului nostru.”

Aceasta trădează o viziune asupra lumii fundamentalist materialistă, care este baza socialismului.

Pentru socialiști, tot ce există cu adevărat este lumea materială. De fapt, Karl Marx, părintele socialismului / comunismului, a inventat noțiunea de materialism dialectic – credința că materia conține o putere creatoare în sine. Acest lucru i-a permis lui Marx să elimine nevoia de creator, ștergând în esență existența a oricărui material care nu este material.

Pentru socialiști, suferința este cauzată de distribuirea inegală a materialelor – iar mântuirea se realizează prin re-distribuirea materialelor. Nu există nicio recunoaștere a problemelor spirituale. Există doar o presupunere că, dacă tuturor li se oferă lucruri egale, toate problemele din societate se vor dizolva cumva.

Această viziune asupra lumii contrazice creștinismul, care afirmă existența atât a unei lumi materiale cât și a celei nemateriale – și învață că cele mai mari probleme ale omenirii sunt spirituale. Biblia spune că cauza suferinței este păcatul și mântuirea se găsește pe crucea lui Hristos, care ne eliberează de păcat. Totuși, din cauza păcatului, vor exista întotdeauna inegalități în avere. După cum arată  pilda talentelor  , cei cu caracter bun tind să acumuleze mai mult; cei cu caracter rău pot pierde tot ceea ce au. Cu toate acestea, chiar dacă nu suntem în stare să acumulăm bogăție, creștinismul ne învață că mai putem avea o viață abundentă. Asta pentru că calitatea noastră de viață nu este determinată de cât de multe lucruri avem, ci de relația noastră cu Hristos.

Socialismul pedepsește virtutea

Socialiștii doresc să distribuie bogăția indivizilor în funcție de nevoia lor, indiferent de virtute.

După cum spunea celebrul Karl Marx, „De la fiecare în funcție de capacitatea sa, de la fiecare în funcție de nevoile sale.”

Cu toate acestea, ori de câte ori orice instituție oferă ajutor, riscă să înlăture recompensele și consecințele concepute de Dumnezeu. Poate pedepsi pe cei care sunt muncitori, făcându-i să plătească pentru cei care nu sunt. Și, poate răsplăti pe cei care nu sunt muncitori, dându-le roadele muncii altui om. Tocmai acest lucru face socialismul.

Interesant este că Marx și-a  mutat pe alții  întreaga viață și nu a reușit să-și asigure soția și copiii.

După cum a menționat odată Aristotel, „Bărbații încep schimbări revoluționare din motive legate de viața lor privată.”

Biblia învață că ajutorul trebuie să fie legat de responsabilitate. În primul rând, oricui refuză să lucreze trebuie să i se refuze ajutorul.

După cum spune 2 Tesaloniceni 3:10, „Cel care nu dorește să muncească nu va mânca”.

În continuare, nimeni nu trebuie să i se acorde ajutor a cărui familie să-i poată acorda. De fapt, apostolul Pavel a spus că un om care nu reușește să-și asigure familia este „mai rău decât un necredincios”. (1 Tim. 5: 8) Biserica a cerut, de asemenea, văduvelor care primeau ajutor pentru a avea „o reputație a faptelor bune”. (1 Tim. 5:10) Deci, chiar și în acordarea ajutorului, biserica a răsplătit virtutea și viciul descurajat. Din păcate, socialismul face exact invers.

Socialismul susține furtul

Barack Obama și-a apărat o dată  politicile socialiste  unei fetițe spunând: „Trebuie să ne asigurăm că oamenii care au mai mulți bani ajută oamenii care au mai puțini bani. Dacă ai avea o pizza întreagă și prietenul tău nu ar avea pizza, i-ai da o felie? ”

Sună destul de creștin, nu? Ce creștin nu ar susține să împărtășească abundența ta cu cineva care nu are nimic? Cu toate acestea, Obama nu a susținut oamenii care își împărtășesc în mod voluntar averea cu alții; el susținea guvernul luând cu forță o bucată din plăcintă de la o persoană și o dădea altcuiva. Altfel spus, asta înseamnă că dacă aveți trei mașini și vecinul nu are niciuna, guvernul are dreptul să vă ia mașina și să o dea vecinului. Nu este creștin; asta fură!

Dar socialiștii nu cred în proprietatea privată. Și, unii socialiști creștini afirmă de fapt  că Biblia nici nu . Asta este absurd.

