Biblia ar putea deveni „Cartea oficială” a statului Tennessee, în cadrul unui nou proiect de lege

download - Copie

Cosmin Frișan  09-02-2020 13:48:39

La patru ani după ce guvernatorul statului Tennessee de atunci, Bill Haslam, a respins un proiect de lege care ar fi făcut Biblia „cartea oficială a statului”, reprezentantul republican Jerry Sexton, a depus miercuri un nou proiect care are același scop, potrivit unei postări de pe siteul legislativului.

Potrivit legii, Haslam nu a mai putut candida din nou pentru funcția de guvernator, îndeplinind deja două mandate, acesta fiind urmat de un nou guvernator, Bill Lee, care este și republican. Lee nu și-a exprimat încă o poziție exacta cu privire la proiectul depus de Sexton.

„Nu se neagă istoria Tennessee, Biblia a avut cu siguranță un rol esențial în trecutul statului nostru, precum și a întregii noastre națiuni. Biblia joacă un rol semnificativ și important în vremurile de astăzi, mai multe companii din Nashville fiind responsabile pentru tipărirea mai multor Biblii, poate mai mult decât alte orașe din lume. A face din Biblie Cartea oficială de stat, nu reprezintă o încălcare a Constituției statului sau a SUA. Este pur și simplu o recunoaștere a importanței sale istorice, dar a exclude Biblia numai pentru că este de natură religioasă nu se potrivește cu Primul amendament”, a declarat Sexton în 2015, conform Baptist Press.

Haslam a explicat printr-o scrisoare motivul respingerii proiectului de lege spunând că acesta „banalizează Biblia, care cred că este o Carte Sacră.”

„Dacă credem că Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, atunci nu ar trebui să o recunoaștem doar că o carte cu semnificație istorică și economică. Dacă recunoaștem Biblia un text sacru, atunci încălcăm Constituția Statelor Unite și Constituția Statului Tennessee, desemnând-o carte oficială de stat”, a scris Haslam în scrisoare.

SURSA|ChristianHeadlines

https://www.stiricrestine.ro/2020/02/09/biblia-ar-putea-deveni-cartea-oficiala-a-statului-tennessee-in-cadrul-unui-nou-proiect-de-lege/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.