Mersul prin credinta si trecerea Marii Rosii – de Robert Ion

download - Copie

DECEMBER 8, 2017BLOG CATEGORYBY ROBERT ION

Mai toate imaginile care zugravesc trecerea Marii Rosii, o prezinta ca in imaginea de mai jos, o mare despicata de la un capat la altul.

Personal ma indoiesc ca a fost asa! In cartea Evrei capitolul 11 se spune: „Prin credinţă au trecut prin Marea Roşie ca pe pământ uscat, de care egiptenii, încercând s-o treacă, au fost înghiţiţi.

Evreii au trecut prin credinta, iar egiptenii prin vedere, unii au trecut, ceilalti au fost inghititi de ape. Mersul prin credinta poate fi inteles din viata lui Avraam sau din viata lui Samuel sau a altor oameni mari ai credintiei: pornesti la drum fara sa vezi finalul.

Dumnezeu adesea foloseste expresii ca: „mergi in tara pe care ti-o voi arata Eu” „mergi pe muntele pe care ti-l voi arata Eu” „mergi in casa lui Isai si unge pe cel pe care ti-L voi arata Eu”. Mersul prin credinta presupune sa nu vezi finalul, sa pornesti pe un drum fara sa sti, doar crezand, si bazandu-te pe cuvantul Domnului, Cuvantul Lui fiind singura certitudine.

Ce diferenta era intre evrei si egipteni daca ambele popoare au fi trecut vazand capatul drumului. De aceea eu cred ca apele s-au despicat pe masura ce avansau. Aveau in stanga apa, in dreapta apa, in fata apa. Au ajuns pe mal, iar egiptenii s-au incumetat sa treaca doar pentru ca au vazut drumul liber si uscat, de la un capat la altul, de aceea au pierit.

Iata textul din Exod 14: “Şi Moise şi-a întins mâna peste mare; şi Domnul a făcut ca marea să se retragă toată noaptea printr-un vânt tare de răsărit şi a făcut marea pământ uscat, şi apele s-au despicat. Şi fiii lui Israel au intrat pe uscat în mijlocul mării; şi apele le erau un perete la dreapta şi la stânga lor.

Şi egiptenii i-au urmărit şi au intrat după ei, în mijlocul mării, toţi caii lui Faraon, carele lui şi călăreţii lui. Şi a fost aşa: la straja dimineţii, Domnul S-a uitat la tabăra egiptenilor din stâlpul de foc şi de nor şi a tulburat tabăra egiptenilor.Şi le-a scos roţile carelor şi le-a îngreuiat mersul.

Şi egiptenii au zis: „Să fugim dinaintea lui Israel, pentru că Domnul luptă pentru ei împotriva egiptenilor!“ Şi Domnul i-a zis lui Moise: „Întinde-ţi mâna peste mare, ca apele să se întoarcă peste egipteni, peste carele lor şi peste călăreţii lor“. Şi Moise şi-a întins mâna peste mare; şi, spre dimineaţă, marea s-a întors la locul ei; şi egiptenii au fugit înaintea ei.

Şi Domnul i-a răsturnat pe egipteni în mijlocul mării. Şi apele s-au întors şi au acoperit carele şi pe călăreţii din toată oştirea lui Faraon, care intraseră după ei în mare; n-a rămas nici unul din ei. Şi fiii lui Israel au trecut pe uscat prin mijlocul mării; şi apele le-au fost un perete la dreapta şi la stânga lor.

Şi Domnul l-a salvat pe Israel din mâna egiptenilor în ziua aceea şi Israel i-a văzut pe egipteni morţi pe ţărmul mării. Şi Israel a văzut mâna cea tare pe care a arătat-o Domnul împotriva egiptenilor.

Şi poporul s-a temut de Domnul şi a crezut în Domnul şi în robul Său, Moise.”

http://vesnicia.ro/mersul-prin-credinta-si-trecerea-marii-rosii/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.