Atât Vechiul Testament, cât și Noul Testament afirmă fără echivoc proprietatea privată. Nici măcar nu putem asculta a opta poruncă de a nu fura, decât dacă acceptăm noțiunea de proprietate privată. De asemenea, nu putem să păstrăm banii noștri așa cum comandă Biblia dacă statul deține banii noștri, nu noi. Deci, pentru ca un sistem economic și politic să fie creștin, trebuie să protejeze proprietatea privată și să permită persoanelor libertatea de a-și aloca resursele în funcție de conștiința lor.

Socialismul încurajează invidia și războiul de clasă

Socialiștii demonizează pe cei bogați, blamând toate problemele societății asupra lor.

Bernie Sanders a postat odată pe pagina sa de  Facebook : „Să ducem un război moral și politic împotriva miliardarilor și liderilor corporativi de pe Wall Street și din alte părți, ale căror politici și lăcomie distrug clasa de mijloc a Americii”.

Aici, Sanders îl imită pe Karl Marx, care a văzut istoria ca o serie de lupte de clasă între bogați și săraci – și a susținut răsturnarea clasei conducătoare.

Scriptura îi avertizează puternic pe cei bogați și puternici să nu-i oprime pe cei săraci.

De fapt, Proverbe 14:31 spune: „Cine asuprește pe săraci arată dispreț față de făcătorul său. . .“

Dar, Sanders – și alți stângaci, inclusiv Hillary Clinton – depășesc cu mult decriptarea unor acte specifice de nedreptate. Practic, ei condamnă o întreagă clasă de oameni pur și simplu pentru posesia averii. Și îi încurajează pe cei săraci să-i răstoarne. De fapt, Clinton a spus odată că economia SUA a necesitat o  „depășire” a celui mai bogat 1% .

Bogații nu provoacă toate problemele din societatea americană. Oameni ca Bill Gates nu dobândesc bogăție prin furt din masă. Creează produse grozave, care produc bogăție și oferă de fapt locuri de muncă pentru mulți oameni. Dar, chiar dacă exploatau săracii, nicăieri Scriptura nu sprijină cei care nu solicită bani de la bunici. În schimb, ne învață că nu trebuie să râvnim (Exod 20:17) și că trebuie să ne mulțumim în toate circumstanțele (Fil. 4: 11-13). 

Socialismul caută să distrugă căsătoria și familia

Un fapt puțin cunoscut despre socialism este că, de la început, a căutat să distrugă căsătoria și familia. Profesorul din Grove City, Paul Kengor, explică acest lucru în detaliu  în cartea sa,  Takedown: From Communists to Progressives, How the Left has sabotaged  Marriage and Family .  În esență, ceea ce caută socialismul este ca statul să înlocuiască familia. În felul acesta, poate îndoctrina copiii în modul său de a gândi de stânga și poate îndepărta de la ei orice noțiuni despre Dumnezeu și religie.

Friedrich Engels, co-autor cu Marx al „ Manifestului comunist” , a scris odată   că societatea pe care o avea în vedere va fi una în care „familia unică încetează să mai fie unitatea economică a societății. Menajul privat este transformat într-o industrie socială. Grija și educarea copiilor devin o afacere publică. ”

În mod similar astăzi, Bernie Sanders solicită o  „revoluție” în îngrijirea copiilor  și ca guvernul să ofere educație timpurie la copii începând cu copii la vârsta de șase săptămâni. Și, el este un mândru susținător al căsătoriei gay – ceea ce Kengor numește „calul troian al comunismului” pentru a asigura trecerea definitivă a căsătoriei tradiționale.

Pentru socialiști, ceea ce Bernie descrie este o utopie. Dar, pentru creștini, este o distopie. Acest lucru se datorează faptului că nu există nimic creștin în privința socialismului – și nu este absolut nicio cale Isus să-l susțină vreodată.

Julie Roys este o speaker, jurnalist independent și blogger la  http://www.julieroys.com . De asemenea, este gazda unui program național de radio din rețeaua radio Moody, numit Up For Debate. Julie și soțul ei locuiesc în suburbiile din Chicago și au trei copii

Sursa: https://barzilaiendan.com/2020/02/13/lectura-obligatorie-pentru-copiii-de-romani-care-stiu-limba-engleza-5-reasons-socialism-is-not-christian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.